Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme pejska boloňského psíka a dáváme mu RC. Moc mu chutnají a jsme s nimi spokojený. Včera u mě byla kámoška, viděla co psovi sypu a hrozně tyto granule pomlouvala. Prý krmí Brit care. RC jsou jen prý předražený hnus. Prý to vyrábí firma Nestlé a přidávají do toho čokoládu. Proto to psům chutná. Nevíte co je na tom pravdy, celkem mě to zaskočilo.
Čokoládu do granulí, ti urcite (je pro psy toxická). Kámoška bude slušná blbka.
Občas jsem RC koupila kočkám (samozřejmě kočičí verzi). Ale je pravda, že patří k jedněm z nejdražších.
@Sarulínasara nic horšího psu dát nemůžeš. četla si složení? Brit je průměr ale proti royalu super krmení
čokoláda tam není ale rakovinotvorná složka v konzervaci
a chemie jako dochucovadlo aby to ten pes žral. Maso tam není víceméně žádné ![]()
Brit care krnim ja, je to superprémiove. Jsou lepší, ale mým psům nevyhovovaly…
RC ale fakt nebrat.
Jo je to fakt nechutne drahy hnus. Zaroven jsou mnohem lepsi krmiva, nez Brit.
RC také nedoporučuji, cena vysoká, kvalita chabá. Dáváme Brit care a Taste of the Wild.
RC jsem ani nezkoušela. Já krmím masem, občas granule Yoggies.
No žádná pecka to není. Stačí si přečíst složení. Tam není téměř žádný maso. Je to samá kukuřice, moučka a dochucovadla. My psům dávali yoggies nebo fitmin, teď jim dáváme Fitmin a místo yoggies Marcus muhle, složení je téměř stejné, vyrábí se to v Německu, ale cena někde jinde. Vyjde to o dost levněji. Ale my krmíme barfem, granule mají jen někde na cestách a to ještě s konzervou. Pak je mají v misce furt, ale dva větší psi tu misku mají na týden. Takže granule jí minimálně, jsou na mase. Kočce ale royalku dáváme. I když to není hitparáda, tak ona prostě nic jiného nechce. Dáváme jí také maso, kapsičky, smetanu atd. Každý den, takže nemá jen granule, ale žere je dobře a pěkně po nich přibrala. Jak jiné granule nechtěla, tak sežrala třeba čtyři kapsičky, kus masa, ale stejně byla taková hubenější. Teď je pěkná a má pěknou srst všechno. Takže bych to úplně nedemonizoval. Babička má na tomhle krmení dva bernský salašnický celý jejich života té starší už je 13, což je na berňáka hodně a je v super kondici. Ale žádná kvalita to není, určitě to neodpovídá ceně. No ale když to žere, je v pohodě, tak bych to asi nechal tak. Můžete zkusit něco jiného, ale kdyby to nežral, tak co už. Právě že to obsahuje ty zvýrazňovače chuti atd, tak je možný, že nic jiného žrát nebude. Hladovět bych ho nenechal. No a co se týče čokolády, taky jsem to už slyšel. Podle mě je to naprostá blbost, ale je fakt, že já z těch granulí cejtim čokoládu
ale to mám asi ve svý hlavě, jak jsem tenhle blábol slyšel.
Sto lidí, sto chutí. přijde mi, že na každou značku má každej jinej názor. Já se řídím tím, co chutná mýmu psovi. Kupuju už léta Brit care. + Pamlsky, a nějak mě netočí, když si jednou za čas dá např. Pedigree, když žrádlo náhodou dojde. Ale je tam vidět fakt obří rozdíl - hovn.isko má asi kilo, oproti ho.vnu po britu. Tak tam je jasný, co levný krmiva psovi dají. Nic. Royal canin bych neřadila vyloženě ke srajdam, dle značky, ale neznám složení. To je stěžejní.
@Sarulínasara píše:
Ahoj, máme pejska boloňského psíka a dáváme mu RC. Moc mu chutnají a jsme s nimi spokojený. Včera u mě byla kámoška, viděla co psovi sypu a hrozně tyto granule pomlouvala. Prý krmí Brit care. RC jsou jen prý předražený hnus. Prý to vyrábí firma Nestlé a přidávají do toho čokoládu. Proto to psům chutná. Nevíte co je na tom pravdy, celkem mě to zaskočilo.
Jj, my Royal Canin našemu 6ti letému Yorksirovi dáváme. Ikdyz vím že Brit je mnohem lepší. Nejlepší. Ale nás pes Brit nežere. Je mlsný a jsme rádi že chce aspoň Royal Canin. Teď jsme mu po 10ti měsících objednávali další pytel 7,5kg. Jsou to jediné granule, které jí.
@Matt 02 píše:
No žádná pecka to není. Stačí si přečíst složení. Tam není téměř žádný maso. Je to samá kukuřice, moučka a dochucovadla. My psům dávali yoggies nebo fitmin, teď jim dáváme Fitmin a místo yoggies Marcus muhle, složení je téměř stejné, vyrábí se to v Německu, ale cena někde jinde. Vyjde to o dost levněji. Ale my krmíme barfem, granule mají jen někde na cestách a to ještě s konzervou. Pak je mají v misce furt, ale dva větší psi tu misku mají na týden. Takže granule jí minimálně, jsou na mase. Kočce ale royalku dáváme. I když to není hitparáda, tak ona prostě nic jiného nechce. Dáváme jí také maso, kapsičky, smetanu atd. Každý den, takže nemá jen granule, ale žere je dobře a pěkně po nich přibrala. Jak jiné granule nechtěla, tak sežrala třeba čtyři kapsičky, kus masa, ale stejně byla taková hubenější. Teď je pěkná a má pěknou srst všechno. Takže bych to úplně nedemonizoval. Babička má na tomhle krmení dva bernský salašnický celý jejich života té starší už je 13, což je na berňáka hodně a je v super kondici. Ale žádná kvalita to není, určitě to neodpovídá ceně. No ale když to žere, je v pohodě, tak bych to asi nechal tak. Můžete zkusit něco jiného, ale kdyby to nežral, tak co už. Právě že to obsahuje ty zvýrazňovače chuti atd, tak je možný, že nic jiného žrát nebude. Hladovět bych ho nenechal. No a co se týče čokolády, taky jsem to už slyšel. Podle mě je to naprostá blbost, ale je fakt, že já z těch granulí cejtim čokoláduale to mám asi ve svý hlavě, jak jsem tenhle blábol slyšel.
Vzhledem k tomu, že čokoláda je pro psy jedovatá, tak to tam přece nebudou cpát. To bude nějaká chemická příchuť.
Vybírej takové krmivo kde je ve složení na prvním místě MASO. Na hodně granulích je psaná masová moučka, tam se alespoň dívej jestli je uvedený druh masa. To co má v sobě Roayl Canin je hnus a není tam ani ždíbek masa. Tzn. pes se sice zasytí ale nedostane žádné živiny. Např. Yoggies jsou fajn…