Granule Fitmin dog Solution Soft&Juicy

1762
10.8.13 23:40

granule Fitmin dog Solution Soft&Juicy

Ahoj,

snažím se naše štěně naučit jíst granule, ale nějak se mi to nedaří. Jediné, které ochotně žere jsou tyto: Fitmin dog Solution Soft&Juicy, ale bohužel nemají variantu pro štěňata. Myslíte si, že jsou kvalitní? V obchodě jsem se ptala a říkali, že tam je vysoký podíl masa a že by je mohlo i štěně, ale nevím, jestli tomu mám věřit.
Myslíte, že by je mohla dostávat už teď? Je jí pět měsíců. Dostali jsme pytlíček od kamarádů, tak jí to míchám se štěněcími Taste of wild, ale ona vždycky vyžere tyhle a na štěněcí se vykašle a raději je o hladu. Nebo neznáte nějaké podobné pro štěňata? Pak je ještě ochotná jíst jakékoli granule s taveňákem :oops:, ale ten jí taky nechci dávat, je to humus.
Děkuji za radu,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
10.8.13 23:49

Myslím si, že tohle jsou kvalitní granule. 5 měsíců je už docela velké štěně, takže bych je klidně dávala, když je žere.
Jestli je pes vybíravý, zkus koupit někde po trošce granule - v některých obchodech ti naváží třeba po 10 dkg. Pak uvidíš, které druhy jí chutnají a které ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.8.13 00:10

Myslím, že to dobré granule nebudou, deklarují vysoký podíl čerstvého masa a je ho tam 7,5%. Můj pes žere acanu a je spokojen, daleko kvalitnější krmení, zkoušela jsi? A nebo pokud nechce granule tak bych zkusila barf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
11.8.13 02:39

Granule to moc kvalitní nejsou, byl by problém krmit mase? doporučuji si pročíst stránky www.manwe.eu/ třeba vám to sedne. já už bych se ke granulím nevrátila, je to jen byznys za plno peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
11.8.13 06:57

@Granda Mas spocitano, kolik Te tak vyjde na mesic vareni pro psa? Celkem uvazuju, ze bych to zkusila, tam by me to zajimalo jen tak pro porovnani. Ono to asi vyjde podobne jak ty granule a aspon clovek vi, ze tam to maso fakt je, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.8.13 07:09

Nedávala bych je štěněti ;) zůstala bych u čistého Taste of the Wild pro štěňata, který je naprosto bezkonkurenční. Dobrovolně hlady neumře :)

Pokud bys chtěla něco levnějšího tak zkus Ontario pro štěňátka, také ho dobře přijímají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
11.8.13 10:37

Díky za komentáře. Klidně pište dál.
Je fakt, že Elze hrozně chutná maso, ovoce i zelenina, takže by byla pro BARF ideálním adeptem. Jenže třeba teď v létě jsme pořád pryč a nedokážu si představit, jak bychom to dělali (penzion, kemp). Takhle odsypu granule a jede se. Navíc tedy mrazák mám pidi a všechno maso se prý má přemrazit. Dělat to každý den je hrozné, takže si dovedu představit, že bych to udělala jednou za měsíc, zamrazila a pak jen podávala, ale to bych fakt musela koupit mrazák. No a pak ty dovolené. Je mi jasné, že jak by si jednou zvykla na BARF, tak už by se mi na granule vykašlala uplně.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.8.13 11:54

@kkkristynka já jsem psovi nevařila, ale krmila barfem, cenově to vyšlo dokonce líp než granule, ale kupovala jsem acanu a ta je dost drahá, takže měsíčně mě barf vyšel na 1500 Kč zhruba. Maso a kosti jsem objednávala od vetamixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.8.13 11:55

@Halka nemyslím si, že pokud budeš krmit barfem, tak ti pes začne odmítat granule, naopak našemu psovi začli chutnat i ty, které nežral, byla to pro něj změna. Takže na cesty granule a doma barf, ale měli jsme mrazák bez toho to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
11.8.13 12:47

@JanulaM Jasny, ja to pak precetla znovu a docvaklo mi, ze se jedna o syrove. Je to pro me novinka - diky za info. (Granule mame taky „kvalitni“, takze cenove by nas to asi vyslo stejne nebo levneji) Problem by byl ten mrazak… kazdopadne diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
11.8.13 13:10

Dávala jsem Fitminy, pejskovi hodně chutnaly, akorát že strašně prděl a ty hromady při venčení… to byl masakr… Takže jsme asi za 2 měsíce přešli zpět na Platinum, ale i ty jsou kritizované… Takže fakt nevím co bych měla dávat. Každej radí něco jiného. S tím Barfem nevím no… náš moc zeleninu nechce, ovoce jen minimálně a z masa mu taky nechutná všechno, třeba syrový vnitřnosti těch se ani nedotkne… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.8.13 14:23

@MiskaKosa zkus se mrknout tady, jsou tam recenze jednotlivých značek krmiv http://www.dogfoodadvisor.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
11.8.13 22:23

@kkkristynka maso vyjde tak většinou o polovinu levněji než superprémiové granule. takže určitě ušetřím, psa krmím kvalitně. jinak nevařím, dávám syrové, přemražené. doporučuji prostudovat stránky, které jsem tu házela. najdeš tam úplně vše, včetně spočítání kolik tě to vyjde na měsíc a pododbně, doporučuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
11.8.13 22:29
@kkkristynka píše:
@JanulaM Jasny, ja to pak precetla znovu a docvaklo mi, ze se jedna o syrove. Je to pro me novinka - diky za info. (Granule mame taky „kvalitni“, takze cenove by nas to asi vyslo stejne nebo levneji) Problem by byl ten mrazak… kazdopadne diky.

já mám pro 3 psy malý mražák jen ten co je nad lednicí. a v pohodě, a vyjde to 100% levněji a kvalitněji. já už bych granule nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
12.8.13 14:28
@Granda píše:
já mám pro 3 psy malý mražák jen ten co je nad lednicí. a v pohodě, a vyjde to 100% levněji a kvalitněji. já už bych granule nechtěla

Ty máš jaké plemeno? Nevím zda jsi to už někde psala… něco jsem si už o Barf přečetla, ale přece jen mohla bych tě poprosit o jídelníček? Nebo jakou skladbu jídelníčku dáváš? Jo a taky jsem četla, že se psům musí dodávat nějaké další vitamíny v lécích… a když jsem na FB viděla co za sušenou zeleninu do těch misek k masu přidávají, tak se mi chtělo :poblion:… připadalo mi to jakoby krmili křečka a ne psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný