Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat od kdy začíná pusobit antikoncepce yAz kdyz jsem si první tabletku vzala 1 den mestruace coz byla streda a v pondeli jsem mela pohl. styk, zda jsem chranena a kdo s ni ma zkusenosti, zda vam po ni byvalo ze zacatku nevolno dekuju.
Ahoj,já myslím,že bys asi už měla být chráněná,to bylo 5 dní,ne?Já tedy ze začátku raději dodržela 7 dní,pro jistotu.
Jinak já jsem s YAZem spokojená,nevolno mi nikdy nebylo,nešpiním,a zdá se mi,že vůbec nezadržuju vodu.
Jen ta cena mě se..e
Ja vím, jenom v přibalovem letacku je napsaný, že pokud tabletu vezmu 1 den cyklu jsme okamzite chranena..
mam jeden dotaz a to zda jsem opravdu chranená už po 2 tabletce pri uzivani antikoncepce yaz kdyz v pribalovem letacku se uvadi ze pri zacinani brani tabletek 1 den cyklu jste IHNET chranená coz se bere od doby 24 hodin. Zda to tedy znamená ze uz nemusim pouzivat dalsi ochranu do tydne. Díky za kazdou odpoved. ![]()
Tak já myslím, že to v tom letáku píšou jasně, ne?
POkud jsi předtím žádnou antikoncepci neužívala, nabo pokud si přešla z jiné kombinované, tak jsi chráněná ihned.
Ahoj potřebuji poradit.
Nikdy jsem nebrala antikoncepci nemám vejcovody a moje DR( v Gennetu) mi předepsala na mněsíc YAZ kvůli cystě prý zmizí. Jenže já jsem dostala MS 26.8. kdy jsem začala HA brát a pořád špiním
. DR je na dovolené a jiný doktor mi prý bude velat zatím se nikdo neozval. Může to špinění být po HA?
díky
Ahoj Blani,
uplně v poho je to naprosto normální, při prvním nasazení můžeš špinit nebo krvácet celý měsíc. Je to skoro u každe antikonce. Přečti příbalák je to i v něm. Taky beru yaz ![]()
Dice píše:
Ahoj Blani,
uplně v poho je to naprosto normální, při prvním nasazení můžeš špinit nebo krvácet celý měsíc. Je to skoro u každe antikonce. Přečti příbalák je to i v něm. Taky beru yaz
moc díky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak jste spokojená s HA Yaz, já na ni přestupuju z Yasminelle a bojím se, že přiberu…vím, že je to individuální, ale přesto se chci zeptat…
Lenito píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak jste spokojená s HA Yaz, já na ni přestupuju z Yasminelle a bojím se, že přiberu…vím, že je to individuální, ale přesto se chci zeptat…
jsem spokojená.
fakt? žádné zvětšení prsou o dvě čísla ani přibývání na váze? četla jsem na netu recenze a většinou byly negativní, tak se bojím…
Lenito píše:
fakt? žádné zvětšení prsou o dvě čísla ani přibývání na váze? četla jsem na netu recenze a většinou byly negativní, tak se bojím…
ne,nic takového.
Naopak,jak jsem psala výše,měla jsem cysty u kolen,a otoky kolem nohou,a můj muskej,kterej si máločeho všimne mi říká,že mizí.
YAZ je i známej tím,že zabraňuje zadržování vody.
Ahojky všem. Potřebovala bych poradit. Začala jsem brát YAZ ale po třech měsících jsem přestala (odjezd na dlouhou dobu do ciziny, neměla jsem u sebe ani recept ani svého doktora, nebrala jsem YAZ cca 2 měsíce). Po návratu do CZ v první den MS jsem prášky opět nasadila. Už je to ale 10 dní a já stále trošičku špiním. Zajímá mě tedy jestli toto „braní-nebraní“ mohlo poškodit můj organizmus a zda toto špinění je normální? MOC VŠEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ ![]()
já myslím,že je to normální,a poškodit ho nemohlo…YAZ je jeden z nejšetrnější HA.
také bych řekla že je to normální, tělo si srovnává cyklus… při začátku braní této antikoncepce jsem to měla též.