Háčkované šatičky, jak na ně?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Háčkované šatičky, jak na ně?
Ahoj maminky šikulky, nemáte někdo nějaký tip, návod jak na šatičky pro malé princezny? Potřebujeme tak vel.80, max. 86. Vzorek a tak bych si už zvládly vymyslet sama
jde mi hlavně o stříh a o to z jaké příze, co je na léto nejlepší (bavlna, směs, akryl, vlna asi moc ne) a kolik je toho potřeba
Ale když by byl přesný návod na nějaké pěkné šatéčky s kloboučkem, tak beru hned všema deseti ![]()
Kamarádka mi psala že dělala z Daniely a spotřebovala cca 4 klubka
Nevim ale jestli v tom není v létě horko
jak jsem psala, chtěla bych jí k tomu udělat i klobouček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já dělala dle tohoto tipu, i když trochu po svém: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Mrkni tam ale i na jiné návody, je tam toho spousta…
- Citovat
- Upravit
Na mimibazaru nějaký návod bude…
Já jen zmiňuju bambusovou přízi, velmi příjemná na léto
(Je víc výrobců a názvů…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nepř. Al. píše:
Tak já dělala dle tohoto tipu, i když trochu po svém: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Mrkni tam ale i na jiné návody, je tam toho spousta…
Al, díky za tip
sice potřebuji celé háčkované, ale už i to jsem tam objevila
Vidíš, máš to hned, já tu už hodinu googlim jak blbec a nenašla jsem nic
Večer to projedu, teď už se ta princezna vzbudila, tak jdeme vstávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Já jen zmiňuju bambusovou přízi, velmi příjemná na léto(Je víc výrobců a názvů…)
Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám
A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mysicka31 píše:Pipet píše:Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám
Já jen zmiňuju bambusovou přízi, velmi příjemná na léto(Je víc výrobců a názvů…)
A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet
No normálně se zeptej na přízi s bambusem, to snad vědět bude=)… i když je otázka těch financí, no, je dražší než bavlna…
Uvidíš, co budou mít. Nebo pohledej i na netu, ale zas se většinou nevyplatí kvůli pár klubkům platit poštu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se ta příze jmenuje „Panda“ - taky jsem z ní háčkovala a doporučila mi ji právě prodavačka.
Je opravdu lehká, dítko se v ní nepotí.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, co zkusit tyhle? Ty vypadají krásně…
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mysicka31 píše:Pipet píše:Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám
A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet
Bambus je příjemnější, ale 100% bavlna je OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem dělala pro dcerku podle tohoto návodu.
Vzorek je jednoduchý, jen je to na dýl, pokud člověk dodrží druh příze. ![]()
No a klobouček k tomu podle tohoto + dodělat krempu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dělala jsem tyto - z bavlny (Edita z toptexu)
potom tyto, ale to je spíš taková vestička..i když daly by se i šatky z toho určitě:
bambusová příze hawai, rovněž z toptexu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem prolezla snad milión návodů a popisků a všeho možného, i to co lidi prodávají a není tam popis (jen pro inspiraci), no a mám z toho hlavě ještě větší guláš a na nic jiného nemyslím
Večer jsem malou po usnutí měřila (vzbuzenou ji nezměřím ani omylem) a pak tu zkoušela a párala a teď už jsem začla, ale pořád nevím
tak uvidíme jestli nebudu večer zase párat
pořád nevím jestli jen na ramínka nebo s rukávkama
si říkám že ty na ramínka by mohla mít ještě příští rok, když je udělám krapet volnější (ale zase ne moc)… ale rukávky semi líbí víc
proč já jsem tak nerozhodná
no 100% nakombinuji víc šatiček a vytvořím něco „nového“, snad to bude nositelné
Chtěla bych háčkovat dokola, ale zase chci mít vzadu knoflíčky pro snadnější oblékání, tak to teda nevím jak se mi ten kruh povede
Líbí se mi i ty šatka co mají sedýlko ze čtverečků, ale nerada sešívám a zašívám (už z knoflíků šílím
), tak to asi dělat nebudu
ale chci nakombinovat 3 barvy a zase nechci jen proužky
chjo, že sem nekoupila jednu barvu a hotovo
No a jelikož k tomu chci i klobouček, tak fakt nevim, zkoušela jste některá klobouček/čepičku ze čtverců? No, jsem teda na ten svůj výtvor zvědavá, abych vůbec něco stvořila než se Kiki bude vdávat
pak bych mohla udělat rovnou svatební ![]()
Omlouvám se za výlev myšlenek a citů, ale manžílek nechápe a už je ze mě na prášky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a přízi jsem nakonec vzala Danielu, nic bambusovýho neměli a Katku jen bílou, zelenou a hnědou
čistě bílé nechci a zelená s hnědou mi na šaty přijde taková nic moc a spíš klučičí… Daniely měli snad 20 barev, tak jsem tam půl hodiny vybírala
chudák prodavačka
ale už mě zná a vždycky se směje a ptá se s čím potřebuji poradit tentokrát a co se chystám tvořit
vždycky jí to pak přinesu ukázat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
Já jsem podobná. Ale radím ti pár dní počkat, ono se ti to v hlavě časem srovná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:![]()
![]()
Já jsem podobná. Ale radím ti pár dní počkat, ono se ti to v hlavě časem srovná
Věř tomu že nesrovná, zapomenu co že jsem to chtěla
a budu chodit po bytě a neustále opakovat: „co ono to bylo? Co já jsem to jenom chtěla?“
a za pár let si možná vzpomenu
![]()
Ale asi zkusím ty čtverce jen musím najít nebo vymyslet nějaký co se mi budou líbit a nebudou moc velký, ty populární od paní Romany z MMB jsou krásný, ale moc velký
musím něco vymyslet abych tammohla nakombinovat 3 odstíny oranžové, mám takovou meruňkovou, pomerančovou a rezavou, nebo jak ty barvy popsat
moc mi to nejde, ale meruňková je jasná
sem se jednou s kamarádkou snad hodinu dohadovala jestli jsou ty kalhoty tirkysové nebo modrozelené
manžel to ukončil slovy „Jsou to dámský kalhoty a ticho!“
stejně každý ty barvy vidí a vnímá jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit