Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
I na JIP ma rodic pravo byt se svym ditetem-je to mesic,co byl takhle manzel s triletou,na JIP byli dva dny,pak na normos pokoji.Nikoho ani NENAPADLO!!! ze by manzela z JIP odstranili-sedel vedle na zidli proste.A na noc mu dali postel ve vedlejsim pokoji,at muze prijit,kdykoliv by bylo treba.
Pred desiti lety jsem si u sve nejstarsi,tehdy dvoulete,dcery taky vybojovala misto na pokoji pri trhani nosnich mandli.Praxe byla takova,ze dali rano detem sedativa-rodice poslali domu,at si zavolaji odpoledne-no a pak si muzou vecer pro deti prijet ,pokud bude pooperacni prubeh zcela OK.No a mamky brecekly a odchazely,ja se vsak ze zidle ani NEHLA A REKLA JSME JIM,ZE MAM PRAVO NA TO,BYT SE SVYM DITETEM A POKUD MNE ODTUD CHTEJI DOSTAT,TAK ZE MNE BUDOU MUSET OD TE ZIDLE ODLEPIT NASILIM.Zavolali primare,ten mne vyslechl a-NECHAL MNE TAM ![]()
Ja uz tehdy nasla NADACI KLICEK ,nadaci,ktera se prave ze zabyva uz roky pravy deti v dodbe jejich hospitalizace a tudiz jsem vedela,co jo a co ne.Takze verim,ze ted to uz vi i zakladatelka,je se svym mrnouske a nehne se uz od nej ani na krok
![]()
Přesně, zvlášť když kojíš, máš právo být s ním defacto nepřetržitě, jen se spaním je to v některých nemocnicích složitější. Nenechají tě spát třeba na pokoji a nabídnou ubytovnu. Nikdo by ti ale neměl bránit v tom, být s prckem po celou dobu (na židli třebas).
Nám zrovna včera řekli v nemocnici Šternberk,kam musí Kuba na trhání nosních mandlí,že tam s ním můžeme být.dokonce nám to nabídli.jelikož tak s ním bude manžel,tak budou mit nadstandard.ani jsme se nestihli zeptat,jestli tam můžeme být.pro dítě je to myslím určitě lepší a dřív se uzdraví!
No luzko ti dat nemusi, ale jinak te dle zakonu od ditete muze rozdelit pouze soud, takze mas pravo byt s nim. Ja spala v Motole 4dny na zidli, malymu uz byli tusim 3roky , ale v noci se budil , kor takhle v cizym prostredi, takze mi dali nejaky povleceni na prikryti a zidle takova ta skolni tvrda, fakt to stalo za to
. A pak kdyz se uvolnila postel tak by ji jeste dali nekomu kdo zrovna nastoupil novej , to jsem jim teda rekla ze ne, ze nas tam ceka jeste aspon tyden a ze bych teda uz rada tu postel dostala ja.
Manzel na ORL v Motole s nim spal vsede 2 noci na rozkladacim kresle (ze pry se uz nesmi pouzivat), a to se mu snazili co nejvic namluvit ze tam proste byt nesmi, nastesti se nenechal odbyt. nakonec to odnesl migrenou a bylo mu tak blbe ze tam musel jit i na pohotovost ![]()
Ahojky, nějak se mi nedaří se přihlásit
Máš právo pobývat se s svým dítětem v nemocnici 24 hod denně, vyplývá to z práv dítěte. Pomoc rodičům, které u jejich dětí nechtějí nechat poskytuje Nadační Fond Klíček, Jiří a Markéta Královcovi, můžeš se na ně kdykoli obrátit. Kontakt je: tel: 775 204 109, 774 028 435, 774 407 541, e-mail: klicek@klicek.org, www.klicek.org nebo www.detivnemocnici.cz.
Držím palce a nenech se odbýt, když byly starší dceři dva roky, musela být hospitalizována, manžel s ní nemohl být a já v té době plně kojila ještě mladší půlroční ségru. Přijali nás tehdy do nemocnice všechny tři, abych mohla být se starší a kojit mladší. Moc držím palce!
Asteria píše:
Včera večer mé dvouměsíční miminko tak strašně zvracelo, že jsme museli jet na pohotovost. Nechali si ho v nemocnici na infekčním, že mu dají infuzi (nebyl schopný pozřít ani lžičku tekutiny). Neexistuje nějaké právo dítěte na své jídlo? Předpokládám, že se m dneska už uklidnil žaludek a už by byl schopen kojení. V nemocnici mi tvrdili, že tam mohu být u nich na ubytovně, ale to mi přijde docela zbytečné, když potřebuju být u něho v pokoji. Taky nevim, proč ho hned vrzli na infekční, když ani nikdo neví, z čeho to má. Ještě tam chytně nějakou chorobu.
Do 6 tilet máš právo ýt se synem. O tom,že je kojenej ani nemluvě. Co to je za nemocnici? Já ych se tak odsud nehla.
A nemůže to být tím,že je na infekčním odd.?Nemám s pobytem v nemocnici žádnou zkušenost,ale diskuzi jsem si ráda přečetla a ted přemýšlím proč by tě tam s miminkem jinak nechtěli nechat.
Přeji at se brzy uzdraví!
Pavlínka05 píše:
A nemůže to být tím,že je na infekčním odd.?
To asi ne. Je to o přistupu nemocnice. Byla jsem na infekčnim s třiletou dcerou, a v osmém měsíci těhotenství týden. Doktor zkoušel mně přemluvit, at' je tam s dcerou třeba někdo jiný z rodiny. Potom jsme se dohodli na oddelenem pokojí a že mně uvede do papíru jako pacienta a ne doprovod.
Jínak taky márně přemyšlim proč nemocnice se bráni přítomnosti rodiče, vždyt' tak mají meně práce a peníze za pobyt dálši osoby ![]()
Holky omlouvám se za vpád do diskuze, snad to nebude vadit, ale kdyby jsme i my náhodou v dubnu musely s moji malou do nemocnice na týden-dva…mohu taky tam s ní být nonstop?Mělo by to být na běžném dětském oddělení…malá má 3a půl a je na mě silně zafixovaná, uplakala by se tam k smrti- a nedá se ani od doktorů vyšetřit- je absolutně nevyšetřitelná
Díky jedné drastické doktorce, co ji vše dělala násilím a lámala ji
Oni spíš ty setričky budou rádi, když tam půjdu s ní, né?…Aby měli pokoj od ní, kdyby neustále volala mámu. Já bych ji tam nedala beze mě ani.....co myslíte- mám taky na to právo? Zaplatím za pobyt, o to by nešlo…klidně i nadstandart…jen aby tam beze mě netrpěla ![]()
Vanes, právo být v nemocnici s holčičkou určitě máš, akorát nemusíš automaticky dostat lůžko (můžou mít třeba lůžka plně obsazená). Pokud to, že budete v nemocnici plánujete dopředu, doporučovala bych předem se s nimi na oddělení domluvit, jak je to s pobytem rodičů s dětmi. Kdyby tě tam nechtěli nechat, klidně se můžeš obrátit na kteroukoli jinou nemocnici. Nebo v případě potíží opravdu doporučuji zavolat Markétě a Jirkovi Královcovým z Nadace Klíček, viz můj první příspěvek. Taky bych nenechala svoje broučulky v nemocnici samotné, už jsme byli v nemocnici čtyřikrát, vždycky jsem tam byla s nimi. Jednou dokonce ve třech ![]()
Tak já jsem byla s malou na JIPce 2 dny, bez problémů - teda jediný problém by nastal, kdyby neměli postel, pak maminám nabídli lůžko na „normálním“ dětském odd. v jiné etáži s tím, že celý den u svého dítěte být mohla.
Jinak - z praxe vím, že u nás na ifekčním normálně hospitalizují s dětmi i rodiče. Akorát nevím, jak je to s nějakými vlastními hračkami, knížkami… To se myslím na inf. nemůže (resp. se to pak nesmí odnést domů, ale nevím).
Ahoj četla jsem jen úvodní článek.Neměla ses dát vyhodit. do 6-ti let dítěte máš právo být tam s ním.
Moje dcera ve 2 a pak ve 4 letech taky musela na kapačky kvůli dehydrataci, a taky na mě zkoušeli, že nemají místo. Nedala jsem se, že to nevadí,že si tam sednu na židli k ní a jestli ani to,tak že nás manžel veze do jiné nemocnice (fakt bych jela jinam ).
A najednou místo měli. (nemocnice Chomutov )
Na tvém místě bych tam jela za ním a vyhodit se nedala.
Každopádně držím palečky,
Andrea.
Vanesanka píše:
Holky omlouvám se za vpád do diskuze, snad to nebude vadit, ale kdyby jsme i my náhodou v dubnu musely s moji malou do nemocnice na týden-dva…mohu taky tam s ní být nonstop?Mělo by to být na běžném dětském oddělení…malá má 3a půl a je na mě silně zafixovaná, uplakala by se tam k smrti- a nedá se ani od doktorů vyšetřit- je absolutně nevyšetřitelnáDíky jedné drastické doktorce, co ji vše dělala násilím a lámala ji
Oni spíš ty setričky budou rádi, když tam půjdu s ní, né?…Aby měli pokoj od ní, kdyby neustále volala mámu. Já bych ji tam nedala beze mě ani.....co myslíte- mám taky na to právo? Zaplatím za pobyt, o to by nešlo…klidně i nadstandart…jen aby tam beze mě netrpěla
uz jsem tu psala ze od ditete te muze oddelit pouze soud , takze tam byt muzes, zalezi jestli ti daji postel a treba budou mit kecy atd. , ale proste mas pravo s ni byt
Nevěřím doktorům ani slovo, jednou mi přijali synka do nemocnice a protože jsem odmítla odejít tak nás raději pustili. Chápete to?