Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
vypadá to že ti tato antikoncepce nevyhovuje, zkus jinou
Mě sedla až 4. Už jsem to chtěla vzdát a být bez prášku a pak se každý měsic nervovat.. ale naštesti na čtvrtý pokus mi jedna sedla. Nekrvácím ani nešpiním mimo cyklus, prsa nebolí..
Ted jsem jeste dočetla že ji beres teprve pul měsíce.. nu tak vetsinou na jeden druh dávají doktori 3 měsíce..pokud budou potíže trvat,tak změna..ale záleží na tobe, zkus o tom promluvit s Dr. ![]()
Říká se, že by sis měla na antikoncepci zvyknout za 3 měsíce. Ještě bych chvíli počkala a když to špinění ani druhý měsíc nepřejde, zkus se zeptat doktora, zda by ji nebylo vhodné vyměnit. Antikoncepce ti jinak účinkuje, i přes vedlejší účinky, neměla bych z toho strach. ![]()
Při první HA jsem problémy neměla, ale po několika letech mě třeba bolela občas prsa, nesměla jsem se jich vůbec dotknout, doktor mi předepsal kapky proti bolesti a samo to odešlo. Někdy je to jenom nárazové, a potom ty účinky odejdou, HA jsem kvůli tomu neměnila. Jinak taky občas mám nafouklé břicho a prsa se mi zvětšují - je to prý při HA běžné, zase to po pár dnech odejde. ![]()
Dobrý den, zacala jsem brat prvni antikoncepci a neustale me doprovazi menstruace nekterý den neni druhy zase ano mate s tim nekdo zkusenost? dale me bolí prsa a mam je nafouklejsi jako vzdy pred menstruaci, coz by melo souviset taky s tim ze se telo porad nesporadalo s prisunem hormonu je jeste asi brzy antikoncepci beru pul mesice. Ovsem mohu si už ted být jista ze me plne chrání kdyz ji beru presne podle navodu? I pres to ze mívám pohlavní styk a partner neejakuluje do me, beru Ha, obcas trpim nevolnosti tak antikoncepci moc neduveruji. Porad jsem na pochybách. Myslíte ze mate nekdo podobne zkusenosti nebo pochyby?
Moc dekuju za informace a zkusenosti:) Je to pro me dulezite a jak sami víte každý jednou s antikoncepci zacinal:)