Opět téma "teploměr"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
4.3.11 13:22
nakukovatelka píše:
Angua píše:
Mně právě ta investice nepřijde zas tak hrozná - mám malé dítě, časem třeba budeme mít ještě druhé, já se normálním teploměrem změřit taky neumím (navíc ho nemáme a podle digitálního jsem mrtvá), takže si myslím, že ho využijeme až až :lol: Tohle je věc, u které chci mít jistotu - to si radši koupím levnější třeba kávovar :mrgreen:
Mas pravdu, ale ja s obyc.rtutovym teplomerem nikdy problem nemela. Sobe ho soupnu do podpazi-na tom snad nic neni :mrgreen: ,a starsi kluk se vzdycky nechal - kdyz byl malinkej, tak v zadku uplne v pohode, vetsi pak v podpazi a sedela jsem vedle nej. Proste „no problem“ za par korun. Vzdycky jsem se divila, kdo kupuje nejaky drahy teplomery a co na tom porad lidi zkoumaji (napr.kolegove v praci), ze si ty lidi snad neumeji zmerit teplotu nebo co.
No - zacinam tusit :lol:

Já ti nevím, já to prostě neumím. Jako dítěti mi to šlo. Teď si dám teploměr do podpaží, držím 5 minut, vytáhnu a je tam 35,4 :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.3.11 13:42
Angua píše:
nakukovatelka píše:
Angua píše:
Mně právě ta investice nepřijde zas tak hrozná - mám malé dítě, časem třeba budeme mít ještě druhé, já se normálním teploměrem změřit taky neumím (navíc ho nemáme a podle digitálního jsem mrtvá), takže si myslím, že ho využijeme až až :lol: Tohle je věc, u které chci mít jistotu - to si radši koupím levnější třeba kávovar :mrgreen:
Mas pravdu, ale ja s obyc.rtutovym teplomerem nikdy problem nemela. Sobe ho soupnu do podpazi-na tom snad nic neni :mrgreen: ,a starsi kluk se vzdycky nechal - kdyz byl malinkej, tak v zadku uplne v pohode, vetsi pak v podpazi a sedela jsem vedle nej. Proste „no problem“ za par korun. Vzdycky jsem se divila, kdo kupuje nejaky drahy teplomery a co na tom porad lidi zkoumaji (napr.kolegove v praci), ze si ty lidi snad neumeji zmerit teplotu nebo co.
Já ti nevím, já to prostě neumím. Jako dítěti mi to šlo. Teď si dám teploměr do podpaží, držím 5 minut, vytáhnu a je tam 35,4 :lol: :lol: :lol:

A mas tu „koncovku“ v podpazi, nebo Ti vzadu kouka ? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.3.11 13:45
Pudloslava píše:
Thermofocus, bezdotykovy, stoji tedka asi 1650 na internetu. Nemuzu si vynachvalit. ac obvykle sockuji, poridila jsem tento,protoze na ten jediny byly chvaly, ze meri presne, na ostatni uzivatelky spis nadavaly.

Diky, mrknu na nej
(OT - gratuluju !!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 13:51
nakukovatelka píše:
Angua píše:
nakukovatelka píše:
Angua píše:
Neee, normálně v podpaží celou dobu :lol: Už jsem ji tam zkoušela mít volně, zapíchnout do toho důlku, stisknout mezi záhyby kůže, držet 10, 15, 20 minut… Nad 36 se nedostanu :lol: :lol: :lol:
Já ti nevím, já to prostě neumím. Jako dítěti mi to šlo. Teď si dám teploměr do podpaží, držím 5 minut, vytáhnu a je tam 35,4 :lol: :lol: :lol:
A mas tu „koncovku“ v podpazi, nebo Ti vzadu kouka ? :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.3.11 16:39
Angua píše:
My máme tento čelní - je to sice pálka, ale používají je i u nás v nemocnici, i na novorozeneckém a nechtělo se mi vyhodit půlku peněz za něco, co pak stejně nebude fungovat.

WOW, taky ho v nemocnici máme… a pečlivě si střežíme poslední zbytky rtuťových teploměrů, neb tenhle měří tak nějak podle plotu… nám je teplota VĚTŠINOU jedno, tak prostě co se naměří, to se napíše… pokud se námnaměřená hodnota nezdá, tak přeměříme rtuťovým… pokud dítě teploty má, tak většinou měříme rtuťovým.

Četla jsem na idnes článek o nespolehlivosti bezkontaktních teploměrů :think: a byl tam i odkaz na test teploměrů. Jo, už jsem ho našla:
 http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.3.11 16:42
Pudloslava píše:
Thermofocus, bezdotykovy, stoji tedka asi 1650 na internetu. Nemuzu si vynachvalit. ac obvykle sockuji, poridila jsem tento,protoze na ten jediny byly chvaly, ze meri presne, na ostatni uzivatelky spis nadavaly.

Tak zrovna před chvílí jsem zmiňovala test z idnes a Thermofocus byl z 15 testovaných teploměrů nejdražší a zároveň nejhorší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
4.3.11 17:47
Les2311 píše:
Pudloslava píše:
Tak zrovna před chvílí jsem zmiňovala test z idnes a Thermofocus byl z 15 testovaných teploměrů nejdražší a zároveň nejhorší :nevim:

Drahej je, to rozhodne, ale prinejmensim ten muj je presnej. je to fakt jedinej, na kterej bych rekla, ze byly prinejmensim z 80% chvaly, proto jsem ho kupovala. Nelituji, od te doby jsme meli uz 3 nemoci a osvedcil se.
podle me, komu to meri nepresne, tak neni schopen dodrzet stejne misto mereni. Ono i celo je v ruznych mistech ruzne teple.
mimochodem pri pouziti v nemocnici (i doma) je treba ho pri kazde zmene mistnosti kalibrovat, v tom muze taky byt zakopan pes. kalibrace trva asi 5 vterin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.3.11 20:25

U té medisany comfort se dají přepínat režimy, jak už někdo psal, na prostředí a člověk.
Zatím spokojená jsem. Měří dobře a rychle.
Když jsem naposledy měřila malou, digitálním, tak 2× ho vyrvala z podpaží, jednou vytáhla z konce baterii a čtvrtý pokus nevyšel, protože přiběhl malý a sebral ho pro změnu on :zed:
Tak jsem konstatovala, že teplotu má a tím to končí a nechci vědět kolik. :-D
Jo a s tím digitální jsem taky údajně každé třetí měření podchlazená nebo mrtvá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.11 20:52
Les2311 píše:
Angua píše:
My máme tento čelní - je to sice pálka, ale používají je i u nás v nemocnici, i na novorozeneckém a nechtělo se mi vyhodit půlku peněz za něco, co pak stejně nebude fungovat.

WOW, taky ho v nemocnici máme… a pečlivě si střežíme poslední zbytky rtuťových teploměrů, neb tenhle měří tak nějak podle plotu… nám je teplota VĚTŠINOU jedno, tak prostě co se naměří, to se napíše… pokud se námnaměřená hodnota nezdá, tak přeměříme rtuťovým… pokud dítě teploty má, tak většinou měříme rtuťovým.

Četla jsem na idnes článek o nespolehlivosti bezkontaktních teploměrů :think: a byl tam i odkaz na test teploměrů. Jo, už jsem ho našla:
http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?…

Ale ten můj v testu nebyl… Naopak jejich vítěze testu (Thermoval Rapid) mám doma a nevěřím mu ani trochu. Měří akorát v zadku a takhle se teda měřit nechci :lol: Dřív měřil aspoň v puse, ale poslední dobou ai to už ne… Takže jsem k tomu testu lehce skeptická :mrgreen:

Nevím, já jsem měla na ten ThermoFlash reference od vrchní sestry z toho novorozeneckého a říkala, že jsou s ním spokojení. Na rozdíl od ThermoFocusu, co měli předtím, že tím museli měřit vždycky ve stejném místě, jinak si dělal, co chtěl :nevim: Což asi při takovém množství lidí nebylo možné, nebo nevím :nevim:

Já jsem zatím spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.3.11 20:58

Ale stejne, to mi reknete, takova draha vec, sama elektronika, a jsou s tim takovy problemy a vesmes nespokojenost :think: jak je to mozny ? (myslim obecne tyhle moderni teplomery).
Zlatej obyc teplomer, ja to rikam porad. Nebyt boje s malym ditetem, ani by me nenapadlo neco takoveho porizovat. Ale takhle nevim nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.3.11 06:24
nakukovatelka píše:
Ale stejne, to mi reknete, takova draha vec, sama elektronika, a jsou s tim takovy problemy a vesmes nespokojenost :think: jak je to mozny ? (myslim obecne tyhle moderni teplomery).
Zlatej obyc teplomer, ja to rikam porad. Nebyt boje s malym ditetem, ani by me nenapadlo neco takoveho porizovat. Ale takhle nevim nevim.

hele ja si myslim, ze elektornika spis leccos odhalila.
jednak malokdy meris dvema obyc teplomerama a porovnavas - treba by taky ukazovaly ruzne. minimalne moje teplomery do akvarka (asi 4) a pokojove teplomery (asi 10) se lisi treba o nekolik stupnu! (podle manzela to je pricnou toho, nekdo se chlubi, ze ma v loznici 16°C a neni mu zima), lekarske jsou samozrejme jiny kalibr, ale strcil nekdo diteti do zadku dve rychlobezky? Nebo meril nekdo decko nebo sebe podpaznim teplomerem 3× po sobe? (ja si pozdeji poridila termoval rapid do zadku, takze jsem si to mohla dovolit a ten nameril pri druhem mereni az o 0,3°C vice - pri tretim uz stejne - ony ty rychle teplomery se taky potrebuji zahrat. pry nevadi, ze meri rychle, ale pred zacatkem mereni maji v toim zadku byt treba minutu. neverium, ze by to u rychlobezky bylo jine)

dalsi vec - bezdotykovyma se da merit na ruznych mistech, rtutovym prakticky jen v zadku. v zadku je ta teplota nejpresnejsi a nejstalejsi, to je jasne, ale kdyz si chceme odpustit nsvlikani ditete, tak asi musime urcitou nepresnost akceptovat. proste se rozhodnout, ze referenci teplota bude presne uprostred cela a ne jednou na spanku a jednou na krku. teplota v podpazi taky neni teplota jadra ale zmenena, pritom se u nas bere jako normalni a od zadkove se odecita. s bezdotykacem podle me staci, kdyz si zmeris dite na cele, starym teplomerem v zadku, pak treba jeste 2× pri jinych prilezitostech a odhadnes jaky je asi ten rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí