Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za mě posilit imunitu. A napadá mě, jestli to nemá spojitost se sexem… Jestli tě nenakazí partner. Nemyté ruce po stolici a tak…
Ruce má zakázané mi tam dolů dávat. A ored sexem i tak si je dost myje. Začalo to zčista jasna, takže fakt nechápu 🤔
@Anonymní píše: Více
Pokud mas opakovane antibiotika, ty vyresi problem, ale zaroven nici vyvazenou floru, proto bych zkusila vaginalni probiotika, ale zive, ( ty EU zakazala novou reglementaci, tak nevim, jestli je muzes koupit v Cechach ) a proti vaginozam skvele funguje lokalne aplikovat gel, ktery meni PH ve vagine, vytvari kyslejsi prostredi, ve kterem se nemuzou nezadouci bakterie mnozit a napomaha laktobacilum, funguje to, za par dni vyresi problem, laktobacily a kysle prostredi delaji jakoby barieru proti e.coli. U vas v Cechach neziju, nevim, jake mate k dispozici produkty, informovala bych se v lekarne.
Na e-coli ber 3-6 m Utipro. Můžeš se utírat jak chceš, stejně se rozleze sama, pokud ji máš přemnoženou ve střevě. Je urputná a přežije i ATB léčbu. A zkus pravidelně třeba gynimun rapid nebo gynella silver. Každý týden jednu nebo dvě noci dát globuli a dělat to tak pořád. (Polykací probiotika mi nikdy nic moc službu neudělaly a vkládací taky ne.)
Pouzivejte nejakou dobu kondom nez se toho zbavi i on. A ja nedam dopustit na bilou aktivii s zivyma kulturama lokalne tam dolu.
@My Melody probiotika jsou vzdycky zive (pak jsou dalsi nazvy a ty maji zase jiny vyznam jako prebiotika, synbiotika, postbiotika..). Jde o to, ze se chce po vyrobcich dodat i dukaz, ze zrovna ten jejich mix ma lecebne ucinky (a to vsadim boty, ze spousta z nich neprokaze). Do ted stacilo, ze to neskodi a prodava se to jako doplnek stravy (tj. jina regulace nez leciva).
@Anonymní píše: Více
A partner je vždy taky přeléčený, používáte kondom?
@Grety píše: Více
No prave to je ten problem, ted se muzou v EU prodavat jen tyndalizovane vaginalni probiotika jako vyzivovy doplnek bez testu, tedy mrtve. Zive vaginalni probiotika muze vyrobce dat na trh po udelani drahych, klinickych testu, na co vyrobce vetsinou nema a proto vyrobci zareagovali na reglementaci EU tak, ze ziva, vaginalni probiotika stahli z trhu a prodavaji tyndalizovane, co spousta zen nevi. Par statu na tu absurdni situaci a diletantismus EU zareagovali tak, ze si udelali nejakou vyjimku a prodavaji zive, tak nevim, jak je to v Cechach, ale u tech „mrtvych“ probiotik je ucinnost otazni.
Proto bych si na miste zakladatelky overila, jestli jsou to opravdu zive vaginalni probiotika, plus bych pridala oralne probiotika, protoze je tam souvis.
A skvely je ten gel na zmenu PH, co dela kyslejsi prostredi ve vagine, ale nevim, jestli a pod jakym nazvem se v Cechach prodava.
Příspěvek upraven 30.04.26 v 13:01
Jestli ti delali kultivaci, tak snad delali i test na citlivost na antibiotika. Takze bys mela mit nasazena atb co zaberou.
Vyšlo mi, že je to citlivé, ale to mi vyšlo i u předchozích a E coli tam stále je. Ještě před tím, než jsem se dozvěděla, že mám Klebsiliu jsem 5 dní po sobě zaváděla Gynimun vaginální. A pálení přestalo, ale i tak jsem včera začala brát atb… Mám je Teda na tři týdny a celou dobu chci zavádět Gynimun, protože mě ta předchozí sice vyléčila jiné bakterie (kromě E coli), ale objevily se tam zas jiné - ta Klebsilia.
E. coli jsem měla několikrát. Původně jsem k tomu měla i enterokoka (ten byl urputnější). Před dvěma lety to začalo z ničeho nic. Předtím jsem trpěla cca 5 let na mykózy (cca 3×-4× do roka), pak jsem měla cca 4 roky klid. Jediný příznak bakterií byl vodnatý nezapáchavý výtok a celkový diskomfort. Doktorka mi to léčila neléčila půl roku, potom mi to primář vyléčil nitrofundatoinem (na enterokoka zaváděcí i polykací ATB), poté se mi za tři měsíce vrátila jen e. coli a na tu už stačila pouze zaváděcí. Pak jsem do měsíce otěhotněla. Od třetího trimestru jsem po letech bojovala s mykózou a hned po šestinedělí se mi vrátila e. coli. Dostala jsem macmiror, ten nezabral a zase jsem musela mít nitrofundatoin zaváděcí. Dobrala jsem je před necelým měsícem. Bála jsem, že se mi to vrátilo, ale vypadá to jen na mykózu.
Nic rizikového jsem nikdy nedělala (tanga, anální sex, utírám se správně) a partnera mám stejného už 11 let. Vždy jsem k tomu brala probiotika, zaváděcí laktobacily, čípky s kyselinou mléčnou, krémy s kyselým pH. Doufám, že už se nevrátí, ale moc tomu nevěřím.
Doktorka mi tenkrát řekla, že to není gynekologický problém, ale je to problém se střevy. Chápu, že se to tím mohlo spustit, ale praktička mi na žádný problém se střevy nepřišla a já přece nebudu žít s diskomfortem a sexuálně abstinovat do konce života. Bylo to nepříjemné pro každém pohybu.
Ahoj, anonym prosím,
Hrozně se v tom plácám, bakterie.. A teď se mi objevilo toto v pochvě. Dr dala Ciplox 500 4 krabicky. Myslíte, že to zabere? Jaké atb vám na to zabralo? Je to silne? Chci se toho zbavit… Mám už třetí atb. Vždy nějaká bakterie - atb - a přemnozi se jiná.
Děkuji moc za tady