Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím o další názor
. Čekáme holčičku a nějak se nemůžeme rozhodnout mezi Helenou a Karolínou, které jsme po dlouhém vybírání vybrali.
Helenu bych chtěla protože neni dnes tak častá, a bylo to takové to „pracovní jméno“ ještě než jsem otěhotněla. Na druhou stranu se mi moc nelíbí když se to zkrátí na „Helča“, což jí tak většina lidí říkat bude, ale asi jde o zvyk..
Karolína se mi také moc líbí ale příjde mi že je to dost dlouhé a zkrácení Kája mi sice nevadí ale zase z toho taky uplně nadšená nejsem a navíc je poslední dobou Karolínek docela dost…
Jaké jméno by jste prosím vybraly:)? Příjmení bude Večerková, takže také docela dlouhé a bude mít doma bráchu Honzíka:)
Díky
@Lathi z těchto dvou Karolína ![]()
I když obě jsou relativně dlouhá k příjmení ![]()
Dala bych Helenu.
Není pravda, že každý bude říkat Helča, mojí babičce třeba zkráceně říkají Hela. ![]()
karolína je fakt profláklá.
@Lathi Mě se jméno Helena líbí, ale už ne tak moc v kombinaci s příjmením. To mi, promiň mi to, přijde jako jméno pro nějakou starší paní před důchodem
Karolína se mi líbí k příjmení více ![]()
Jsem pro Helenu, hrozně se mi líbí tak holčičce říkat Helenka. To je tak krásně jemné
Karolína se mi nelíbí.
No tak já jsem Karolína, takže samozřejmě bych volila Karolínu
Ale, když si vezmu to co píšeš, tak Karolín je teď opravu hodně a Helena bude kratší k vašemu příjmení. A navíc bude brácha se ségrou H+H (ale to nemusí být nutně výhoda, protože já si třeba značím v kalendáři u aktivit jen počáteční písmeno člověka, kterého se to týká, takže potom třeba když si napíše H besídka, budeš si muset poznamenat zda je to Honzík anebo Helča
)
Jako jmeno se mi vic libi karolina ale s prijmenim spis helena
a s tim helca atd. ja mam davida, osloveni dada pro kluka mi prislo uplne hrozny arikala jsem si, ze tam mu fakt rikat nebudem.. no samozrejme mu tak obcas nekdo rekne, hlavne moje babicka.. ted mu jsoou skoro 2,5 a rika si tak i sam
od nej je to hezky a uz mi to nevadi
ikdyz sama mu tak moc nerikam
Mně přijde obojí nastejno, ale příjmení je dlouhé, tak spíš asi tu Helenu.
Karolín jsou teď všude mraky a je to moc dlouhé k příjmení. A ohledně zkrácenin - to si ne vybereš, každé jméno jde zprasit a vždycky se najde někdo, kdo to udělá. Viz. zmiňovaný David - Dáda). Rozhodující je, jak holčičku budete oslovovat v rodině. A Helenka je opravdu pěkný tvar. Helena zase elegantní verze pro dospělou ženu.
Ps: Taky jsem Helena a nepřipadám si jako „paní před důchodem“ jak tady někdo psal. Se jménem jsem se hezky sžila.
@Motýlice a ostatní:) moc děkuju za názory. Já jsem třeba Kamila což se mi moc nelíbí ale zkráceně Kamča mám zase moc ráda, takže je to podobný jako Helča, a asi bych si taky zvykla:) Helena se mi právě líbí přesně jak píše Motýlice- Helenka krásný pro malou a Helena je hodně elegantní a umím si představit že jí tak třeba budou oslovovat v práci.
A Karolín je ted opravdu hodně.. myslím že Helenu ve školce asi moc nepotkáme, žádnou ani v okolí neznám:)
Manžel by sice asi radši Karolínu, ale Helena mu prý taky nevadí. Já jsem bya spíš pro tu Helenu, ale zase jsem mu nechtěla vnucovat své názory:)
Helena
Elegantní, má i hezké varianty včetně té Helči. U Karolíny mi strašně vadí zkrácení na Kája. A mám pocit, že se tak říká každé Karolíně ![]()
Z těch dvou variant asi spíš Helenka, ale líbila by se mi třeba i Vendulka. Vendulka Vecerkova.