Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, jsem v 19tt, na gyndu chodím už roky v Praze do Medy na Bulovce, což je soukromé zařízení, s tamější paní doktorkou jsem moc spokojená, ale ty jejich ceny jsou prostě neúnosné, za každou poradnu účtují 550 Kč, a to jsem minule nedostala ani fotku z UTZ, když přijdu s nějakým problémem platím min. 300. Proto hledám nového gynekologa, kde nejsou takto přemrštěné ceny. Jsem z Milovic, na netu jsem našla, že nemocnice v Nymburce poskytuje gyn. péči i v Milovicích, máte někdo nějaké zkušenosti s MUDr. Dušanem Kolaříkem a MUDr. Sládkovou? Pokud znáte dobrého gynekologa i v okolí, dejte, prosím, vědět. Moc díky
Mudr Sládkovou jsem tam nikdy ještě neviděla, Mudr Kolařík je primářem v nymburské nemocnici, je to strašně příjemný, šikovný doktor, mě osobně hodně pomohl
![]()
Já zatím nevím, co si o primáři Kolaříkovi myslet. Lidsky na mě působí jako studený čumák. Když mi oznamoval ZT, nutnost kyretáže a mimoděložní těhotenství, nebyl zrovna chápající a povzbuzující doktor. A jeho ironické poznámky na kontrolním vyšetření jak můžu vědět, že mě bolí zrovna vaječníky nebo děloha, co když jsou to střeva nebo močový měchýř, byly docela nepříjemné. Ale čekala jsem to, takže jsem ho setřela, neb jsem před tím byla u obvoďačky, v moči mi nic nenašla (zamítla zánět močáku) a slepé střevo po pohmatu též vyloučila. Navíc se už 9 měsíců bez úspěchu snažím otěhotnět a pan dokor není z těch, za kým bych si šla v klidu pro radu, proč to asi nejde a co s tím. Ale možná jsme se jen vzájemně zastihli ve špatných chvílích
Navíc každý každému není sympatický. Odborně k němu výtky nemám, v nemocnici se choval jako profesionál. ![]()
Dle mých zkušeností je MUDr. Kolařík arogantní člověk, starající se jen o své ego. Rodila jsem v Nymburce. Byla jsem prvorodička po čtyřicítce, už jsem byla po termínu, bolesti jsem měla 6 dnů, ale otevřená jsem byla celou dobu pro prst. Ve 40+2gtt jsem sice byla hospitalizovaná, v průběhu dne si mě nikdo nevšímal, měla jsem bolesti, byla jsem propuštěna domů. Za další 3 dny mi byla dělána akutní sekce, už mě odtékala zelená plodová voda. Miminko jí vdechlo, mělo zástavu, museli ho resuscitovat, rozvinula se akutní hypoxie, odvezli ho do Prahy. 10 dnů jsme se neviděli. Já měla streptokokovou sepsi. Pan primář se na mě nepřišel ani podívat, nepřišel ani na vizitu. (Ty 3 dny před porodem mě propouštěl on). V den mého propuštění po porodu se mnou chtěl mluvit, mluvil se mnou na chodbě, kde mohl kdokoli projít. Zvyšoval na mě hlas. Neřekl mě že je mu líto, že to takto dopadlo. Ani náznak žádné empatie. Moje gynekoložka v Praze ho zná, to já před porodem nevěděla. Dnes mě na kontrole řekla, že pana doktora vyhodili ze 3 pražských nemocnic. Moje lékařka jako 2atestovaný lékař se specializací ještě na onkogynekologii a tak s min. 15 více zkušenostma než má MUDr. Kolařík mě řekla že byla závažná chyba, že mě nepohlídal a neudělal mě sekci již před těmi 3 dny (alespoň) a mohli jsme být s miminkem bez infekce a resuscitace. Mělo to další návazné problémy, s kojením a psychické. Žádné ženě nedoporučuji mít pana doktora za gynekologa!
Kdo je moc spokojený, nemá potřebu chválit anonymně. Že by se chválil sám pan doktor???
Tak to mě opravdu moc mrzí, doufám, že teď už jste s miminkem v pořádku a užíváte si jeden druhého
. Já jsem nakonec chodila zbytek těhotenství na gynekologii v Milovicích a měla jsem nejprve Dr. Slákovou, která byla tatkéž těhotná, když pak odešla na mateřskou, tak jí zastoupil Dr. Klumpar a to je velký sympaťák, vždy jsem byla spokojená, Dr. Kolařík mě vyšetřoval jen párkrát a žádný problém jsem s ním neměla ![]()
Těch nespokojených, vlastně přímo zanedbaných matek a dětí od MUDr. Kolaříka je mnohem víc, víme o sobě. Další známá, která se k němu přihlásila jako k praktickému gynekologovi najednou s překvapením zjistila, že ji lže do očí. Může dosvědčit. Další maminka která rodila ve stejném měsíci jako já, s Dr. Kolaříkem poue mluvila a jeho arogence jí prý skoro porazila, byla ráda, že ji rodil jiný lékař. Já sama mám trvalé následky po prodělané zbytečné streptokokové sepsi (vysoké jaterní testy - dle interní lékařky - na doživotí jako trvalý následek!)Nedoporučuji ani docházení v Milovicích do jeho ambulance, ani rodění v Nymburské nemocnici. Ta porodnice umí zvládnout jen bezproblémový porod, který by ve stodole proběhl stejně jako u nich. Lituji že jsem na ně neposlala ani hygienu. Po porodu jsem měla bakterie Vibria, která ze vzduchu prostě nechytnete. Můj partner se nechal vyšetřit na venerologii, byl samozřejmě negativní. Vibria přičítám společnému WC na chodbě, které bylo společné pro všechny rodičky, rodičky po sekcích a všechny návštěvy včetně mužských návštěv!!! I sestry tam nebyly všechny empatické. Byla tam i taková která když jsem jí požádala aby se mnou šla do sprchy(opět na chodbě) že se po sekci a hlavně se sepsí a kanylama v kubitě necítím, řekla mě že myslím na sebe, zatímco se jiné maminky starají o děti. Moje miminko bylo jejich vinou v Praze na JIRPu a já ho 10 dní neviděla. Je toho ještě více, ale snad jste si udělaly obrázek i z tohodle…
Me je z Kolarika na bliti!! Nechci byt sprosta! Je to bezcitnej piiiip… Jakmile jsem zacala mit problem a to po porodu v Nymburske porodnici tak se mnou najednou nechce nic mit! A ja po jeho navstevach taky ne! Radsi si v Praze zaplatim soukromou gyndu, ale budu v klidu a verim ze se o me postaraji!
Lucyyyyy nechcete se přidat na společném postupu? Já zvažuji právní žalobu, nebo podobnou formu - např. uvědomění lékařské komory, ministerstvo zdravotnictví atd… To víte, kde není žalobce, není ani soudce! Tento pán má rád jen sám sebe, o rodičky ani děti mu nejde a to ani když způsobí újmu, ani se neomluví, tento člověk potřebuje pocítit že příčina má i následek..! Nechápu, jak s ním nějaká pacienta může být spokojena..?!
@mamik15 píše:
Lucyyyyy nechcete se přidat na společném postupu? Já zvažuji právní žalobu, nebo podobnou formu - např. uvědomění lékařské komory, ministerstvo zdravotnictví atd… To víte, kde není žalobce, není ani soudce! Tento pán má rád jen sám sebe, o rodičky ani děti mu nejde a to ani když způsobí újmu, ani se neomluví, tento člověk potřebuje pocítit že příčina má i následek..! Nechápu, jak s ním nějaká pacienta může být spokojena..?!
Mamik 15
Nevím zda se k Vám donesl můj otevřený dopis Kolarikovi. Dnes po několika měsících se to bude ofiko ředit i s právníky. Pokud byste ráda vice info klidně napište mail ![]()
Karolina Kashu,
teď jsem si Váš otevřený dopis Kolaříkovi přečetla. Absolutně Vám rozumím a lituji Vás že jste si musela takovou hrůzu prožít! Dopis je napsaný podrobně a velmi srozumitelně
Nevím jestli jste zdravotník, nebo Vám se sepsáním pomáhala porodní asistentka, kde se objevuje její jméno? Je napsaný dobře, ale pochybení Kolaříka je tak závažné, že byste musela vyhrát spor na první stání! Tak Vás chci podpořit v tom že otevřený dopis v tomto případě nestačí! Nehledě, kde tento otevřený dopis zveřejňujete? Zde na emiminu? To pravděpodobně ani nečte… Napište ředitelce nemocnice, jakého má podřízeného ve vysoké manažerské funkci! Já se přidám, dost jste mě namotivovala! Mám důkazy jak Kolaříka vyhodili ze 3 pražských nemocnic a hloupá okresní nemocnice ho udělá primářem, hrůza!! Nevím, jak se zde dostanu k vašemu emailu, napište klidně na můj, jestli víte jak. Já napíši ředitelce za sebe a dám Vám to přečíst, zveřejním ho i tu, ale jen tu to nestačí
Krásný večer ![]()
@mamik15 @Karolina Kashu
Holky moc Vám držím pěsti! Na mě byl Kolařík hnusný jen slovně, ale stačilo to!
Kéž by se k Vám přidalo víc žen a šly svědčit proti němu, ono by toho bylo dost, co vím z vyprávění jen z našeho města. ![]()
Lucyyyyy
díky za podporu, uvidím jestli se paní Karolína ozve. Já určitě ředitelce nemocnice napíšu a dopis uveřejním i zde ![]()