Hemangiom

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
6.2.13 16:47

No je oravda že je to blbý místo, ale dcera to má na ruce mezi loktem a ohybem loktu a nikdy si to nedrápla, tak se třeba nestane nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
6.2.13 18:24

Moc děkuju :-) no necham to casto striham nehtiky tak snad to bude dobry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
23.6.14 10:17

Dobrý den, dceři je dnes měsíc a vytvořila se ji na nosánku taková červenohnědá, malinko vystouplá tečka. Sama mám hemangiom a tak by mě jen zajímalo jak vypadaly hemangiomy v úplných začátcích růstu u vás? Nechci hned plašit z obyč. znaménka :) Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
23.6.14 10:23

Malá má dva. Jeden na bříše a druhý na zádech. Toho na břiše jsem si všimla hned druhý den po porodu, byla to malinká tečka, jako piha. Ten na zádech se objevil až tak za týden po porod. Na břiše se začal zvětšovat celkem rychle a během měsíce dvou se z něj stal nafouklý útvar, který je vystouplý 1cm nad kůží a do šířky má 2cm. Ten na zádech se zvětšil jen o drobet, ale nenafoukl se tolik, jen úplně nepatrně.
Už od začátku nás dali sledovat na dětskou hematoonkologii, kam chodíme jednou za čtvrt roku na kontrolu.
Až se vzbudí, tak klidně vyfotím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
23.6.14 10:31

Tak to vypadá že to bude taky hemangiom :( Všimla jsem si toho včera večer a to bylo světlounké, hnědé… myslela jsem že to bude znaménko. Dneska ráno to mělo pořád stejnou velikost ale je to tmavší… taky to zkusím vyfotit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.6.14 10:39

U kamarádky dceři se s tím narodila. Byl to shluk jemných vlásečnic. Postupem času se z toho stala velká boule. A sama se vstřebala do 7 let věku malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
23.6.14 11:13

Nevím, jestli ma dcera (2,5) zrovna hemangiom, na koznim jsme s tim nebyli, ale ma „znamenko“ mezi obocim (1×0,5 cm). Narodila se s tim, nejprve to bylo hodne plasticke, pak se to zacalo zmensovat a zcervenalo to (cca kolem 1 mesice). Pak to zacalo spise hnednout a prijde mi, ze to roste zaroven s hlavou. Bohuzel ji ted z toho narostla spousta cernych chloupku (jakoby pokracovani toho oboci). Detska doktorka rikala, ze kolem 3. roku to zacneme resit. Ale nevim, zda z heldiska mozneho nadoru a nebo kosmetickeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
23.6.14 21:23

Jinak hemangiomy se dají i léčit, ale většinou se čeká až zmizí samy, pokud tedy nějak nepřekáží na obličejí a nehyzdí ho. Zmizet mají tak do těch 6ti let věku, u Léčí se to betablokátory a nebo pak i laser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.6.14 17:50

Tak hlásím že to byl asi malinký škrábaneček, uf. Při představě že by měla na nosínku to co mám já mě vyděsilo. @eseta Viděla jsem dokument a nějáké fotky před a po" zákrocích a musím uznat že se ve většině případech nedalo skoro poznat že někde něco bylo. Já osobně mám teda ten typ hemangiomu co vypadal jako boulička která časem splaskla, sice to nejde vidět protože to mám ve vlasech a když si udělám culík tak je to zakryté, ale jako malá jsem z toho byla nešťastná protože když jsem se předklonila nebo zafoukal vítr tak to bylo vidět a ve škole z toho měli samozřejmě vánoce. Kolikrát jsem se ptala jestli by to nešlo odstranit a nikdo se k tomu neměl, teď už jsem se s tím naučila žít ale bez culíku ani ránu. Mindrák mi ale zůstal..takže když si to představím na tom nosíku… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
25.6.14 09:00

@Ulla to má malá na břiše, tu nafouklinu. Ale bohužel, jí léčit betablokátory nemůžou, protože má astma.BB totiž fungují na principu stahování cév a u astma se musí roztahovat, takže je to v tomto případě kontraproduktivní. Takže mi musíme čekat, až začne sám splaskávat, pak možná laser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
25.6.14 09:01

Tohle je ten na břiše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.6.14 17:39

@eseta ale aspoň že to je na zakrytém místě  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
26.6.14 21:40

@Ulla to jo, jen je to v takovym miste, ze ji tam do toho plenky zasahujou, tak ji je musim ohrnovat a nektere kalhoty nebo teplaky taky vadi. A pak treba na plavani kruh nebo cokoliv, co se upina okolo pasu.No a samozrejme jeste ona sama si za to zacina tahat a skrabat to. Coz ji musime hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
31.7.14 20:05

Ahoj muzu se pridat? Myslite, ze je to taky hemangion? Ma to uz treti den, sice byl u nas komar, ale tei dny mi prijde uz dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.7.14 20:10

@FamilyB neřekla bych - ten totiž roste postupně :think: a přijde mi to moc světlé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA