Možnost otěhotnění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
11.5.11 13:37

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Jestli je možnost otěhotnění, když jsem vynechala 11 tabletu (HA - Yadine) v platíčku a vzala si ji až 15 hodin od doby, kdy jsem si ji měl vzít? V příbalovém letaku jsem četla:
1 tableta vynechaná ve 2. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tabletu pak užívejte v obvyklou dobu. Spolehlivost pilulky zůstává zachována a nemusíte používat další antikoncepční opatření.
Co si o tom myslíte?
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
11.5.11 13:39

Hele možný je otěhotnět i přes antiko když ho bereš pravidelně. Takže možný je všechno. Já jsem si zapoměla vzít několikrát a mimi nemám…prostě si ji vem a hotovo…nic jinyho nezbyde.myslím že to bude ok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.11 13:40

myslím, že v letáku je to napsané jasně :palec:
mělo by to být ok

pokud tomu nevěříš, můžeš pro klid duše použít 7 dní jinou formu antiko (např. kondom)

a jen pro info, ani při pravidelném užívání není HA 100%..asi tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
11.5.11 13:56

člověk nikdy neví,ale myslím že mužeš být v klidu já brala taky yadine a kolikrát zapoměla a nikdy nic až 3 měsíce po vysazení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2328
11.5.11 14:45

Myslim, ze v poho…jak pisou holky pouzivejte ted tyden pro jistotu kondom : :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.11 14:57

yadine jsem měla taky. 11 tableta je ve druhém týdnu, ne? to by měl být ten nejméně rizikový. já zapomínala i v prvním nebo ve třetím, a nic se nestalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.5.11 16:18

Obecně se má za to (u všech druhů HA), že když je to více než 12 hodin, možnost otěhotnění je. Takže já bych pro jistotu, pokud nechceš otěhotnět, na to plně nespoléhala a chránila se týden ještě jinak. A jak píšou holky, otěhotnět můžeš kdykoliv přes HA (většinou nepravidelným užíváním) a to, že neotěhotněly, když zapomněly, na to nespoléhej! :-D Zrovna tobě to vyjít nemusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.13 16:06

Ahoj holky. jaká je možnost otěhotnení když jsem několikrát zapomněla vzít pilulky a vzala sem si je až po 12 hodinách? Brala jsem teď dvě platíčka za sebou ale 29. se do mě přítel „udělal“ raději sem vysadila-kdyby náhodou a teď čekám na menstruaci… co myslíte|? jaká je možnost? Otěhotnění se nebráníme ;) díky za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
quassa
2.6.13 16:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky. jaká je možnost otěhotnení když jsem několikrát zapomněla vzít pilulky a vzala sem si je až po 12 hodinách? Brala jsem teď dvě platíčka za sebou ale 29. se do mě přítel „udělal“ raději sem vysadila-kdyby náhodou a teď čekám na menstruaci… co myslíte|? jaká je možnost? Otěhotnění se nebráníme ;) díky za odpověď :)

Tak nějak mi mozek nebere proč bereš HA, když se otěhotnění nebráníte :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.13 16:19

Myslela jsem to tak, že kdyby se to stalo tak že to nevadí! brala bych to sice až dýl ale kdyby už to přišlo teď -nevadilo by to.

• Citovat
  • Upravit
anon286
27.11.13 12:34

Dobry den chtěla jsem se zeptat před 2 týdnama jsem vysadila antikoncepci jangee a k tomu i mezitím menstruovala chceme z přítelem miminko zda je možné otěhotnět.

• Citovat
  • Upravit
357
19.12.13 05:29

Anon286 když neberes antikoncepci tak je přece jasný, ze otěhotnět můžeš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.14 21:51

Ahoj, mám takový dotaz, na který jsem nikde nenašla odpověď. Zajímalo by mě, jak naše tělo funguje v případě, že člověk zapomene prášek HA. V prvním týdnu je zapomenutí nejhorší, jelikož nastartuje cyklus a může pak tedy proběhnout ovulace a násl. oplodnění. Ovšem když například člověk zapomene 2 prášky v prvním týdnu a má ten den pohlavní styk, jak vůbec spermie můžou přežít do doby, než se vajíčko uvolní, je nachystané na ovulaci.. To přece taky nějakou dobu trvá..ne? Příklad, první zapomenutý prášek je 6 DC, ovulace přece bývá až 12 DC, tedy 6 dní a to přece spermie nemají šanci přežít. Nebo myslíte, že když 6DC zapomeneme pilulku, tak je možná ovulace urychlená a je třeba už 8DC? Doufám, že jste mě trošku pochopily… Je to zmatené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.1.14 21:57

@třináctka My se ve škole učily, že spermie žije až 7 dní a ovulaci má každý jinak..tzn. měla by být 14DC, ale může být prakticky kdykoliv(viz ženy, co otěhotní během ms, na konci cyklu atd.)… taky výňatek z hodin sexuální výchovy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
24.1.14 22:00

@třináctka reknu ti jen tolik..spermie jsou schopne preziti i tyden…o urychlene ovulaci tedy slysim prvne. Nicmene pokud jsi i tvuj Partner extra plodni mohlo se podarit :nevim: navic je psano ze pokud zapomenes piluli mas soulozit s kondomem, ale to vi snad kazda-kazdy neprejici byt rodicem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí