Hormonální Antikoncepce Yaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ronnie13
12.1.12 22:59

Ochrana

Ahoj holky :)
Měla bych takový dotaz :) Začala jsem brát poprvé antikoncepci teprve 30.12.2011. Byl to druhý den menstruace. V letáčku se píše, že v takovém případě je potřeba ještě další ochrany při styku. Chtěla bych se tedy zeptat, zda 7.1.2012 jsem už byla plně chráněna?
Jinak, stále špiním, což tedy chápu, že je poprvé nejspíš normální, jen se bojím, aby to nepokračovalo celý měsíc, nebo i po menstruaci (trpěla jsem dost na opoždění, proto jsem začala brát prášky a modlím se, aby se mi to díky nim konečně spravilo). Jinak prsa se mi zvětšily a pocítila jsem to už tak po páté pilulce. Což mi zase tak nevadí, jen doufám, že to nebude pokračovat :D
A hlavně mám tedy obavy ohledně té ochrany, stresem se mi menstruace zase opozdí a já budu ještě víc na nervy :D Občas mám i takové lehké bolesti, jako v době menstruace (na ty také obzvlášť silne trpím). Budu ráda za jakýkoliv názor, věřím, že je tu mnoho zkušených dam :)

• Citovat
  • Upravit
say
1461
13.1.12 08:31

no říká se že když začneš brát novou antikoncepci tak první týden by jsi se ještě měla chránit jinak, pak by to mělo být ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BáraBehava
16.1.12 21:44

no můj gynekolog jak mi dával antikoncepci Yaz říkal, že jsem chráněná po požití první tabletky :)a to mu plně důvěřuju :)

• Citovat
  • Upravit
Ronnie13
16.1.12 23:46

Ano, ale v první den menstruace. Do těch 5-ti dnů je to pak jinak prý. Tak nevím :D

• Citovat
  • Upravit
4246
28.2.12 17:02

Ahoj, mám takový dotaz. Přecházím z jiné antikoncepce na Yaz, ale nejsem si jistá, kdy mám vzít první pilulku. Dnes jsem vzala poslední pilulku staré antikoncepce a měla bych mít sedmidenní pauzu. Ale na letáčku píšou, že si jí mám vzít první den MS, tak si prostě nejsem jistá, kdy novou pilulku mám vzít. MS dostávám třetí den v sedmidenní pauze, takže jí mám vzít za tři dny při MS, nebo až mi skončí pauza u té staré antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
28.2.12 17:06

Já co si vzpomínám tak jsem normálně začínala po pauze té předchozí antiko. Yaz je fajn v tom že pauzy nejsou, prostě se berou pilule pořád akorát ty bílé jsou bez účinné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
28.2.12 17:07

normálně až po té sedmidenní pauze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
28.2.12 17:13

Díky holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ronnie13
12.3.12 06:28

Ahoj, tentokrát mám dotaz ohledně krvácení po styku.
Měla jsme svůj první styk v pátek, 9.3. Proběhl dvakrát a pokaždé jsem lehounce krvácela. Bolest při styku byla vcelku značná a od té doby stále špiním a dneska se objevila i lehce načervenalá krev. Myslíte, že to bude v závislosti na tom, že to bylo poprvé? Se zaváděním tamponu problém nemám, ani při ničem jiném, tak mám trochu strach, jestli se něco nemohlo stát.. Předem děkuji za názory :-)

• Citovat
  • Upravit
Ronnie13
12.3.12 06:30

Jinak třetím měsícem dobírám YAZ a menstruaci očekávám ke konci příštího týdne…

• Citovat
  • Upravit
10048
12.3.12 07:08

To bude důsledek styku…antikoncepci bereš zřejmě pravidelně a MS to jak píšeš není ale teprv bude, takže to je ok. Mohlo by to být ještě taky špinění občas se ze začátku braní ha může objevit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.12 19:17

Ahoj holky, omlouvám se za anonym ale nechci aby se to vědělo… :oops:

Když chci vysadit antikoncepci (nechat tomu mimču volnej průběh), prostě doberu platíčko- bílý tabletky a nový už nezačnu že??? :oops: :oops: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24292
18.6.12 19:18

Ano, přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
18.6.12 20:05

Dokonce ani nemusíš dobrat ty tabletky, můžeš vysadit kdy chceš, když jsou všechny stejně barevné. Pak bys do tří dnů měla dostat menstruaci, takže si ji takhe můžeš naplánovat, kdy to chceš dostat.
Já ji vysadila asi v půlce plata a nic se nedělo, nechtěla jsem ji mít o víkendu, kdy jsme měli něco naplánováno, tak jsem to udělala o 10 dní (tabletek) dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.10.15 19:00

Ahoj, chci se zeptat jestli si mohu určit jakou antikoncepci chci nebo ne? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí