Granule pro psa? Jaké kvalitní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
19.6.24 18:22

Ruf ruf jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.6.24 22:30

Kupuji uz nekolik let granule essential stamina, ted maji 10kg pytle; jsou to snad jedine granule, kde je tuk cca 23%, jinak je to bida Maji i velmi kvalitni slozeni, zadne obili ani moucky.

Obcas psovi davam konzervu Exclusive z Mountfieldu - 100% masa ve slozeni hov+veprove. Smicham s ryzi nebo testovinami a ma to na nekolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.24 23:06

@Siminova44 Yoggies jsem dávala k barfu, doporučila mi to chovatelka, že tyhle se můžou kombinovat. Pes ale v roce ze dne na den barf odmítl a dlouho jsme hledali co bude ochotný jíst.
Kvalitní jsou podle mě Orien/Acana, některé N&D a ty vyšší řady brit.
U nás jsme skončili na Brit Care Sensitive Insect & Fish :lol: což bych asi nikdy nevybrala, ale jsou to jediné granule, které je ochotný jíst a nemá na ně alergii.
A jediná konzerva kterou sní jsou z rybítržiště dog seafood bar, krásně voní i mně a jsou to odřezky z ryb pro lidskou spotřebu, žádná pomletá paštika z kdoví čím. Chce to zkoušet, co bude psům vyhovovat, každý je jiný a co sedí jednomu, druhému nemusí vyhovovat.

• Citovat
  • Upravit
boruvka735
9.1.25 15:36

Ahoj, za mě jsou všechny granule kvalitní, když si je necháš udělat na míru, protože máš jistotu, že budou z čerstvých surovin a obsahovat přesně to, co pejsek potřebuje. Tím, že jsou na míru, tak je nemůžou vytáhnout někde ze skladu, protože ti je musí vlastnoručně namíchat podle tebe - kombinace masa, zeleniny, žádný moučky atd.

• Citovat
  • Upravit
33
10.1.25 10:28

Máme skvělou zkušenost s granulemi na míru pro našeho psa. Granule jsou vyrobené z kvalitního masa a přírodních ingrediencí, bez obilovin a chemikálií. Jsou ideální, protože jsou přizpůsobené potřebám našeho psa a jeho zdraví. Náš pes je po nich plný energie a má je rád, i veterinář nám je schválil, že mu prospívají. Pokud by se něco změnilo, tak není problém granul opět upravit podle potřeby pejska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.1.25 08:49

Ahoj, my kombinujeme barf a granule na míru od rawbark a nemáme nejmenší problém. Já těm průmyslovým moc nevěřím, našemu to chutná, tak ani není důvod měnit. I veterinář nám je doporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.1.25 09:03

@Siminova44 Barf je super i když cenově a časově náročnější. Přiznám se, že z tohoto důvodu jedu poměr barf/ granule tak 50/50. Dle mého názoru je pes opravdu spokojený a jen výjimečně nechá v misce pár granulí. Pokud ti jde o granule, tak tady je jejich nějaké porovnání https://www.testy-spotrebicu.cz/…uli-pro-psy/ a taky nějaké video Video. Každopádně pokud alespoň trochu můžeš, tak do stravy barf zahrň. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
3.4.25 10:18

Já už jsem z toho tak trochu zoufalá… Hledám granule pro psa, které se mu budu dobře trávit a navíc mu budou i chutnat. Některé granule co jsem zkoušela kupovat, tak mi pes třeba vůbec nežral…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.25 10:33
@Jalenka4la píše: Více

Pokud chceš dobře stravitelné granule, tak určitě vybírej mezi extrudovanými (se za studena lisovanými by mohl být problém), s upraveným proteinem (ve složení nebude čerstvé maso, ale třeba hydrolyzovaný protein). Bývají šetrnější. Plus podpoř trávení probiotiky. Že pes nežere… Jak to vypadá? Dostane misku s granulemi a jde pryč? Co uděláš ty, necháš to tam, nebo vezmeš? Dáváš granule suché, máčené ve vodě, nebo ochucené konzervou? Co jiného pes přes den dostává? Pro některé psy je způsob krmení docela důležitý:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
19.4.25 21:44

@Jalenka4la já teda podle doporučení zkousela, ale nic moc. Barfovani mě nebaví a nemám na to zkoumat co a jak, abych ještě psům nepritizila. Každopádně po pár pytlech už jsem našla favorita. Carnilove true fresh pumpkin and peas. Žerou to a občas jim dám konzervu s tím. A jsou spojeny, nažraný a můžu říct, že jich to fakt prospívá a ta malá, co je alergická, tak se může utlouct a je bez obtíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.6.25 11:29
@Jalenka4la píše: Více

Tak to jsme zoufalé dvě, žaludek mého pejska nesnese všechny granule, navíc má problémy se zubama, takže vybrat něco, co mu bude chutnat a nezpůsobí problémy je nadlidský výkon, pročítám diskuze, hledám na netu a zatím jsem nenašla nic, co by odpovídalo tomu, co bych pro dědouška chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.7.25 18:12
@verdanja píše: Více

Zdravím, vyzkoušela bych granulky od rawbark, krásně voní, jsou bez chemie, docela dost vysokým obsahem masa, dostala jsem malý pytlík od kámošky na vyzkoušení a ujalo se. Poptala bych se, určitě je někdo pejskům dává, je dobré vyzkoušet, ale u nás problémy žádné nebyly-jen ten s prázdnou miskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.8.25 21:27

@Elčačer Souhlasím :-) taky bereme granulky od Rawbarku a je fajn, že se to dá namíchat podle dotazníku přímo na míru psa. Líbí se mi, že je tam čerstvé maso z Česka a nezahušťují to dochucovadly, moučkou ani dalšíma náhražkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
25.8.25 11:13
@Siminova44 píše: Více

Vyzkoušeli jsme snad všechny značky granulí. A Marp jsou dobré granule mají různé řady je potřeba porovnat. Yoggies jsou taky super. Granule od těchto značek ještě občas dáváme, ale už jsme přešli na konzervy.
Granule se liší třeba Marp ty jsou tradiční takže nabobtnají v žaludku a naopak Yoggies granule bobtnat nemají.
Od Yoggies doplňujeme občas ty jejich prebiotický omáčky a jinak u sportovních psů je fajn občas zajít na fyzio, dornovka, chiropraxe - potkáváme tam často psy, který závodí a chodí tam preventivně.
Na klouby nebo jako doplňková výživa je dobrá značka Dromy - Malpicoll nebo Flex vet je super komplexní péče o klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.8.25 14:01

@Jalenka4la Vím, jak frustrující je hledat granule, které pejsek sní a bude mu po nich dobře. My jsme zkusili SundayPets a moc se nám osvědčily – chutnají mu, trávení je v pohodě a granule se mu i díky tvaru dobře žvýkají. Každý pes je sice jiný, ale nám vyhovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný