Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AniNevim hele ale zas mi přijde divný, že by se hemangiom udělal tahle souměrně na obouch víčkách, to mi trošku nesedí
nepopletla ta sestra hemangiom a hematom? ![]()
@AniNevim jak o tom přemýšlím, tak se mi to jako hemangiom nejeví teda ![]()
@Tarinka tak jsem koukala do zpravy a tam nic, ani ten hemangiom na prdce. V papirech v porodce to ale meli, protoze pri kontrolach pediatrem, koukali vzdy. Tak jsem si toho vsimla i ja, ze se na to divala doktorka. Zitra to vyfotim, ted (ve 3 mesicich) tam uz je dobre videt spletenec kapilaru.
No a na tech vickach to vypada presne jako dyz maji deti (syn mel na cele) takovou modrinku po porodu, ktera tmavne, kdyz se vzteknou. I mala kdyz trochu place, tak ji to ztmavne. Ano, proste jako hematom.
Jenze za hemangiom to oznacila doktorka, to sestra rikala, ze je to otlacenina…
To je peklo, vid?
Nase detska doktorka prilis mnoho veci neresi…
Ani se nebudu ptat.
@AniNevim takhle podobně bych řekla, že to měla i naše na těch víčkách a to už skoro zmizelo je jí teď 8 měsíců. Taky jsem rodila ve FN v Plzni.
@medun jj, to je ono, takto to vypada i u male, jen tu skvrnu, co ma vase malicka na cele (tak to mel i starsi syn), tak ma mala na zatylku. No a prave mi tohle vsechno jedna doktorka oznacila jako hemangiom.
Co rekli tobe o tech vickach?
@AniNevim taky to co tobě, že to je všechno hemangiom a zmizí to do roka. Tak kromě těch víček teda silně pochybuju, že to do roka zmizí. Ale jestli to ničemu nevadí tak ona to má ještě vzadu skoro až na krku a pak ještě ve vlasech tak to zaroste, ale na tom čelíčku mě to trošku straší. A na těle to má uplně vylezlý a fialový.
Dcera měla na obličeji (čelo, víčko, pod nosem), teď to jde vidět, jen když se soustředím a nikdo nikdy nic neřešil.
@medun to už nevím, ona to má tedy i vzadu na hlavě a tam je to pořád dost. Ale ten obličej je celkem ok. Poznám, že se třeba bude měnit počasí, to mí vidět víc (i je to vystouplé).
@medun jj, synovi to zmizelo, ale vubec to nebylo kolem 3, 6 ani 8 mesicu, ani kolem roka, jak ruzne rikali ruzni pribuzni… Bylo to mnohem pozdeji a kdyz se i potom vzteknul, tak mu to vylezalo. Takze o celo uz bych obavy nemela.
Mala ma vzadu na krku i ve vlasech take ten flek, ale do cervena, vypada jinak, nez to, co mel syn na cele. Ale take maji ruznou pigmentaci a kuze na krku je jina, nez na cele, ze… Tam take nejsou videt zadne kapilary, jen cervena mapa, ktera po okrajich ťopkatí… To je vysvetleni, pane jo.
Jinak jsem rada, ze nejsem blazne, ze nam to ve FN rekli stejne. Mozna to ale byla stejna doktorka (mlada blondynka, vim i jmeno) a treba to nebyl zrovna jeji salek kavy, ach jo. Tohle nemam rada - nevedomi.
A na tele to ma nejak stejnomerne vystouple tmave nebo jako nase mala, ze pod kuzi jsou videt male hodne fialove zilky?
@medun tak jsem kvuli tobe koukla zpetne na fotky a kecala jsem - v 8 mesicich uz ho normalne nemel, ale v roce pri mensim vzteknuti jsem naznak te mapy videla. Ted vidim, ze jsem to hlavne videla ja, protoze jsem vedela, ze to tam ma. S odstupem je tam videt jen malilinkaty naznak. Podle me ale jeste ve 2 letech, kdyz rval, tak to tam vylezalo. Ted ve 3,5 letech ma naprosto ciste celo.
@AniNevim no mně to řekli, že jsou to hemangiomy hned na sále po porodu a protože jsem byla po císaři tak jsem byla v nemocnici celý týden takže se to tam střídalo a říkali to všichni včetně velký vizity s primářem a naše doktorka to řiká taky. Takže to bude nějaký ten druh oni říkali kapilární… a na tom těle to vypadá nějak takhle http://cs.wikipedia.org/wiki/Hemangiom