Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ještě zakladatelka
Samozřejmě neřeším jen budoucí možné nakažené, ale i poměrně velké množství dětí (dospělých), kteří už díky nám můžou být nakaženi. Samozřejmě netuším, jak dlouho syn koka má, ale přijde mi „slušné“ informovat alespoň ty, se kterými jsme byli v hodně úzkém kontaktu, aby si radši nechali udělat také výtěry ![]()
Ahoj,já mám s meningokokem typu B ty nejhorší zkušenosti
,ale vím,že ho vsobě má 30% populace a záleží jen na momentálně hodně oslabené imunitě,aby mohl zaútočit.Já bych nečekala a hned přeléčila atb,přeju rychlé uzdravení.
moc diky!!
ja prave ani nevim, jaky je to typ, jen tohle mi doktorka napsala pro moji praktickou. Deti jako vzdy delaly v ordinaci hrozny borcus a ja vim z toho, co mi doktorka povidala, pulku ![]()
Ac se atb snazim branit, tak v tomhle pripade bych je urcite brala
Rovněž si myslím, že je vhodné okamžité přeléčení atb a pak kontrolní odběr/výtěr. Dříve se preventivně dávaly atb veškerým kontaktům nemocného (takže např. i ve třídě - zažila jsem to na SŠ), což už možná neplatí, ale v tomto případě to za zbytečné nepovažuju.
dekujuu! no s temi atb pro nas to snad vyjde, ty budu chtit urcite, nerada bych si brala na triko nakazeni nekoho dalsiho ![]()
Tezko rict, jak dlouho to syn muze v sobe mit, to muzou byt klidne mesice co ![]()
V tomhle pripade nastesti jsme byli ted skoro mesic a pul prubezne nemocni, tak jsme se skoro s nikym nevideli. Dala jsem to vedet dvema kamaradkam, s jejichz detmi si nase pred dvema tydny hrali, ale jinak jsme nastesti nikde nebyli ![]()
Ahoj, prosím o radu.Byli jsme s dětma v nedeli na
návštěvě kde holčička měla preventivně atb, že měli ve škole meningokoka a prý ted všichni berou atb.Ona prý
byla ve škole jen jeden den. Mám ted strach když jsme
u nich byli na návštěvě o moje děti mají sníženou
imunitu. A mě teď skrábe v krku Mám být vyděšená?
Co si o tom myslíte? Poraďte prosím. Jsem vyděšená
Omlouvám se, radši píšu anonymně, podle doktorky nemám šířit paniku, tak aby se připadně okolí neděsilo, že něco chytne.
Dvouletému synovi našli ve výtěrech v nose meningokoka - Neisseria meningitidis spont. agl. Tak jsme byli dneska na výtěrech i se starší dcerou. Než dorazí výsledky, tak děti musí zůstat doma, já i manžel si máme taky dojít nechat udělat výtěry.
Pokud to bude mít dcera také, tak dostanou obě děti atb, pokud ne a syn bude v pořádku, tak jsem pochopila, že se počká, až dostane nějakou jinou nemoc a přeléčí se atb obě zároveň.
Setkaly jste se s něčím podobným? Jaký byl ve vašem případě postup?
Opravdu nerada bych se pohybovala s dětmi mezi dalšími, které by od nás mohly meningokoka chytit. Samozřejmě tomu vůbec nerozumím, ale obávám se, že to, že ho nechytne dcera, neznamená, že to nechytne někdo jiný někde v herničce a nebude z toho mít pak nechci domýšlet co