Hemangiom

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3085
31.7.14 20:13

@martina.se ok, dekuji za odpoved :kytka: uvidime jestli to do pristiho tydne nezmizi jdu k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.7.14 20:14
@FamilyB píše:
@martina.se ok, dekuji za odpoved :kytka: uvidime jestli to do pristiho tydne nezmizi jdu k dr

hemangiom začíná jako piditečka. Jako jo, roste, ale za 3 dny takhle raketově asi ne.. to spíš ten komár :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
31.7.14 20:22

@martina.se uvidime, pak pisnu jestli to byl komar, vcera byl konecne zlikvidovan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
31.7.14 20:25

@FamilyB taky bych to jako hemangiom neviděla, barevně a tvarem mi nesedí. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
31.7.14 20:27

@Paradise dekuju, jak pisu uvidime dam sem foto za tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
31.7.14 21:01

@FamilyB taky bych neřekla, že je to hemangiom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
31.7.14 21:16
@FamilyB píše:
Ahoj muzu se pridat? Myslite, ze je to taky hemangion? Ma to uz treti den, sice byl u nas komar, ale tei dny mi prijde uz dlouho.

Nepřijde mi to.

Tři dny není zas tak moc, malou pohryzalo cosi před 4 týdny a ještě je lehce patrný bodnutí. Klaický pupínek měla 3 týdny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
31.7.14 21:25

Ještě dám dcerky a můj příběh
Druhý den po porodu přišel doktor, a že se mi omlouvá, ale že si přes velkou vrstvu mázku nevšiml hemangiomu na břiše. U naší malé je to velký červený flek přes půlku břicha. Po pprodu byl do fialova, teď světlá. Musela projít kolečko ultrazvuků ledvin a jater.
Chci se zeptat, dělají se tato vyšetření i u starších dětí? Když se hemangiom objeví?

V těhotenství mi v dekoltu vyrostlo cosi, co i chirurg nazval moluskem, odstranil, ale opět to vyrostlo. Těsně před porodem jsem musela na drobný zákrok, aby to vyříznul celé. Verdikt histologie zněl hemangiom. Přitom šlo o „bradavici“ veloikou půl centimetru. Jen děsně svědila.

Docela by mě zajímalo, jestli hemangiom v těhotenství nesouvisí s hmangiomem, který má moje dcera na bříšku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
31.7.14 21:30

@Luciferda já třeba v těhu hemangiom neměla a syn se s ním narodil. Má ho u kolena. A žádné testy mu nedělali. Doktorka mi řekla, že ho má, co to je a že mu to zůstane maximálně trochu zesvětlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
31.7.14 21:34

Taky jsem hemangiom v těhotenství neměla a Niky se s ním narodila ale je jí deset měsíců a pomalinku se ztrácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
31.7.14 21:51

Spíš jsem myslela, jestli ona nemá „flek“ protože já jsem měla hem. v těhotenství.

Doktor mi říkal, že musí uz zkontrolovat, jestli není hem. na vnitřních orgánech. Že na játrech a ledvinách mohou být, když jsou na kůži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
1.8.14 04:43

@Luciferda
Hemangiomy, tedy benigní mezenchymové nádory cév (maligní variantou jsou hemangiosarkomy / angiosarkomy), dělíme na 3 typy, a to kapilární, kavernózní a arteriovenózní. Kapilární hemangiomy se nejčastěji vyskytují na kůži, mohou být vrozené, tedy přítomné při porodu, nebo vznikají záhy po něm. V některých případech je výskyt kapilárních hemangiomů spojen i s přítomností 1 nebo více hemangiomů kavernózních (název odvozen od strukturální podobnosti s kavernózními tělesy genitálu), ve většině případů v játrech (a dále v ledvinách). Je to sice malé procento, ale prošetřit se to musí. Pro léčbu velkých kapilárních hemangiomů se jako off-label léčba používají beta-blokátory, ale to jen v rámci pracovišť terciárního typu (zabírají však velice pěkně).

Výskyt hemangiomu u matky nijak neurčuje, zda bude mít hemangiom i dítě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.8.14 15:12

@Doctus diky, tak ono záleží na typu. To mě nenapadlo. Myslela jsem, že se na vnitrních orgánech mohou vyskytovat všechny…

A je dědičný? Já mám presně takovou skvrnu (teď vybledlou se sníženou pigmentací) ale naopačné straně. Mamka si nepamatuje, že by byla někdy červená. Mám ji, co se pamatuju. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
1.8.14 23:17

@Luciferda
Nádor je genetickou nemocí, ovšem jen u některých známe predispoziční geny (APC gen, BRCA1, BRCA2,…), většina tedy vzniká spontánně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
2.8.14 07:51

@Doctus díky, jsem zase o něco víc informovaná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat