Háčkování - jak našít gumičku do čepičky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
180
22.9.13 17:47

háčkování - jak našít gumičku do čepičky?

Ahoj všem :mrgreen:

mám asi trapný dotaz - potřebovala bych do lemu čepičky nějak dostat takovou tu tenkou gumičku, aby to pěkně pružilo a drželo… ale jako jak? 8o
mám jí tam nějak zamotat při háčkování, nebo nějak našít?

Inspiroval mě baretek z HM, chci udělat podobný, ale jak na ty gumičky, to je pro mě záhada… :oops:

obrázek vypůjčený…

Děkuji všem zkušeným háčkařkám
Jana J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
22.9.13 17:51

A ty chceš přímo tenhle z obrázku? Ten je pletený…
Ani do háčkovaného se ale podle mě žádné gumičky nepřidávají, musí pružit lehce ten vzor sám o sobě, plus správná velikost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.9.13 17:59

Háčkuje se to tak, aby to pružilo samo o sobě ;) Tohleto je pletené a ještě ke všemu na stroji. Najdi nějaký pořádný návod na baret třeba na MMB a gumičku nebudeš potřebovat, však by to bylo asi i dost nepohodlné na nošení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.9.13 18:31

No já si myslím že mluvíš o kulaté gumičce že jo? já jí nevháčkovávala ale navlékla jsem ji jehlou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
22.9.13 18:56

V galanterii spec gumička, která se vháčkuje do poslední řady čepičky. Další možnost je gumičky všít až když je gumička hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
22.9.13 19:15

Já vím že tahle z obrázku je pletená :)
ale chtěla jsem uháčkovat z hodně slabé příze, a pak tu gumičku, aby malé vydržela déle než jednu sezónu…
ale je fakt, že to pruží i normálně a hlavně máme asi už 10 čepiček, a vždycky někde něco vidím nového, a jdu to rychle uháčkovat…
takže bude lepší udělat příští rok novou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janast08
27.11.13 13:14

Souhlasím s Kornel - kloboukovou gumičku navléknout do jehly a provléct poslední nebo předposlední řadou :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat