Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuju za všechny příspěvky, jak to všechno bylo a dopadlo, jsem napsala do deníčku.
Teď jsem narazila na tuhle diskuzi a úplně jsem si vzpomněla, jak mě chtěli vyštípat při plánovaném pobytu (byla jsem objednaná s klukem měsíc do předu jako doprovod plně kojeného dítěte). Nejdřív, že si tam nechají jen jeho, to jsem zamítla. Pak, že tedy přes den ano, ale na noc domů. Tak jsem řekla, že tam budu u něj sedět klidně na židli, budil se v noci po hodině a půl a představa, že se vzbudí a já tam nebudu…to, to bych nedala. Nakonec nás nechali 4 hodiny čekat než pochopili, že sebudu čekat další měsíc na další termín, jestli by se jim to nááhodou nehodilo víc, tak nás dovedli na pokoj i s postelí pro mě. Měli jsme spolubydlící..maminku s malým klučinou a ta říkala, že postel i postýlka jsou volné od předchozího večera
![]()
Kolik mu je? já mám pocit, že na paragraf máš nárok jen do deseti let dítěte…navíc paragraf máš na to, že se musíš celodenně starat o nemocné dítě, pokud je v nemocnici, tak se o něj starají oni…tedy tak bych to řekla laicky… ![]()
co se zeptat v práci na personálním? tam by to mohli vědět.
@lokinka2011 píše:
Dobry vecer, muzete mi prosim poradit? Moje dite lezi na jipce a ja tu s ni chci byt po celou dobu pobytu. Mam narok na paragraf nebo musim na nemocenskou? Sestry mi tvrdi ze nemocenskou. Ja to nechapu, vzdyt me dite je nemocne, tak by mel jit paragraf? Nebo je to jinak?
Pokud je dítě v nemocnici, tak ze zákona není nárok na výplatu ošetřovného (= dítě ošetřuje zdravotnický personál). Pokud tě na JIPku přijmou jako doprovod nemocného dítěte (na zdravotní pojišťovnu), tak budeš mít nárok na nemocenskou (= protože ty jsi hospitalizovaná v nemocnici spolu s dítětem).
Mmch, jestli mu nejsou ještě ani dva, ty nejsi na rodičovské??
Ahojky dovolím si oživit tuto diskusi ale potřebuju poradit malý od kamarádky(4roky) spadl ve školce v koupelně a těd leží na jip ce ve Zlíně s otřesem mozku nevím nic bližšího ale jak asi dlouho trvá hospitalizace u takovéhoto případu? díky moc raději anonym netuším kdo ze známých sem chodí a já nechci aby to všichni vědeli
To záleží na tom v jakém je stavu. Většinou se sleduje 24 hodin intenzivně, to je nejkritičtější období, kdy se můžou projevit závažné důsledky, pak pár dnů na běžném pokoji a pokud je vše OK, tak myslím, že třeba do týdne by mohl být doma. Ale je to individuální, fakt záleží, jak na tom je, to se paušálně určitě říct nedá.
Jasně já jenom tak orientačně ona má malého v nemocnici poprvé tak neví co čekat