Háčkování - jak našít gumičku do čepičky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
háčkování - jak našít gumičku do čepičky?
Ahoj všem ![]()
mám asi trapný dotaz - potřebovala bych do lemu čepičky nějak dostat takovou tu tenkou gumičku, aby to pěkně pružilo a drželo… ale jako jak? ![]()
mám jí tam nějak zamotat při háčkování, nebo nějak našít?
Inspiroval mě baretek z HM, chci udělat podobný, ale jak na ty gumičky, to je pro mě záhada… ![]()
obrázek vypůjčený…
Děkuji všem zkušeným háčkařkám
Jana J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ty chceš přímo tenhle z obrázku? Ten je pletený…
Ani do háčkovaného se ale podle mě žádné gumičky nepřidávají, musí pružit lehce ten vzor sám o sobě, plus správná velikost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háčkuje se to tak, aby to pružilo samo o sobě
Tohleto je pletené a ještě ke všemu na stroji. Najdi nějaký pořádný návod na baret třeba na MMB a gumičku nebudeš potřebovat, však by to bylo asi i dost nepohodlné na nošení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si myslím že mluvíš o kulaté gumičce že jo? já jí nevháčkovávala ale navlékla jsem ji jehlou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V galanterii spec gumička, která se vháčkuje do poslední řady čepičky. Další možnost je gumičky všít až když je gumička hotová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím že tahle z obrázku je pletená ![]()
ale chtěla jsem uháčkovat z hodně slabé příze, a pak tu gumičku, aby malé vydržela déle než jednu sezónu…
ale je fakt, že to pruží i normálně a hlavně máme asi už 10 čepiček, a vždycky někde něco vidím nového, a jdu to rychle uháčkovat…
takže bude lepší udělat příští rok novou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Kornel - kloboukovou gumičku navléknout do jehly a provléct poslední nebo předposlední řadou ![]()
- Citovat
- Upravit