Háčkované čepičky
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Niiika88 Zkus tak tři řady bez přidávání a uvidíš, jak to vypadá…
Děláš to dobře, jen prostě některá příze je víc pružná, každý jinak utahuje, musí se to vyzkoušet, no.
Já už jsem toho naháčkovala tuny a stejně občas párám.
Plus dávat pozor, jestli nepřidáváš sloupek při spojování řady a přecházení na další.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Taky jsem skončila v šesté řadě a v sedmé už dělám jen dlouhé sloupky
Zatím mám jen pár řad a raději jsem si šla pro radu…
@Pipet Děkuju
Očka určitě nepřídávám, ještě si je pro jistotu jak blbec počítám
jak už jsem zoufalá. A párání je moje hobby už asi ![]()
Zajímavé je, že když dělám rukavičky, tak ty mi jdou hned a čepičku ne a ne trefit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niiika88 Já dělám čepky podle oka. Ale dělám určitě víc dlouhých sloupků do základu, jinak se mi čepky špičatí. Na dětskou tak 16, na ročního syna 18 a na velkou bych jich asi 20. Záleží taky teda na materiálu. Pokud je slabý, víc sloupků. Pokud silný, míň sloupků.
Jinak přidávám stejně jak Ty. Ale vypozorovala jsem, že ta rovná část se začne rýsovat až většinou tak po 3 rovných řadách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tery16 To mě nenapadlo, že bych měla dělat víd dlouhých sloupků. Už teď mám co dělat, abych je tam dostala
Jinak háčkuju z terry, tak je asi středně silná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niiika88 Najdi si na youtube jak se dělá stahovací kroužek na začátek… Pak tam narveš sloupků, kolik budeš chtít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niiika88 já teda stále začínám klasiku na DS z 12 ti sloupků, u malé přidávám do 4 té řady -51 cm a u sebe dělám o řadu víc a stačí. Mám 54 cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet Stahovací kroužek? To neznám, super nápad
. To tam pak ani nebude dirka viď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niiika88 No, uvidíš. Já to zkoušela podle zavedených postupů - počtů sloupků a velikostí placky. Ale malej to měl na hlavě stažený a nechtěl to nosit. Tak dělám sloupků víc, placku o něco větší a sedí mu to mnohem líp a nestrhává si je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@Niiika88 já teda stále začínám klasiku na DS z 12 ti sloupků, u malé přidávám do 4 té řady -51 cm a u sebe dělám o řadu víc a stačí. Mám 54 cm.
To fakt staci? Ja do cttvrte rady pridavam na 43 cm..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem včera celou čepičku vypárala a dneska začínám znovu, jsem u šesté řady
Chci přidávat ještě v sedmé a pak se nechám překvapit ![]()
Jo a můžu kdyžtak přidávat sloupky třeba až někdy později (třeba 10.nebo 13.řada)? Abych nemusela párat;)
Držte mi palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návod na čepičku pro kluka
Háčkařky, svrbí mě ruce, že bych po dlouhé době něco umotala. Udělala jsem kopec holčičích čepiček, ale teď bych chtěla něco pěkného pro syna. Mám tu klubíčko příjemného světle hnědého merina. Nemáte někdo tip, foto nebo návod na nějakou pěknou klučičí čepičku? Něco zajímavého, vtipného, klidně třeba s aplikací, zvířátko, traktůrek… nevím, jsem nějak bez fantazie dneska. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@opinka Umíš trochu anglicky?
www.ravelry.com
Malinko jo, pár anglických návodů už jsem použila, hlavně na háčkované hračky. Tam se asi bez registrace nedostanu, že?
Teď jsem našla toto: http://9gag.com/gag/aPyn1LP
. Líbí se mi ta letecká, první obrázek. Je to vlastně jen obyčejná ušanka s aplikací motoristických brýlí, bude to jednoduché, ale vtipný nápad. No a ty ostatní, to je teda něco, pobavila jsem se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit