Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, poradi mi prosim nektera z vas maminek?Maly ma 13mes a nechce pit ani strikackou,kdyz to do nej dostanu,stejne ho natahuje na zvraceni a zvraci mi … za dnesek vypil jenom 40 ml caje jsem zoufala
poradi mi nejaka maminka svuj figl?Dekuji moc ![]()
A je nemocny?Nebo mate s pitim problemy stale?
S dcerou jsem si uzila a uzivam svoje,jakmile prijde nemoc,prestava pit.Dvakrat jsme byly v nemocnici na infuzich,kvuli dehydrataci.
Kolikrat byla strikacka jedinej zpusob,jak ji od nemocnice zachranit.Jestli ti ale zvraci,je to blby.Mleko ti pije?Ma oschlou pusu?Co polevky?
jestli umí pít trochu z hrnku, tak mu dej hrnek, to by snad v jeho měsících měl zvládnout, nebo do láhve pro s minerálkou jak je vršek s membránou, má to třeba Aqila. Dávat pít stříkačkou takto starému dítěti mi přijde jako pěkná pitomina, promiň za upřímnost.
jestli je nemocný, tak to je jiná, nám už od roka proti zvracení fungovala kola, na doporučení pediatra, žaludek se trochu zklidnil, možná by to pomohlo
Odmita vscehnoi odmita mliko,polevky vscehno tekute nechce —
uz treti den ma teploty proto nam nepije
A jak vysoky mas teploty?Ma oschlou pusu?Jinak je cily?
Jestli do nej nedostanes tekutiny ani strikackou,nezbyde nic jineho,nez jet do nemocnice.
Jediná rada je zajet na pohotovost a popsat situaci už po dvou dnech hrozí batoleti dehydratace, tři dny je opravdu dlouhá doba
Co zkkusit mléko ve spánku? U nás to fungovalo. Jinak voda po lžičkách. Odvedení pozornosti - dávat pít při hře, pohádce na DVD… Sladit sladit, sladit…
Ja ze zkusenosti vim,ze u nektereho ditete nepomuze vubec nic.Dcera,kdyz se zasekne,je ji jedno z ceho pije,co pije,i kdybych ji dala nevim co,pit proste nebude.A cim vic nutim,naleham,tim je to horsi..Ted uz ma teda trocha rozumu a proste ji donutim.Prosly jsme si tim nedavno.
Jestli ti treti den odmita tekutiny a ma horecky,nevahala bych a jela na pohotovost.Preju pevne nervy ![]()
Alpaka píše:
Co zkkusit mléko ve spánku? U nás to fungovalo. Jinak voda po lžičkách. Odvedení pozornosti - dávat pít při hře, pohádce na DVD… Sladit sladit, sladit…
Tak.
Nebo ho polož na polštář do pololehu, do ruky něco extra zajímavého typu mobil, ovladáč a až se zabere do zkoumání, stříkni nebo dej lžičku nebo stříkni z pítka, případně nalij z hrnečku, pokud bude mít údivem otevřenou pusu. Jestli to nepůjde takhle a dudlá dudlík, dej mu k tomu zkoumání dudlík a ze strany pod něj přistříkni ze stříkačky. (jsou to fígly pro mimina, ale tady je každá trocha vody důležitá).
Jestli jí ovocné přesnídávky, tak mu dávat hodně ty a ještě klidně naředit.
Veškeré jídlo, pokud něco jí (kaše, omáčky…), naředit.
Taky jsem si prošla něčím podobným, bohužel ne při nemoci a horečkách (no to vlastně taky) ale při plném zdraví. Loni koncem léta, když přestaly horka, tehdy půlroční dcera přestala pít jakékoliv tekutiny kromě mléka. Nepomohla lžička, hrníček, stříkačka, láhev s dudlíkem prostě nic. Potom už se i bála mléka, že ve flašce zase bude čaj nebo voda. Nepila 7 měsíců, naštěstí dehydrovaná nebyla, obešlo se to bez nemocnice. ted má 13 měsíců, naučila se pít z hrníčku ale i tak mi nevypije denně více než 100-150ml čaje. Pije jen 2-3× denně 180ml mléka. Taky jsem z toho zoufalá, to přece není normální… a doktorka prý no nějak to do ní dostat musíte…