Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Buddyn normálně osladit.
Jen mě přakvapuje ten protlak do guláše, to je snad rajská, ne?
Do guláše se protlak dává, ale tak jedna lžička, pro lepší barvu. Pokud to protlak okyselil, bude asi chyba v receptu.
Do guláše se protlak dává, je potřeba ho osmažit, pak ztratí kyselost.
https://www.youtube.com/watch?…
třeba tady je taky protlak..normálka se dává, ale troška, já kupuju protkal v lídlu ten je fakt dobrý..ve skleničce..ale pokud někdy koupím jiný a je kyselý, tak přidávám trošku sladkého kečupu..aby se to smíchalo pul napul třeba
@Tiger-lily píše:
dobrý nápad to musím zkusit nesnáším protlak právě protože je kyselý
@ka2ka píše:
dobrý nápad to musím zkusit nesnáším protlak právě protože je kyselý
@Tiger-lily píše:
Fakt jo? Tyhle věci nevařim, tak nevim, ale překvapilo mě to ![]()
@Buddyn píše:
@Ornwen @radkka píšu z mob., tak nevkládám odkaz, ale je to www.toprecepty.cz, klasicky hospodsky gulas( vidensky). Díky za rady, chtěla jsem se slazení vyhnout, ale snad to pomůže. Jen mi je líto toho drahého masa z mladého býka
Zkus to, třeba to bude nakonec dobrý ![]()
@Tiger-lily píše:to je snad normální postup při vaření guláše. orestovat cibuli, maso, protlak - tohle všechno osmažit, až pak papriku - tu zase naopak nesmažit, aby nezhořkla
tak já dělám troubový guláš takže takhle ho nevařím, spíš jsem to myslela všeobecně u toho protlaku
@Buddyn protlak se dle receptury dává, byl dobře zarestován v základu? Kolik ho bylo na jaký obsah hrnce. já bych při větší kyselosti trošku recept pozměnila ![]()
@Buddyn Koukám na to, tam je v receptu malý protlak. Kdysi se dělal protlak v takových malinkatých konzervičkách, tak jestli nemysleli to. Obsahově bych to viděla na plnou polévkovou lžíci, což by odpovídalo, vzhledem k množství masa. Kolik jsi tam toho protlaku dala ty?
@radkka nevaříš? no toto
to u nás do dětí i do chlapa padá ve velkém