Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jeanine je má první antikoncepce. Jsem už za půlkou prvního platíčka a při užívání špiním (krvácím). Je to normální a za jak dlouho se to asi tak zpraví? Měla bych přejít na jinou HA nebo vydržet a dobrat další dvě platíčka? Děkuji za odpověď Emma
Špinění při prvním platíčku je většinou běžné, mělo by se to urovnat.
Jeanine má málo hormonů, hodně záleží na přesnosti užívání, mi stačila nepřesnost v užívání cca 2h a už jsem pak začala špinit…
Počkala bych tří měsíce, jestli se to srovná, jak píšou holky. Většinou je to normální. Pokud se to ani pak nesrovná, lékař ti nejspíš doporučí jinou HA. Měla jsem to stejně, akorát jsem začala špinit asi po dvouletém užívání.. (ale jiná HA), takže jsem začala brát jinou. Ze začátku trvá, než si tělo zvykne ![]()
Já jsem ji užívala několik let a toto mi dělala v polovině cyklu asi poslední dva roky…
Ahoj,
dovolím si opět vytáhnout téma Jeanine…beru ji již cca 5 let s jednou kratší přestávkou a občas se mi stane, že místo MS přijde jen slabé špinění, klidně i o den později. Ptala jsem se na to mého gynekologa a prý je to naprosto OK, navíc u Jeanine běžné. Jenže tohle se mi stalo vždycky max 1× a další cyklus zase normální MS, na kterou jsem zvyklá. Teď se to stalo podruhé za sebou a trochu mě to zneklidnilo…tt test jsem si samozřejmě udělala, byl negativní. Žádné zdravotní problémy nemám…pořád myslím na to, jestli není někde něco špatně…Na preventivce u gynekologa jsem byla asi před dvěma týdny, všechno se zdálo být v pořádku…Myslíte, že bych to měla řešit nebo to opět připsat Jeanine? ![]()