Hodnota CRP a antibiotika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.3.11 16:08

CRP

Dobrý den maminky , prosila bych o radu … syn má 13 měsíců,a 11 kilo … po 2 dech v horeckach ma CRP 24 myslite si ze to je na antibiotika nebo hospitalizaci?Byli jsme propusteni domu ale ja mam starch dekuji mco za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
4.3.11 16:13

Tohle jsem našla na netu:

„Když je hodnota CRP vysoká (cca 35 a výše), jedná se o bakteriální infekci. “

Takže to není na antibiotika. Jestli na hospitalizaci? :nevim: To musí říct lékař. Podle mě dva dny horečky je normální. Ale to ti fakt musí říct obvodní lékař, pokud máš obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
4.3.11 16:18

Ahojky, náš malý - 2 roky, měl před vánoci horčky, asi 3 dny kolem 40, jeli jsme na pohotovost, tam mu naměřili CRP 126, dg Angína. Dalí nám atb a jeli jsme domů. Takže to musí opravdu posoudit lékař.
Brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.3.11 16:19

Tady je jakási starší diskuse o CRP https://www.emimino.cz/…a-crp-16149/

syn měl jednou CRP 26 a dostal se z toho bez antibiotik. Ale jak u vás to asi tady neposoudíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
4.3.11 17:48

http://www.ordinace.cz/…-zmerit-crp/

tady najdeš jak je to s hodnotami CRP, každopádně vše musí posoudit lékař, jak psaly holky :wink:
Brzy se uzdravte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.3.11 17:58

Ahoj

Náš malý měl taky jednou vysoké horečky a CRP mu naměřili ke 30,za dva dny bylo CRP normální a byl zdráv jak ryba.Určitě jste pozavný na kontrolu,kde vám určitě CRP přeměří…kdyby rostlo tak ATB nasadí.někdy se píší ATB zbytečně..uvidíš jak malému bude zítra :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
9.3.11 10:02

Mladší měla dva dny 40,bylo jí 6 měsíců.Podle moči tam byl nález a CRP 146.Byl z toho zánět ledvin a Týden v nemocnici,kdy jí 2 krát denně píchali antibiotika do svalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machová Lucie
15.7.11 11:32

nám dneska naměřily 25 a doktorka říkala že je to na hranici a že mu ještě atb nedá což se mi celkem ulevilo :palec:

• Citovat
  • Upravit
2183
15.7.11 21:54

syn měl v pul roce 3 dny horečky kolem 39 CRP měl pouze 24 a na rentgenu už měl počáteční zápal plic talže dostal antibiotika od té doby je náchylný na virozy nyní mu bude rok a ATB měl už 4× bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.2.15 14:45

Ahoj, do hodnoty 40 je ti virove a nad bakterialni… tedy na antibiotika. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9727
10.2.15 15:54

@MajaNe
To se nedá tak jednoduše říci. Důležitý je totiž vývoj v čase. Pokud přijde pacient v úvodní fázi onemocnění, tak CRP bude vysoké vždy. U virových infekcí klesne rychle k nízkým hodnotám, které nízkými zůstanou, u bakteriální etiologie tomu tak nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
5.12.16 12:14

Ozivuji diskuzi.
Dcera 5mes. Ma uz mesic kasel, chodime k dr. jednou tydne.Dnes nam napsala antibiotika, nechala jsem ji udelat crp, to ma pod 8,je zahlenena, ale poslechove bez nalezu.Me se do nich nechce i z duvodu, ze lecime atop. ekzem a plisen, kojim, takze drzim prisnou dietu, do sebe leju Hylak, ji davam probiotika. Bojim se, ze jsou v tomto pripade stejne k nicemu, ze to bude dle crp spise virove a akorat ji tim zhorsim kozni problemy.
Potrebuji akorat ujistit, ze jsem se rozhodla spravne:nedavat…uz jsem z tech doktoru fakt unavena, v pondeli jdeme znovu na kontrolu…
Dekuji za reakce a odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
5.12.16 12:31
@Dadys píše:
Ozivuji diskuzi.
Dcera 5mes. Ma uz mesic kasel, chodime k dr. jednou tydne.Dnes nam napsala antibiotika, nechala jsem ji udelat crp, to ma pod 8,je zahlenena, ale poslechove bez nalezu.Me se do nich nechce i z duvodu, ze lecime atop. ekzem a plisen, kojim, takze drzim prisnou dietu, do sebe leju Hylak, ji davam probiotika. Bojim se, ze jsou v tomto pripade stejne k nicemu, ze to bude dle crp spise virove a akorat ji tim zhorsim kozni problemy.
Potrebuji akorat ujistit, ze jsem se rozhodla spravne:nedavat…uz jsem z tech doktoru fakt unavena, v pondeli jdeme znovu na kontrolu…
Dekuji za reakce a odpovedi.

Nechapu ze ses rozhodla ji je nedat vzdyt jeto male miminko. Nenapadlo by me udelat opak nez rika lekar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
5.12.16 12:32

Nejsem lékař, ale po čtyřech týdnech již CRP není tolik odpovídající. Náš pediatr také nedává ATB na počkání, ale po takové době a odpovídajícímu nálezu je dá. Pokaždé se pak dětem hodně uleví a konečně se uzdraví.
Proč chodíte k lékaři, když mu nevěříte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
5.12.16 12:32

Dala bych ji je. Syn mel loni 8 tydnu kasel, poslechove cisty, nakonec pomohly prave az ATB. Behem 2 dni mel pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí