Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
zdravím všechny,ale hlavně ty s Leidenskou mutací..Potřebuji poradit ohledně antikoncepce.Jelikož je hormonální zakázaná,tak se chci zeptat jakou formou jste to řešily? Do teď jsme používali kondom,ale poslední dobou mi to nějak začalo vadit ![]()
Tak pátrám,co jiného by se dalo?!? Máte nějaké tipy či zkušenosti?!?
K doktorce jdu až za měsíc ![]()
A co spermicidní krém Pharmatex? Ten je nehormonální, volně prodejný a spolehlivost má vyšší než kondom.
mně gynekolog řekl, že některé druhy HA bych mohla brát i s leidenem - už si přesně nepamatuju, které druhy to byly, protože HA už brát nechci (aspoň zatím)
myslím, že mluvil i o Mireně, že bych ji mohla mít… zatímco na hematologii mi samozřejmě řekli, že už nikdy žádné hormony ![]()
takže buďto kondomy, pharmatex nebo nehormonální tělísko… nic jiného mě nenapadá…
Holky,díky moc za odpovědi ![]()
Docela mě zaujal ten Pharmatex,tak to vyzkouším a uvidím ![]()
Ahojky, já mám také leidena heterozygot a beru HA Azalie. Má jen jeden hormon a je šetrnější než antikoncepce se dvěma hormony.
Ahoj, brala jsem nějakých 7 let HA, poté u mě udělali testy a zjistili leidena, od té doby zákaz HA pilulek, přešla jsem na injekci Sayanu a tu měla dva roky, během kterých jsem neměla měsíčky. Letos v červnu jsem vysadila, měsíčky stále nikde, jaké máte zkušenosti s těmato injekcema? Je to pro organismus dlouhodobě fajn?
Přítele stálého nemám, ale občas se potřebuji chránit a jen na kondom se mi fakt spolíhat nechce. Gynekolog mi nabídl tělísko, ale prý pod narkozou a že je to bolestivé. Tak nevím, vrátit se zpátky k injekci nebo?
Máte zkušenosti?
Zkusenost nemam, ale co rikaly zname i muj gyndar, tak pak strasne dlouho (az rok) trva obnoveni plodnosti.