Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, dneska se mi fena nejakym zpusobem odrela kdyz byla sama doma, schrnula cely koberec na chodbe, tak nevim, zda to ma spalene od koberce nebo odrene od zdi. Ma to zezadu tam, kde my mame achilovku (priblizne), cim by bylo nejlepe ji to potirat? ma to sedrene do ruzova, bez krve..Takove zraneni ma poprve.Tak jestli neco jako lekarskou vazelinu, roztok hypermanganu nebo jak se to jmenuje..Diky za rady
Použít nějakou desinfekci, klidně stačí betadinka, aby ji to neštípalo. Jako sice jsem nepochopila, jak se jí to proboha povedlo, ale budiž ![]()
Jen se zeptám, má to fakt sedřené. Můj pes si tam totiž jeden čas vylízal místa bez chlupů, pak pokračoval na hřbetech předních pacek, když měl dojem, že se mu dostatečně nevěnuju
A bylo to fakt až na kůži, chlupy vypadaly, bylo to podrážděné, dost hrůza ![]()
Naše to má dost často taky, ale někdy až do krve, ptali jsme se na to veterináře, jsou na to spec. krémy, ale říkal, že jsou k ničemu, že to stejně slíže, prý se to vyhojí samo
Nám si minulý pes roztrhnul v závěji nohu, ale až na kost, brrr a po šití jsme mu to měli koupat v hypermenganu, takže tím neublížíš určitě
Ahoj…
Naše fenka je cvok do aportování a klidně „brzdí“ natvrdo (asfalt, beton, kameny, kořeny,… - nevadí!). Takže už měla několikrát packy rozedřené do krve (polštářky). Já to prostě vezmu, umyju mýdlem a postříkám desinfekcí (septonex, jodisol - co mám zrovna doma).
Nic víc jsem nikdy neřešila. Kdyby mazat, tak bych mazala asi jako v zimě kvůli soli - vazelína, nebo nesolené sádlo (ale to chce si sama vyškvířit) ![]()
Myslím, že je zbytečné jí tu packu v něčem ráchat, když to má jen bez chlupů..
Ne, prave kdyz jsem po obede odchazela, byla uplne v pohode, byla jsem s ni jeste venku a akdyz prijdem domu, otiram ji packy (vlezla do louze) a nemela tam nic..Kdyz jsme prisli, celej koberec na jedny hromade (byl pridelanej kobercovkou, celej zmuchlanej, ze nejde ani narovnat poradne, jak kdyby ho celou dobu hrabala na jedno misto), tak jsem ji vyvencila, srovnala koberec, obstarala prcky a ted jak lezi koukam, ze ma obe packy zezadu sedreny..zkusim to vyfotit..
Tak snad to bude trochu videt, ja tu mam u sebe jen mobil..Ja si myslim, ze je to spalene.
Ona neni zadna cita (pitbullka), ale ty packy si lize hodne a poknikava u toho, ja ji to vycistim a necham byt, kdyz se udela hnis nebo neco, tak ji vezmu k vetovi.Me jde spis o to, jestli je rozdil v dezinfenkci pri odrenine a spalenine (jestli na kazdy neni neco jinyho)
Ikdyž jí to napatláš čímkoliv, tak to stejně slíže, to by jsi jí musela dát i límec
@olinka11 tak ona na povel zustane lezet a necha to, takze ji treba hodinu dve budu mit vedle sebe a ohlidam ji.Ona je takova flegmaticka. Necha si libit cokoli a posloucha dobre.Toho se nebojim, za tu chvili se to vstreba a pak si to olize..