Háčkování Brno

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
1.11.13 09:04

Háčkování Brno

Ahoj
je tu nějaká mamina z Brna která by mě naučila háčkovat, nebo poslala pár návodů jak uháčkovat čepičku a třeba nějaké vánoční. Už jsem to zkoušela podle videa ale je to marný :-( Takže návody hodně bodrobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.11.13 09:10

@SabinaK velmi podrovné návody najdeš na mimibazaru. Škoda, že nebydlím blíž, bych si udělala čas. Já se naučila přímo podle mimibazaru, teď dělám nejen čepky, ale i zvířata a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.11.13 09:12

Zkus tyhle návody. Paní, která to předvádí, má hodně zvláštní techniku, třeba ti bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.13 09:25

Ked je hackovanie „tazke“, neskusila by si pletenie? Mne pride jednoduchsie :oops: a ciapocky mam dufam tiez pekne :oops: https://www.emimino.cz/…ovana-11123/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.11.13 09:34

@Bábi Zlopočasná Máš je pěkné. :potlesk: (Co bych tě nepochválila, když sis o to tak hezky řekla. :lol: )
Dělám obojí. Mě teda taky připadá jednodušší háček, u pletení se tak nějak vyřádím víc. Ale zase mi to trvá déle, třeba pletený vlněný kabát pro dcerku jsem už dvakrát párala, protože než ho dodělám, vyroste mi dítě o dvě velikosti. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.13 10:14

@Bersaba to ja zase s hackovanim bojujem, pletene rastie „samo“. A hackovane mam tuhe jak koberec :S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.11.13 14:14

Tak jsem v tom furt nějak plácám ale nevím kde dělám chybu mám uháčkovaných 5 řad podle tohoto návodu http://www.mimibazar.cz/navod.php?… ale je to jak pro panenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.11.13 14:47

@SabinaK Nikde tam nevidím zdvojené sloupky, takže asi nepřidáváš v každé řadě. Běžný postup je, že první řada je třeba 10 dlouhých sloupků do smyčky z řetízku, druhá řada zdvojíš všechny sloupky, takže jich máš 20, třetí řada zdvojíš každý druhý sloupek (takže 30), čtvrtá řada každý třetí sloupek (40) - a tak jedeš dál, dokud nemáš placku potřebné velikosti (obvod čepice děleno 3,14 - takže například při obvodu hlavy 45 cm má placka mít průměr cca 14-14,5cm). Pak už nepřidáváš, tím se ti placka ohne do misky a tvaruje se čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.11.13 14:54

@Bersaba aha super tak jdu na to.
tak mám druhou řadu a úplnou placku :dance: :dance: :dance: :dance:

Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek