Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Včera večer mé dvouměsíční miminko tak strašně zvracelo, že jsme museli jet na pohotovost. Nechali si ho v nemocnici na infekčním, že mu dají infuzi (nebyl schopný pozřít ani lžičku tekutiny). Neexistuje nějaké právo dítěte na své jídlo? Předpokládám, že se m dneska už uklidnil žaludek a už by byl schopen kojení. V nemocnici mi tvrdili, že tam mohu být u nich na ubytovně, ale to mi přijde docela zbytečné, když potřebuju být u něho v pokoji. Taky nevim, proč ho hned vrzli na infekční, když ani nikdo neví, z čeho to má. Ještě tam chytně nějakou chorobu.
Tak si tam zavolej nebo zajeď, kolem deváté, to už bude snad po vizitě.
Na infekční ho dali asi proto, že to zvracení by mohlo být infekčního původu, tak aby event. nenakazil ostatní děti.
Myslím, že v kojení ti nikdo bránit nebude, jestli to jeho zdravotní stav dovolí. A pokud nejsou zařízeni na pobyt matky na pokoji, tak holt musíš vzít zavděk ubytovnou. Přes den tě ale u něj jistě nechají.
Teď si čtu o právech dětských pacientů - vůbec jsem se neměla dát odbýt, měla jsem tam zůstat s ním! Rodiče dětí do dvou let věku mají právo na okamžitou hospitalizaci s dítětem. Hned se seberu a jedu tam. Ale už vidim, jak mě s ním nechají na pokoji - podle jejich domácího řádu bych s ním mohla být od 8 od rána do 22. To můžu rovnou přespávat doma. A kdo ho bude za mě v noci kojit, když se budí třikrát za noc? K*ua! Zas** fakultní nemocnice! Nevíte u koho si můžu ztěžovat?
když jsou DĚTSKÁ nemocnice, tak by tam, sakra, měli být zařízení na pobyt rodičů s dětmi. Děti na to mají právo, je to napsané v Chartě práv dětí v nemocnici.
Taky jsme tak byli, infekční je celkem logické, když oni netuší, co chytil. Kapačky dva dny, pak ještě dva dny, než se pořádně rozjedl a rozpil, dehydratace není sranda. Nervy to byly strašný, bezmoc veliká, na noc mě tam taky nenechali (Brno, JIP).
Pokud kojíš, máš na to právo, nedej se, i když nevím, jak se to řeší na JIP a jestli nejste na normálním odd. My tam mohli přijít hned v sedm ráno, tak si běž promluvit s doktorem.
Asteria píše:
když jsou DĚTSKÁ nemocnice, tak by tam, sakra, měli být zařízení na pobyt rodičů s dětmi. Děti na to mají právo, je to napsané v Chartě práv dětí v nemocnici.
Nj, proto ti nabídli tu ubytovnu.
Ani nevíš, jak mě to žralo… no asi jako teď tebe. ![]()
O JIPce nic neříkali, jen že mu dají infuzi na rehydrataci, odeberou krev a pak se uvidí. Přemýšlím, jestli si mám sebou vzír rovnou karimatku a spacák, při nejhorším mi to tam opřiveze manžel, až se večer vrátí z práce.
jenže podle práv dítěte mě tam měli nechat hned a ne mě posílat domu, abych si jako dneska zavolala a MOŽNÁ se pak domluvila a přijela na tu ubytovnu.Už je ráno, jedu tam. Zatím díky za rady, ani nevim, jestli tam maji někde net, tak už si to asis nepřečtu.
Tak to je na tom asi líp než byl můj syn tenkrát, z něj to šlo ale vrchem i spodem a všechno a byl to fofr, během 24 hod. a hned na JIP.
Asteria píše:
jenže podle práv dítěte mě tam měli nechat hned a ne mě posílat domu, abych si jako dneska zavolala a MOŽNÁ se pak domluvila a přijela na tu ubytovnu.Už je ráno, jedu tam. Zatím díky za rady, ani nevim, jestli tam maji někde net, tak už si to asis nepřečtu.
Nj, když člověk je v takovém šoku a tak vystresovaný…
njn, bohužel standard našich nemocnic. Myslím, že nejde jen o kojení, ale takové mimčo se v noci vzbudí a pláče i jen tak…dojeď tam a nenech se odbýt. Jsou matky, které noci trávily na židli vedle dítěte, protože nemocnice jim neumožnila dostat postel.
Jeď tam a NENECH SE ODBÍT. jak to.že v dnešní době nenechají matku s dítětem?????
![]()
V každém případě máš právo být se svým dítětem!!!!!
![]()
Pokud jsi ochotná sedět tam na židli, nikdo Tě vyrazit nesmí. Já takhle spala 2 dny na JIP v Motole, než pochopili, že se mě nezbaví ani na ubytovnu (a to byli malýmu skoro 2 roky a už jsem ho dávno nekojila) a radši mi tam dali rozkládací lůžko a byl klid.
My jim to ještě komplikovali střídáním s manželem…protáhlých ksichtů bylo, ale nakonec to všichni kousli a byl klid ![]()
Nedej se a jeď za ním ![]()
hmm to že ho dali na infekční je normální-mají podezdření na infekční nemoc .To že tam nemůžeš být s ním si snad umím vysvětlit jen tím ,že ho dali na JIP .Jinak tu postel vyžaduj máš na to právo a kojíš ,že nejpozděj za 2 dny tam stejně budeš muset jít kvůli kojení.nenech se odbýt a hlavně si pohlídej ,aby k malýmu nestrčili nějaké dítě se skutečně vážnou infekční chorobou a pohlídej si at si všichni co na něj sahají opravdu myjí ruce .Klidně vem i tu ubytovnu aspon tam budeš a budeš moct chodit po doktorech a prudit o postel.
držím pěsti.
Ahoj,
no já byla odvezena se synem záchrankou na jeho 15tém dni života do nemocnice a to po resuscitaci a normálně jsem zůstala na JIP s ním!!!!!! Oblékli mě a já hold seděla u postýlky celou noc…dokonce mi přitáhli lehátko…ale já stejně nespala. Pak už jsem byla s ním normoš od 2dne na nadstandartu 5 dní.
Nikdo tě dnes nemůže vyhodit.