Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat jestli máte v autě hasící přístroj a vozíte ho sebou i v těch pařákách,no mě se jedná oto když musím nechat někde auto zaparkované zrovna na sluníčku tak jestli to není nebezpečné.
Netuším zda je to nebezpečné,asi zase tolik ne,když to není povinné.Dříve jsem vozila.Pak vždycky prošel dobou použitelnosti,no a už jsem dlouho žádný nekoupila takže teď nevozím.
Hmm, já vždycky jezdila starým fáčkem na plyn, tak jsem si říkala, že když to chytne málo, tak ani nemá cenu to nějak hasit
a když to chytne hodně, stejně to neuhasím, ale teď se mi to zdá jako dobrý nápad. Co máte prosím za hasičáky a kolik to tak stojí?
my měli hasičáky ve služebních autech v práci. Zdá se mi to jako dobrá věc, jen je dobré mít ho někde pod sedačkou po ruce. Prootže zahrabaný v kufru mi přijde k prdu ![]()
Kolik stojí netuším, ale problém je právě to že poměrně rychle projde ta životnost. ![]()
Jojo chce to mít po ruce - jinak nestojí moc
http://e-safetyshop.eu/product.asp?…
vozím hasičák v autě, v některých zahraničních zemích je to i povinné, vozím je i kvuli tomu, že jezdíme kempovat, tak ať je něco k dispozici
ohledně bezpečnosti, na hasičáku je rozsah teplot, při kterých by se měl ukládat, většinou je to rozsah -20-+60°C, takže do auta v pohodě, a hasičáky jsou na to stavěný, že jsou vystavené velkému žáru, vždyť mnohdy jde hasič v kombinéze s hasičákem v ruce do centra požáru. Určitě horší je v těchto vedrech vozit v autě knystr s benzínem, hlavně ty plastové, pokud je plný , tak se v teple benzín roztahuje, může prasknout a vytéct, pak už je na problémy zaděláno.
Ceny hasičáků jsou od 200,– za ten Autosprey, který také stačí na zažehnání zárodku požáru, a od 500,– za ty větší kilové, ale ty už zaberou více místa, ty autospreye se v pohodě vejdou do schránky před spolujezdce či do kapsy dveří a jsou ihned po ruce.
ty spreye mají životnost 3 roky- za 200,– to je cca 70kč na rok za nějaký pocit bezpečí, u klasických hasičáků by se měla dělat jednou do roka kontrola a každé 2 roky přetlakování
Jen dotaz, existuje nějaký držák, který se to dá v autě nějak připevnit, viz konkrétně třeba tenhle hasičák?? http://auto.epiag.eu/…auta-1kg-i9/
I když je tam psáno, že umožňuje snadné připevnění, nějak jsme nepřišli na to, kam ho připevnit ![]()