Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proktolog. Není zač se stydět. Existuje neinvazivní ošetření bez skalpelu, bez bolesti. Není třeba se takhle trápit. Objednej se ještě dnes, uleví se ti.
Určitě zajdi co nejdřív k lékaři a vůbec se nestyď, nejsi jediná, která tím trpí.
@Anonymní píše: Více
Je to nepříjemné, ale není třeba se stydět. Zajdi k lékaři, čím dříve, tím lépe.
Lékař toho už viděl, nemusíš se stydět. Vyšetření je v pohodě, taky jsem se bála.
Proktolog a laserové ošetření, nebolí to. Ale záleží na stupni hemoroidy.
Když já s tím mám fakt problém, opravdu si nemůžu pomoct doma? Já vím, že mám jít k lékaři, ale nedávám to prostě. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak můžeš zkusit ještě nějaké čípky, ale když ti to nepomohlo, nebo jen krátkodobě tak to bude chtít doktora. Když tam nechceš jít, tak tvůj boj. Budeš trpět dál. ![]()
Můžeš zkoušet různé masti, dubovou kůru, čípky..mě to dost zachránilo a nikam jsem nemusela. Taky jsem měla krev atd..už x let dobrý, výstupek tam mám malý, ale neřeším, problém nedělá, jediné to asi podvazat, ale nechce se mi, taky se stydím. Moje mamka už má za sebou několik operací a vždycky trpí. Kdy, tak bych šla na laser, ale ona to má asi jinak.
Dej si pozor na zácpu, hodně vlákniny, vody..
@lucynka25 píše: Více
Laser je jen do stupně 2. Stupeň 3 a více už jen operace a nebo gumičky. Proto se to má řešit co nejdřív.
Nic nezkazis uzivanim detralexu.ale urcite zajdi k lekari. tento problem ma mnoho zen po porodu, jen se tim nikdo nechlubi..ja mela hemoroidy v tehotenstvi, ale me pomohl detralex.bez nej jsem pri velke potrebe lehce krvacela a bolelo to..
Ahoj,
narovinu se fakt stydím, ač je to běžné - nebo to tak každý říká.
Jsem půl roku po porodu. Díky nastrihu, který byl proveden uplne blbě a ještě hůř sešity, tak mám problémy. Jizva je pevná a i přes masáže se stáhla a „vytahuje“ konečník… Že začátku jsem nic v konečníku neměla a pouze mě to pálilo a řezalo, používala jsem proctoglyvenol a přestalo to třeba na dva týdny. Jenže s malým nejde úplně dodržovat vše a tak se mi to zase vrátilo.
Teď už tam je výstupek, řekla bych vnější hemeroid. Mažu si to tou mastickou a mastička pomáhá, ale výstupek tam je. Teď dvakrát po sobě jsem si relativně došla na WC a teď zase krev na papíře…
Prosím poradíte mi?