První cesta letadlem

Anonymní
23.5.23 14:08

První cesta letadlem

Dobrý den,
letíme poprvé 4členná rodina s Paegasus Airlines do Turecka já bych se chtěla zeptat Vás zkušených, co jste už letěli - když letecká společnost umožňuje 1 zavazadlo do 15ti kilo plus příruční zavazadlo do letadla, platí to pro každou letenku zvlášť? Když letíme 4 lidi (dětem je 6 a 8 let), můžeme mít 4 zavazadla do 15 kilo a 4 příruční? Poradíte mi, jak to ještě udělat, abychom mohli sedět v letadle po dvou? Předem děkuji za odpovědi, omluvte anonym, jsem v tomhle neznalec :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
23.5.23 14:12

Ano každá letenka znamená kufr. A ještě jsem nezažila, aby rodinu rozdělili. Naopak i kdyz letime s kamarádkama a detma přistoupíme k odbavení společně a sedíme vždycky u sebe.

Příspěvek upraven 23.05.23 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.5.23 14:13

My to vyřešili váhou. Každý měl tu doporučenou váhu. Na letišti jsme řekli, chceme sedět spolu. V Praze už to nešlo a tak jsme tam letěli za sebou ale zpátky s tím nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
23.5.23 14:24

Nám to i sečetli. Když jsme řekli že letíme spolu, kámoška měla víc kg, já míň. Dohromady jsme byly v limitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
23.5.23 14:39

To se vážně chcete tahat s tolika kufry na dovolenou? 8o
Pokud budete mít možnost udělat online check in, tak tam si můžeš vybrat (u některých společností za priplate), kde přesně chceš sedět. Někdy se dá domluvit na letišti, jak chcete sedět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.23 14:45
@Pitaya1 píše:
To se vážně chcete tahat s tolika kufry na dovolenou? 8o
Pokud budete mít možnost udělat online check in, tak tam si můžeš vybrat (u některých společností za priplate), kde přesně chceš sedět. Někdy se dá domluvit na letišti, jak chcete sedět.

Ne, tolik kufrů brát nechceme, ale zajímalo mě jaké jsou podmínky pro zavazadla, jestli to platí pro každou letenku zvlášť. O check in jsem četla, to napíšu na webových stránkách letecké společnosti kolik máme zavazadel a dostanu nějaký lístek?

• Citovat
  • Upravit
5986
23.5.23 14:46

Já letěla s manželem. Jeho kufr měl 16kg, ale můj jen 11kg, tak to sečetli. Takže za vás můžete mít prostě kufry dohromady 60kg.
Jinak jsem už několikrát letěla, nikdy ne sama a ještě se mi nestalo, že by nás rozdělili, ale je pravda, že jsme letěli společně max 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
23.5.23 15:12

S těmi kufry je to jak u které letecké společnosti. Některé umožňují sčítání váhy a některé vyžadují maximální váhu na jedno zavazadlo. Jinak při odbavení stačí poprosit, jak byste chtěli sedět a pokud to půjde, tak vám vyhoví (nebudou už místa obsazená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.5.23 23:17
@Run píše:
Ano každá letenka znamená kufr. A ještě jsem nezažila, aby rodinu rozdělili. Naopak i kdyz letime s kamarádkama a detma přistoupíme k odbavení společně a sedíme vždycky u sebe.Příspěvek upraven 23.05.23 v 14:13
@Run píše:
Ano každá letenka znamená kufr. A ještě jsem nezažila, aby rodinu rozdělili. Naopak i kdyz letime s kamarádkama a detma přistoupíme k odbavení společně a sedíme vždycky u sebe.Příspěvek upraven 23.05.23 v 14:13

Takový Ryanair to dělá záměrně, že letenky koupené společně umístí v letadla na různá místa, která nejsou vedle sebe, aby přinutil lidi zaplatit si za konkrétní místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí