Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky , prosila bych o radu … syn má 13 měsíců,a 11 kilo … po 2 dech v horeckach ma CRP 24 myslite si ze to je na antibiotika nebo hospitalizaci?Byli jsme propusteni domu ale ja mam starch dekuji mco za odpoved
Tohle jsem našla na netu:
„Když je hodnota CRP vysoká (cca 35 a výše), jedná se o bakteriální infekci. “
Takže to není na antibiotika. Jestli na hospitalizaci?
To musí říct lékař. Podle mě dva dny horečky je normální. Ale to ti fakt musí říct obvodní lékař, pokud máš obavy.
Ahojky, náš malý - 2 roky, měl před vánoci horčky, asi 3 dny kolem 40, jeli jsme na pohotovost, tam mu naměřili CRP 126, dg Angína. Dalí nám atb a jeli jsme domů. Takže to musí opravdu posoudit lékař.
Brzké uzdravení ![]()
Tady je jakási starší diskuse o CRP https://www.emimino.cz/…a-crp-16149/
syn měl jednou CRP 26 a dostal se z toho bez antibiotik. Ale jak u vás to asi tady neposoudíme ![]()
http://www.ordinace.cz/…-zmerit-crp/
tady najdeš jak je to s hodnotami CRP, každopádně vše musí posoudit lékař, jak psaly holky ![]()
Brzy se uzdravte!
Ahoj
Náš malý měl taky jednou vysoké horečky a CRP mu naměřili ke 30,za dva dny bylo CRP normální a byl zdráv jak ryba.Určitě jste pozavný na kontrolu,kde vám určitě CRP přeměří…kdyby rostlo tak ATB nasadí.někdy se píší ATB zbytečně..uvidíš jak malému bude zítra ![]()
Mladší měla dva dny 40,bylo jí 6 měsíců.Podle moči tam byl nález a CRP 146.Byl z toho zánět ledvin a Týden v nemocnici,kdy jí 2 krát denně píchali antibiotika do svalu.
nám dneska naměřily 25 a doktorka říkala že je to na hranici a že mu ještě atb nedá což se mi celkem ulevilo ![]()
syn měl v pul roce 3 dny horečky kolem 39 CRP měl pouze 24 a na rentgenu už měl počáteční zápal plic talže dostal antibiotika od té doby je náchylný na virozy nyní mu bude rok a ATB měl už 4× bohužel.
Ahoj, do hodnoty 40 je ti virove a nad bakterialni… tedy na antibiotika. M.
@MajaNe
To se nedá tak jednoduše říci. Důležitý je totiž vývoj v čase. Pokud přijde pacient v úvodní fázi onemocnění, tak CRP bude vysoké vždy. U virových infekcí klesne rychle k nízkým hodnotám, které nízkými zůstanou, u bakteriální etiologie tomu tak nebude.
Ozivuji diskuzi.
Dcera 5mes. Ma uz mesic kasel, chodime k dr. jednou tydne.Dnes nam napsala antibiotika, nechala jsem ji udelat crp, to ma pod 8,je zahlenena, ale poslechove bez nalezu.Me se do nich nechce i z duvodu, ze lecime atop. ekzem a plisen, kojim, takze drzim prisnou dietu, do sebe leju Hylak, ji davam probiotika. Bojim se, ze jsou v tomto pripade stejne k nicemu, ze to bude dle crp spise virove a akorat ji tim zhorsim kozni problemy.
Potrebuji akorat ujistit, ze jsem se rozhodla spravne:nedavat…uz jsem z tech doktoru fakt unavena, v pondeli jdeme znovu na kontrolu…
Dekuji za reakce a odpovedi.
@Dadys píše:
Ozivuji diskuzi.
Dcera 5mes. Ma uz mesic kasel, chodime k dr. jednou tydne.Dnes nam napsala antibiotika, nechala jsem ji udelat crp, to ma pod 8,je zahlenena, ale poslechove bez nalezu.Me se do nich nechce i z duvodu, ze lecime atop. ekzem a plisen, kojim, takze drzim prisnou dietu, do sebe leju Hylak, ji davam probiotika. Bojim se, ze jsou v tomto pripade stejne k nicemu, ze to bude dle crp spise virove a akorat ji tim zhorsim kozni problemy.
Potrebuji akorat ujistit, ze jsem se rozhodla spravne:nedavat…uz jsem z tech doktoru fakt unavena, v pondeli jdeme znovu na kontrolu…
Dekuji za reakce a odpovedi.
Nechapu ze ses rozhodla ji je nedat vzdyt jeto male miminko. Nenapadlo by me udelat opak nez rika lekar.
Nejsem lékař, ale po čtyřech týdnech již CRP není tolik odpovídající. Náš pediatr také nedává ATB na počkání, ale po takové době a odpovídajícímu nálezu je dá. Pokaždé se pak dětem hodně uleví a konečně se uzdraví.
Proč chodíte k lékaři, když mu nevěříte?
Dala bych ji je. Syn mel loni 8 tydnu kasel, poslechove cisty, nakonec pomohly prave az ATB. Behem 2 dni mel pokoj.