Háčkované šatičky, jak na ně?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9847
24.6.11 13:26

Háčkované šatičky, jak na ně?

Ahoj maminky šikulky, nemáte někdo nějaký tip, návod jak na šatičky pro malé princezny? Potřebujeme tak vel.80, max. 86. Vzorek a tak bych si už zvládly vymyslet sama :-D jde mi hlavně o stříh a o to z jaké příze, co je na léto nejlepší (bavlna, směs, akryl, vlna asi moc ne) a kolik je toho potřeba :think: Ale když by byl přesný návod na nějaké pěkné šatéčky s kloboučkem, tak beru hned všema deseti :-D
Kamarádka mi psala že dělala z Daniely a spotřebovala cca 4 klubka :nevim: Nevim ale jestli v tom není v létě horko :think: jak jsem psala, chtěla bych jí k tomu udělat i klobouček :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepř. Al.
24.6.11 13:28

Tak já dělala dle tohoto tipu, i když trochu po svém: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Mrkni tam ale i na jiné návody, je tam toho spousta…

• Citovat
  • Upravit
24798
24.6.11 13:35

Na mimibazaru nějaký návod bude…
Já jen zmiňuju bambusovou přízi, velmi příjemná na léto :palec: (Je víc výrobců a názvů…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
24.6.11 13:40
nepř. Al. píše:
Tak já dělala dle tohoto tipu, i když trochu po svém: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Mrkni tam ale i na jiné návody, je tam toho spousta…

Al, díky za tip :palec: sice potřebuji celé háčkované, ale už i to jsem tam objevila :-) Vidíš, máš to hned, já tu už hodinu googlim jak blbec a nenašla jsem nic :oops: :nevim: Večer to projedu, teď už se ta princezna vzbudila, tak jdeme vstávat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
24.6.11 13:41
Pipet píše:
Já jen zmiňuju bambusovou přízi, velmi příjemná na léto :palec: (Je víc výrobců a názvů…)

Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám :nevim: A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.6.11 13:44
Mysicka31 píše:
Pipet píše:
Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám :nevim: A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet :-(

No normálně se zeptej na přízi s bambusem, to snad vědět bude=)… i když je otázka těch financí, no, je dražší než bavlna…
Uvidíš, co budou mít. Nebo pohledej i na netu, ale zas se většinou nevyplatí kvůli pár klubkům platit poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Al.
24.6.11 14:01

Myslím, že se ta příze jmenuje „Panda“ - taky jsem z ní háčkovala a doporučila mi ji právě prodavačka. :lol: Je opravdu lehká, dítko se v ní nepotí.

• Citovat
  • Upravit
4246
24.6.11 14:26

Ahoj, co zkusit tyhle? Ty vypadají krásně…
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.6.11 14:48
Mysicka31 píše:
Pipet píše:
Pipet díky, po čem se mám pídit až budu nakupovat u nás v galantérce? Nevím jestli paní bude vědět co žádám :nevim: A kolik tak vychází finančně? Mám trochu omezený rozpočet :-(

Bambus je příjemnější, ale 100% bavlna je OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
24.6.11 15:01

Teď jsem dělala pro dcerku podle tohoto návodu. :wink: Vzorek je jednoduchý, jen je to na dýl, pokud člověk dodrží druh příze. :mrgreen:

No a klobouček k tomu podle tohoto + dodělat krempu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2126
24.6.11 16:45

dělala jsem tyto - z bavlny (Edita z toptexu)
potom tyto, ale to je spíš taková vestička..i když daly by se i šatky z toho určitě:
bambusová příze hawai, rovněž z toptexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
25.6.11 13:00

Tak jsem prolezla snad milión návodů a popisků a všeho možného, i to co lidi prodávají a není tam popis (jen pro inspiraci), no a mám z toho hlavě ještě větší guláš a na nic jiného nemyslím :oops: :mrgreen: Večer jsem malou po usnutí měřila (vzbuzenou ji nezměřím ani omylem) a pak tu zkoušela a párala a teď už jsem začla, ale pořád nevím :nevim: tak uvidíme jestli nebudu večer zase párat :think: pořád nevím jestli jen na ramínka nebo s rukávkama :think: si říkám že ty na ramínka by mohla mít ještě příští rok, když je udělám krapet volnější (ale zase ne moc)… ale rukávky semi líbí víc :nevim: proč já jsem tak nerozhodná :?: :oops: no 100% nakombinuji víc šatiček a vytvořím něco „nového“, snad to bude nositelné :mrgreen: Chtěla bych háčkovat dokola, ale zase chci mít vzadu knoflíčky pro snadnější oblékání, tak to teda nevím jak se mi ten kruh povede :think: :mrgreen: Líbí se mi i ty šatka co mají sedýlko ze čtverečků, ale nerada sešívám a zašívám (už z knoflíků šílím :oops: ), tak to asi dělat nebudu :think: ale chci nakombinovat 3 barvy a zase nechci jen proužky :nevim: chjo, že sem nekoupila jednu barvu a hotovo :zed: No a jelikož k tomu chci i klobouček, tak fakt nevim, zkoušela jste některá klobouček/čepičku ze čtverců? No, jsem teda na ten svůj výtvor zvědavá, abych vůbec něco stvořila než se Kiki bude vdávat :mrgreen: pak bych mohla udělat rovnou svatební :think:
Omlouvám se za výlev myšlenek a citů, ale manžílek nechápe a už je ze mě na prášky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
25.6.11 13:06

Jo a přízi jsem nakonec vzala Danielu, nic bambusovýho neměli a Katku jen bílou, zelenou a hnědou :-( čistě bílé nechci a zelená s hnědou mi na šaty přijde taková nic moc a spíš klučičí… Daniely měli snad 20 barev, tak jsem tam půl hodiny vybírala :mrgreen: chudák prodavačka :oops: ale už mě zná a vždycky se směje a ptá se s čím potřebuji poradit tentokrát a co se chystám tvořit :mrgreen: vždycky jí to pak přinesu ukázat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.6.11 16:20

:lol: :lol: :lol:
Já jsem podobná. Ale radím ti pár dní počkat, ono se ti to v hlavě časem srovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
25.6.11 17:22
chuanitka píše: :lol: :lol: :lol:
Já jsem podobná. Ale radím ti pár dní počkat, ono se ti to v hlavě časem srovná :)

Věř tomu že nesrovná, zapomenu co že jsem to chtěla :think: a budu chodit po bytě a neustále opakovat: „co ono to bylo? Co já jsem to jenom chtěla?“ :mrgreen: a za pár let si možná vzpomenu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale asi zkusím ty čtverce jen musím najít nebo vymyslet nějaký co se mi budou líbit a nebudou moc velký, ty populární od paní Romany z MMB jsou krásný, ale moc velký :think: musím něco vymyslet abych tammohla nakombinovat 3 odstíny oranžové, mám takovou meruňkovou, pomerančovou a rezavou, nebo jak ty barvy popsat :mrgreen: moc mi to nejde, ale meruňková je jasná :jazyk: sem se jednou s kamarádkou snad hodinu dohadovala jestli jsou ty kalhoty tirkysové nebo modrozelené :think: manžel to ukončil slovy „Jsou to dámský kalhoty a ticho!“ :mrgreen: stejně každý ty barvy vidí a vnímá jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat