Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den,
Znate nekdo presne slozeni H masti? Mela by to byt nejaka brnenska specialita. Pry dobre zabira na atopicky ekzem. Kdybych znala presne slozeni, mohu si ji nechat vyrobit.
Dekuji za pomoc. ![]()
@vanl123 já ji mívám na atopák. Na receptu bývá několik řádků ingrediencí a k tomu příslušná gramáž na smíchání resp. na ušlehání. Je příjemná, mastnější. Ale udělají ti ji v málokteré lékárně, jelikož je problém v objednání ingrediencí a ji namíchat. Momentálně mám Ambiderman a Lenienku, takže ti přesné složení neřeknu, jedině až si zase pro ni půjdu. Já si ji nechávám dělat v lékárně při poliklinice Konstancie v v Komíně, kde mám kožařku, a dělají ji i v FDN
@HankaHK
Ambiderman i lenienska jsou hromadne vyrabene. To uz se tak koupi od distributora. Tohle by mela byt individualne vyrabena podle rozpisu od lekare.
Vyzkousene uz mame. Tohle nam nezabira.
@Foxisssss
Toto vlakno jsem cetla. Sice je tam slozeni, ale neni tam kolik ceho. Ale dekuji.
@vanl123 však píšu že teď mám tyto 2 masti. Honzíkovku jsem měla cca před 2 měsíci, už ji mám spotřebovanou, střídám to. Až spotřebuji Lenienskou a Ambiderman, tak se opět stavím na kožní a pak ti můžu dodat složení Honzíkovky, ale jak píšu je tam hodně igrediencí a nevyrábí ji všude. Nejjednodušší je zajít na kožní a požádat, ať ti ji napíší, mě ji kožařka napsala bez problémů. Ještě není špatný míchaný glycerínový krém, je řídký spíš jako mléko.
@HankaHK
Aha, tak ja to asi spatne pochopila
tak kdybych vas mohla poprosit pak o to slozeni. V umichami by nebyl problem. Jenze v Praze to nikdo nezna. Ale se slozenim by se uz dalo neco vymyslet. Dekuji.
@vanl123 dobře budu na to myslet, ale může to nějakou dobu trvat, než se na kožní dostanu. Napíšu to pak sem do diskuse a zmíním tě tu, aby se ti to ukázalo.
@vanl123
Dobrý den, narazila jsem na staré vlákno, kde už jsem složení nenašla…
Pamatujete si ještě složení na Honzikovu mast? Popřípadě nevěděl by někdo jiný?
Děkuji 😊
S opravdu velkým zpožděním, ale náhodou jsem si dnes vzpomněla, když mi lékárnice podávala vyjetý recept se složením Honzíkovky, že jsem sem kdysi ho chtěla napsat. ![]()
Aqua purificata bag i box 84,0
Helianthi oleum 80,0
carmellosum natricum 2,0
magnesii lactas dihydricus 0,6
paraffinum solidum 20,0
polysorbatum 80 (tween 80) 1,4
zinci oxidum 2,0
cremor stearini 10,0