Opět téma "teploměr"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4181
4.3.11 11:50

Opět téma "teploměr"

Maminky, procetla jsem diskuse o teplomerech, ale byly vzdy par let stare, tak zakladam novou - treba se na trhu nebo ve Vasich zkusenostech neco zmenilo.

Bojuju s malym u mereni teploty (je mu 22mesicu), je ted poprve nemocny, a je to strasny boj. Mam obyc rychlobezku, ale nechce si to do zadecku vubec nechat strcit (se starsim synem nebyl nikdy problem, tak jsem cekala, ze to pujde, ale bohuzel),do podpazi uz vubec ne. On je v posledni dobe celkove takova netykavka - nemuzu mu vycistit usi, ostrihat nehty, ustrihnout vlasy :mrgreen: , proste hruza.

Poradili byste mi neco ? Doktor se rano samozr.ptal na teplotu, tak jsem musela rict, ze v noci i rano mel, ale nevim kolik :oops:

Usni pro nas asi taky nebude - ten by me hnal, mu neco strcit do ucha :think:

Je to pakarna, ty nemocny deti.
Predem dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12003
4.3.11 12:04

Pokud ti nevadi malicko zainvestovat existujou laserove teploměry, jen namíříš a hned víš teplotu ani se ho nemusís dotknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.3.11 12:08

Já mám čelový teploměr http://www.microlife.cz/…ry/fr100.php, malýmu se to dokonce líbí a teploměr měří dobře, spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 12:13

My máme tento čelní - je to sice pálka, ale používají je i u nás v nemocnici, i na novorozeneckém a nechtělo se mi vyhodit půlku peněz za něco, co pak stejně nebude fungovat.

A zatím spokojenost veliká :palec: Dokonce dítě při měření i hezky drží a ještě to komentuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.3.11 12:13

Ahoj,
kupovala jsem nedávno bezdotykový Medisana Comfort http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a ještě jsem přemýšlela o Thermofocus. Ale odradila mě cena. Ono je to nakonec celkem jedno, hlavně, aby to změřilo bez větších odchylek. Většina těch teplomětů mi přijde podobná a tyhle dva si i docela chválili ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.3.11 12:39

Ahoj,
zrovna řeším stejný problém,mám digitální,ale ten má docela velké odchylky.a chtěla bych si pořídit něco lepšího.Jaké jsou odchylky u těchto čelních teploměrů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 12:48

Mně přijde, že ten náš nějaké odchylky nemá - když měřím kontrolně, tak ukazuje stejnou teplotu, někdy se to liší tak o desetinu stupně - ale zřídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.3.11 12:53

Taky se chystám koupit bezdotykový. Kupovali jsme ušní-čelní a při opakovaném měření ve stejném místě byli odchylky i 1,5 stupně. Což tedy žádnou vypovídací hodnotu nemá. A doporučení výrobce udělat 3 měření a zprůměrovat…to je taky trochu na pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.3.11 12:59

podobně je na tom i ten digitální.Koupila jsem si i ten klasický lihový a ten ase nejde dobe sklepávat,to mi říkala lékárnice.takže nezbývá než zainvestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 13:05

Mně právě ta investice nepřijde zas tak hrozná - mám malé dítě, časem třeba budeme mít ještě druhé, já se normálním teploměrem změřit taky neumím (navíc ho nemáme a podle digitálního jsem mrtvá), takže si myslím, že ho využijeme až až :lol: Tohle je věc, u které chci mít jistotu - to si radši koupím levnější třeba kávovar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.3.11 13:12
Angua píše:
My máme tento čelní - je to sice pálka, ale používají je i u nás v nemocnici, i na novorozeneckém a nechtělo se mi vyhodit půlku peněz za něco, co pak stejně nebude fungovat.A zatím spokojenost veliká :palec: Dokonce dítě při měření i hezky drží a ještě to komentuje :lol:

To je palka, ale diky za tip … budu o nem uvazovat. Musim rict, ze verim, ze kdyz Ti funguje, tak je to taky pravda. Clovek si porad rika, ze dite moc nemocny neni (my jsme poprve!), a vetsi se uz pak zmerit necha, ale na druhou stranu i na tech par pouziti je dobre vedet, jak to s teplotou je. Moje dite momentalne vypada jak v poslednim tazeni, mam z toho dost hlavu „v pejru“. Takhle blbe mu jeste nebylo, vubec nevim, co s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.3.11 13:14
Laaja píše:
Ahoj,
kupovala jsem nedávno bezdotykový Medisana Comfort http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a ještě jsem přemýšlela o Thermofocus. Ale odradila mě cena. Ono je to nakonec celkem jedno, hlavně, aby to změřilo bez větších odchylek. Většina těch teplomětů mi přijde podobná a tyhle dva si i docela chválili ostatní.

A jsi s nim spokojena, meri dobre ?
Trochu me zarazilo v popisu, ze meri i teplotu v mistnosti - jak tedy vi, co ma merit ? Co kdyz budu mirit na dite a teplomer bude merit mistnost ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.3.11 13:18
Angua píše:
Mně právě ta investice nepřijde zas tak hrozná - mám malé dítě, časem třeba budeme mít ještě druhé, já se normálním teploměrem změřit taky neumím (navíc ho nemáme a podle digitálního jsem mrtvá), takže si myslím, že ho využijeme až až :lol: Tohle je věc, u které chci mít jistotu - to si radši koupím levnější třeba kávovar :mrgreen:

Mas pravdu, ale ja s obyc.rtutovym teplomerem nikdy problem nemela. Sobe ho soupnu do podpazi-na tom snad nic neni :mrgreen: ,a starsi kluk se vzdycky nechal - kdyz byl malinkej, tak v zadku uplne v pohode, vetsi pak v podpazi a sedela jsem vedle nej. Proste „no problem“ za par korun. Vzdycky jsem se divila, kdo kupuje nejaky drahy teplomery a co na tom porad lidi zkoumaji (napr.kolegove v praci), ze si ty lidi snad neumeji zmerit teplotu nebo co.
No - zacinam tusit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 13:21
nakukovatelka píše:
Laaja píše:
Ahoj,
A jsi s nim spokojena, meri dobre ?
Trochu me zarazilo v popisu, ze meri i teplotu v mistnosti - jak tedy vi, co ma merit ? Co kdyz budu mirit na dite a teplomer bude merit mistnost ? :think:

Tam se dají přepínat režimy - tělo a povrch. To jde i u toho našeho, ale zatím jsme to nevyužili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43025
4.3.11 13:22

Thermofocus, bezdotykovy, stoji tedka asi 1650 na internetu. Nemuzu si vynachvalit. ac obvykle sockuji, poridila jsem tento,protoze na ten jediny byly chvaly, ze meri presne, na ostatni uzivatelky spis nadavaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí