GyneFix zkušenosti

875
5.12.12 20:45

GyneFix zkušenosti

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat na zkušenosti na nehormonální antikoncepci Gynefix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
5.12.12 21:07

Mně minulá gynekoložka řekla, že se ho pokoušeli zavádět u nich, ale nešlo jim to a že celkově tělíska rozhodně nedoporučuje, protože se tam de facto vytváří zánět, což se pak může uchytit okolo a potom jsou s tím velké problémy. Navíc Gynefix se přichycuje přímo na té děloze, bůhví jak to pak vypadá, když se to zas vytrhne ven. A asi tam bude také větší risk, že se uvolní samo. :nevim:
V zahraničí to už prý celkem funguje, ale já osobně bych to neriskla. :oops:
Ale ráda si přečtu i pozitivní ohlasy, neb na netu se vždycky řeší jen problémy (bezproblémové užívání většinou není pro dotyčnou důležité takhle sdělovat), takže to pak vypadá, že jsou jen ty negativní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
5.12.12 21:09

Ahoj dneska je to přesně týden, co mi ho doktor zavedl a jsem spokojená. Ten první den mě bolelo trošku břicho a malinko krvácela, ale do večera to přešlo. Teď akorát mám trošku silnější výtok, ale to si nejsem jistá jestli to není tím, že jsem po šestinedělí a plně kojím. Jinak když bych se měla rozhodnout tak bych šla do toho ještě jednou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
5.12.12 21:15

@Litta našla jsem i klady… právě tělíska ve tvaru T nechci, nemusí to sednout, to zase vím z vykládání okolí mého, že tam bylo víc záporů než kladů. hlavně chci něco nehormonálního a spolehát se na gumu že bude po ruce se mi nechce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.12.12 21:29

@sibi Já taky hormony odmítám, takže kondomy a symptotermálka s „pocitovkou“=prostě tu ovulaci dokonce cítím, takže už je to docela vychytaný. Tělísko mi vadí tím, že bych se musela smířit s tím, že mám v sobě něco cizího, s čímž moje tělo fyziologicky bojuje. A ještě ta zdravotní rizika (která jsou samozřejmě „jen“ rizika, ale prostě nevíš… :roll: ), takže já jsem ráda, že mě tenkrát Dr. upozornila, že taková brnkačka to zas není a je třeba to dobře rozmyslet. Bývalej mi dával jasně najevo, že kondomy nechce, takže já chuděra hledala rok a tři čtvrtě alternativu, která by mi aspoň trochu vyhovovala. Ale nakonec jsem přešťastná za rozchod - nynější mě chápe a podporuje a nechá si všechno vysvětlit, na kondomy si prý už taky zvykl. 8) (A když to nevyjde, svět se nezboří a aspoň odpadnou dohady s nějakým plánováním, co by za to jiní dali. :cert: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
6.12.12 10:30

@Litta no já byla na antikoncepci do těhu 8let, po porodu jsem to dostala po skoro roce, nyní je mám poprvé :cert:, tak třeba vychytám taky kdy mám ovulaci… hlavně se bez těch hormonů cítím lépe. co je to syptotermálka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.12.12 11:20

@sibi Symptotermální metoda - dle názvu se určují plodné a „neplodné“ dny (uvozovky proto, že občas může přijít druhá ovulace, nebo se to celé posune např. vlivem stresu, nemoci,,, takže na to nelze spoléhat vždy a nekriticky). Ideální je hlídat hlen a teplotu, ale já to beru právě i podle těch ostatních projevů, které jsem vypozorovala.

Rozhodně nedoporučuji tohle zkoušet jen tak. Buď si to hlídat ovulačními testy (v tom případě se to hodí spíš při plánovaném početí), nebo to jistit ještě jinak (minimálně přerušovaná, ale ideálně v kritický týden ten kondom).
Já jsem si tou ovulací už po roce zapisování všeho možného dost jistá a vychází to. Sice trochu tajně doufám, že to jednou nějak ulítne, jako se nám už kdysi stalo (než jsem to sledovala), ale to stejně nakonec nevyšlo…
Kdyby tě zajímalo něco k tomu sledování se, tak určitě aspoň pročíst pár článků, možná si pak budeš lépe všímat toho, co se v Tobě děje za změny, i kdybys to neměla využívat jako antiko. :palec:
Doporučila bych třeba toto: http://www.rodina.cz/clanek3633.htm - má to 3 díly. Nebo výcuc zde: http://merenibt.xf.cz/…imetoda.html Pak případně vygooglit další, je o tom už napsáno hodně.

Uznávám, že ne každá to na sobě pozná a mohou nastat určité neočekávané nepravidelnosti, s tím je třeba počítat. Ale zas za cenu naprosto bezpečné metody z toho zdravotního hlediska. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
6.12.12 11:35

@Litta děkuji počtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.12.12 11:45

@sibi Jinak, možná to někomu pomůže, ty změny, kromě obecně uváděných (čípek, hlen, teplota), u sebe pozoruji jasnou provázanost samozřejmě s chutí na sex, pak celkově i chuť k jídlu (po menstr. klidně nemusím jíst celý den a jsem v pohodě, ale kolem ovu mám příšerný hlad a pořád někde něco zobu), zvětšují se mi prsa (progesteron?) a křivka hmotnosti je také zajímavá (do asi 13. dne klesá, do ovulace asi 20. den stoupá a pak zase klesá). O tom posledním jsem našla jen nějaké zmínky na zahraničních diskusích, ale u nás stále nic. :think:
A ještě před pár měsíci mě v ten den i pobolívalo břicho, ale je to stále nějak slabší a slabši, škoda. :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
6.12.12 11:57

@Litta no krásné tak vnímat tělo :) to mi potrvá než se to naučím pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.9.13 20:09

Ahoj, oživuji diskusi, a ptám se těch, co toto tělísko mají-jaká je spokojenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
25.9.13 20:56

@momi33 Mam o trochu silnejsi vytok, ale to mi zase az tak nevadi.Kdyz jsem byla skolacka a nebrala zadnou anti tak jsem to mela i o trochu horsi. Takze za me :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3728
10.3.14 21:58

Ahoj, oživuji diskusi, zajímal by mě názor těch, které mají tělísko Gynefix, jak jste spokojené. U některých tělísek uvádějí, že mezi „nežádoucí“ účinky patří i silnější menstruace, je to tak i u vás, co ho máte? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
11.3.14 09:59

@barca_p Doted jsem maximalne spokojena :palec: Krvaceni prvni 2-3 dny silnejsi pote je krvaceni minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3728
11.3.14 17:00

@petruše2 a které tělísko máš? To ve tvaru T nebo I?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí