Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, byla jsem na předoperačním vyšetření.. U krevního obrazu mi byly zjištěny vyšší hodnoty hemoglobinu.. hodnota byla 29,3 (pikogramy).. norma je 22-26. Dr volal na hematoligii a operace mi byla schválena.. Ale, když jsem se ptala, co to znamená, tak mi k tomu nic doktor neřekl.. že to pak vyřešíme.. Co to znamenááá, když jsou ty hodnoty vyššíí??? vadí to něčemu??? díky všem za příspěvky..
@RencaVlkova píše: Že tvoje krvinky přenáší víc kyslíku. Nesportuješ třeba?
aha
.. ano, chodím do jumpingu.. to jsou ty trampolíny.. Sestřička mi jen řekla, že mám moc červených krvinek.. a doktor, že to pak vyřešíme..
a to by mělo něčemu vadit???
Ta hodnota zase není tak vysoká. Určitě jsi měla vyšší hemoglobin a erytrocyty(t. j.červené krvinky). Mohla si mít i zahuštěnou krev z nedostatku tekutin…
Hodnota na erytrocyty byla úplně v pořádku.. 4,9 a norma je 4,2-5,4.. Jen ten hemoglobin.. tak snad je to ok.. právě mě zarazilo, že volal na hematologii.. ![]()
Jestli jde řeč o středním obsahu hemoglobinu v erytrocytu, tak my máme rozmezí 28-34, každá laboratoř to má trochu jinak, ale norma, co jsem našla je 26-34 pg, tak nechápu a je to opravdu MCH? A co zbytek krevního obrazu, ten nemáš u sebe, nebo Ti k tomu nic neřekli?
Nejsem doktor, ale jak píše @benjaminek ona opravdz každá laboratoř má tu hranici nastavenou malinko jinak a ten tvůj výsledek mi nepřijde nějakej vysokej a děsivej. Asi bych tomu nevěnovala pozornost
@benjaminek píše:
Jestli jde řeč o středním obsahu hemoglobinu v erytrocytu, tak my máme rozmezí 28-34, každá laboratoř to má trochu jinak, ale norma, co jsem našla je 26-34 pg, tak nechápu a je to opravdu MCH? A co zbytek krevního obrazu, ten nemáš u sebe, nebo Ti k tomu nic neřekli?
mám u sebe ten papír z krevního obrazu.. všechny hodnoty byly naprosto v pořádku, jen ten hemoglobin v ery byl vyšší..
@RencaVlkova píše:
Nejsem doktor, ale jak píše @benjaminek ona opravdz každá laboratoř má tu hranici nastavenou malinko jinak a ten tvůj výsledek mi nepřijde nějakej vysokej a děsivej. Asi bych tomu nevěnovala pozornost
děkuji.. snad je to v pořádku ![]()