Hemisyndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4132
8.3.11 08:42

Hemisyndrom

Ahoj, může mi tu prosím někdo vysvětlit co si mám představit pod pojmem levostranný hemisyndrom? Cvičíme vojtovku, byli jsme na kontrole na neurologii a tohle je diagnóza + predilekce doprava. Špatně pase (nakřivo), jinak z mého laického pohledu normální, používá obě ruce, nohy, hlavu točí na obě strany (při pasení se naklání na jednu stranu), povídá si, dává hračky do pusy… Hledala jsem info na netu, ale celkem jsem se akorát vyplašila… Spraví se to cvičením nebo se mám obávat nějakých dalších problémů? Neuroložka nám k tomu neřekla nic jen že máme cvičit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1214
8.3.11 08:58

Hemisyndrom je vlastně rozdílné svalové napětí na jedné polovině těla. Při intenzivní cvičení by se mělo vše dát do pořádku.
Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.3.11 10:01

Ahoj,
dcera se narodila hypotonická,hemisyndrom,predilekci a asymetrie - i obličejová. Od šesti týdnů jsme cvičily vojtovku. Pravou ručičku téměř vůbec nepoužívala, byla pořád taková jakoby stočená do strany + navíc měla anomálii krční páteře. Opožďovala se tedy celkově velmi ve všech směrech. Cvičily jsem cvičily, v roce se to začalo lepšit,postupně se posadila, v 18měsících začala chodit. Cvičit jsme přestaly kolem 14 měsíce. Hrubá a jemná motorika byl teda oříšek.Ale zlepšovalo se to postupně a ve třech letech se srovnala s ostatními dětmi.
Hodně nám pomohla vojtovka a taky plavání ( plavě doteď ), a od 3 let chodíme na tanečky - taky zlepšení.
Teď je dcerce 6let, a je to normální hezká holka.

Držím ti palečky, chce to hlavně pevné nervy(pomoc okolí taky není k zahození),a nenervovat se porovnáváním s jinými dětmi.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 21:10

Hemisyndrom

Ahoj, už tady delší dobu nikdo nic nepsal, ale potřebuju nějakou radu nebo aspoň podporu. Dceře 7 měs. diagnostikovali pravostranný hemisyndrom. Dnes jsme byly na sono hlavičky a je tam nějaký rozdí v komorach;((( půjdeme na magnetickou rezonance. Dcera málo použivá pravou ruku, no ona jí používá jen nemůže do ni sama uchopit hračku. Když ji tam vložíš tak drží. Otačí se jen na jednu stranu a špatně i pase koniky. Začaly jsme vojtovku, ručičku se snaži použivat ale moc jí to nejde. :,( Dcera je z dvojčat a druhá nemá žádný problém. Těhotenství bylo bez komplikace a porod také. Všechno v naprostém pořádku. Jsem z toho docela špatná a strašně se bojím za mojí holčičku. Byla u někoho podobná diagnóza? Může být z toho DMO? Nebo jestli autor příspěvku odpoví jak nakonec dopadly oni? Děkují

• Citovat
  • Upravit
2
27.3.24 08:59
@Anonymní píše: Více

Dobry den, muzu se prosím zeptat jak jste s dcerou dopadli? Lékaři nám diagnostikovali něco podobného.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.4.24 14:31
@Anonymní píše: Více

Máme to asi podobně. Rozšířené 3 mozkové komory, hemisyndrom a hypertonie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.4.24 20:42

@Ecicek Tak to jsme na tom podobne. Hemisyndrom se ztratí po každodenním cvičení. Jak budou lékaři resit rozšířené moz. komory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.5.24 08:35

@H3nqa Cvičíme Vojtovku denně 4 x, posouvá se to dopředu, ale pomaličku. Komory se aktuálně řešit nebudou, jen se to sleduje, aby se z toho nerozvinul hydrocefalus. No za chvilku zaroste fontanela, tak chodíme na sono každé dva týdny. Ale co je další komplikace, tak má hypogenezi corpus callosum, tzn. kvůli těm rozšířeným komorám se nedovyvinula spojnice mezi hemisférami. Takže prognóza nejasná a my jen cvičíme a čekáme, co z toho bude. Jak jste na tom teď vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.6.24 21:02

@H3nqa Dobrý den, u nás to nakonec DMO - pravostranná hemiparéza. Ale není to až tak špatně, mentálně dcera je zdravá, chodí docela dobře, ani skoro není vidět, že ma postižení. S ručičkou ještě pracujeme, ale snaží se. Teď od září jde do normální statní školky. Moje rada - cvičte neustále, vím že je to náročné, ale vše se dá zvládnout. A hlavně buďte v klidu a věřte ve své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí