Hemofilie a leukémie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
5.11.22 20:11

Hemofilie a leukémie?

Ahoj holky potřebuji poradit, nebo spíš uklidnit. Můj přítel od narození trpí hemofilií. Není to nijak zavažná forma. Ale v pátek byl u lékaře, kvůli zdravotním potížím a lekař nu řekl že má podezření na leukemii. Když se to přítel dozvěděl málem se zhroutil a já též. Ale jak nad tím tak přemýšlím, je vůbec nožné aby měl hemofilii i leukémii na jednou? Mě to přijde jako úplná blbost. Ale zase když to říkal doktor? Máme doma 5-ti měsíční holčičku a jen ta predstava, že má přítel rakovinu…
Anonymita kvůli rodině, mají taky emimino a ještě o tom nevědí.
Za vaše názory budu ráda♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81478
5.11.22 20:18
@zenskaalena píše:
Ahoj holky potřebuji poradit, nebo spíš uklidnit. Můj přítel od narození trpí hemofilií. Není to nijak zavažná forma. Ale v pátek byl u lékaře, kvůli zdravotním potížím a lekař nu řekl že má podezření na leukemii. Když se to přítel dozvěděl málem se zhroutil a já též. Ale jak nad tím tak přemýšlím, je vůbec nožné aby měl hemofilii i leukémii na jednou? Mě to přijde jako úplná blbost. Ale zase když to říkal doktor? Máme doma 5-ti měsíční holčičku a jen ta predstava, že má přítel rakovinu…
Anonymita kvůli rodině, mají taky emimino a ještě o tom nevědí.
Za vaše názory budu ráda♥️️

Ano, možné to je. Co máte za informace? Máte zprávu? Nějaké výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.22 20:22

Myslím, že je blbost, aby mu doktor něco takového říkal, když ještě nemá další vyšetření. Můj krevní obraz je špatný, ale doktorka tomu dala 2 měsíce čas, aby viděla, zda se tam něco zlepší samo.Za pár dní jdu zase na krev a teprve pak se z výsledků bude řešit co dál. Dva odměry mám za sebou, jeden při preventivní prohlídce a pak chtěli hned řešit jeden problém(otestovat znovu krev, zda je to špatné, což je ) a 2 měsíce dávají druhému problému. Pro mě to jsou sice 2 měsíce stresu, ale zároveň naděje, že to nemusí být průšvih, když to je něco, co se může srovnat samo a tedy jeden blbý výsledek neznamená hned problém. Alespoň doufám. Zda je možné mít obojí nevím, asi jo, ale jaká je šance, že se to stane netušim. Ale nemyslela bych na to, dokud vám to někdo nepotvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9654
5.11.22 20:36

Hemofilie a leukémie jsou dvě různé nemoci a můžou být zároveň. Nijak se nevylučují. Ale bez poradnych vyšetření na specializovaném pracovišti (hematoonkologie) je neprofesionální házet takovými diagnózami. Neplaš, počkejte na testy. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.11.22 20:38

V ponděli jde prítel na nějaké podrobnější vyšetření. Děkuji za vase názory, trochu jste me uklidnily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
5.11.22 20:40
@zenskaalena píše:
V ponděli jde prítel na nějaké podrobnější vyšetření. Děkuji za vase názory, trochu jste me uklidnily

a to byl doktor na hematologii nebo praktik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 20:41

Praktik

• Citovat
  • Upravit
9654
5.11.22 21:00
@Anonymní píše:
Praktik

Nechci praktikům křivdit, předpokládám, že většina z nich jsou kompetentní lidé na svém místě…ale když občas slyším, co vykládá obvodak mě onkologicky nemocné mamince, tak nestačím zírat. Takže žádnou paniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
5.11.22 21:21
@Jahru píše:
Hemofilie a leukémie jsou dvě různé nemoci a můžou být zároveň. Nijak se nevylučují. Ale bez poradnych vyšetření na specializovaném pracovišti (hematoonkologie) je neprofesionální házet takovými diagnózami. Neplaš, počkejte na testy. Držím palce!

Jestli chodi na hematologii s hemofilii, tak fakt hematolog, ikdyz nedělá hematoonkologii, tak leukemii samozřejmě pozná. Diagnózu leukémie koneckonců může stanovit i internista, podezření i praktik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9654
5.11.22 21:28
@Lama Lama píše:
Jestli chodi na hematologii s hemofilii, tak fakt hematolog, ikdyz nedělá hematoonkologii, tak leukemii samozřejmě pozná. Diagnózu leukémie koneckonců může stanovit i internista, podezření i praktik.

Já netvrdím, že praktik nemůže vyslovit podezření, ale to, že bez podrobnejsiho vyšetření je to házení diagnózama a strašení pacientů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
5.11.22 22:42
@Jahru píše:
Já netvrdím, že praktik nemůže vyslovit podezření, ale to, že bez podrobnejsiho vyšetření je to házení diagnózama a strašení pacientů :nevim:

A jak si představuješ, ze to oznami mam podezreni na neco, zatim vam nereknu na ci, ale naberu vam krev a pak vam to reknu?
Prostě pokud lékaři přijde výsledek, že má pacient bašty nebo 18 tis. Lymfocytu s jadernými stíny, k tomu popis susp. CLL, tak proste pacientovi řeknu, že tu to podezření a je je třeba to dovysetrit. Co jiného bych si vymyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
5.11.22 22:44
@Jahru píše:
Já netvrdím, že praktik nemůže vyslovit podezření, ale to, že bez podrobnejsiho vyšetření je to házení diagnózama a strašení pacientů :nevim:

Janák ano, může to být fakt naprosto vedle a zbytečně plašení. Ale zas kolikrát to je zcela jasné na základě krevního obrazu a v podstatě není co podrobně vyšetřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí