Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já po všech porodech měla problém s hemeroidy. Ale nejvíce mi pomohlo jak mastička tak čipky ( myslím že se to jmenuje Faktu) a musím říct že třeba za 2 týdny se to dalo do klidu a bylo to v pohodě. Ale sem tam se objeví a musíš znova. Hlavně je to blbý říct ale musíš to zastrkavat co nejvíce zpátky i když to bolí. To mi poradily i sestry na porodním. No hodně štěstí. Vím jak to bolí a není to nic příjemného.
@Anonymní píše: Více
To mě mrzí.
Děkuju za rady a tip. A v těhotenství jsi to měla, a nebo až fakt po porodu? Kdyby to mělo být takhle, tak ještě “dobrý”. Bojím se že se mi to rozjede v těhotenství a porod bude pro hemoroidy třešničkou na dortu.
![]()
Já tak rok a půl problém nemám, myslím, že tam prostě ale jsou, asi už nezmizí nikdy.
V prvním těhotenství vylezly ven ty vnitřní po porodu, ač jsem rodila císařem. Šílená bolest, za pár týdnů zalezly a 2 roky klid. Teď jsem těhotná podruhé a vylezl jeden ve 28tt. No nečekala jsem to tak brzy, zatlačit nejde, ale ani nebolí, jen je nepříjemná hygiena, překáží tam. Bojim se, co bude po porodu.
Achjoo, to je hrozné číst, vím jak se cítíš a jak ti je. Můžu ti jen popřát hodně štěstí, ať je to nakonec dobré.
Řešila si to někdy nějak s lékařem?
Mám mazat krémem, čípky. Teď to fakt nebolí, uvidí se po porodu. S proktologem jsem to neřešila, protože 2 roky byla pohoda, zalezly zpět a to byly venku asi 3. Ale taky jsem je vždy ve sprše tlačila zpátky.
I v těhotenství ale ne tak razantně. U druhého a třetího ogara jsem trpela na zácpy tak to bylo horší. Ale není to nic co by se nedalo vydržet. Takže pohoda je se o to starat a jen přežít ty zacatky. Neříkam někdy byly dny, že jsem brečela bolesti na záchodě. A manžel byl ze mě úplně smutný tak jsme se domluvili, že až nebudeme chtít dalšího prcka tak půjdu na operaci je vyříznout. A bude
Já taky přemýšlela jestli nejít na vyříznutí preventivně teď, ale teď se začínáme snažit. Po dalším dítěti už toužím několik měsíců, a kdyby musím čekat na operaci a pak po a pak než se zadaří, tak moje psychika by byla na nule. Do toho se může i tak stát, že mi vyleze nový. Teda aspoň si myslím. Furt to není řešení 100%, kor když budu znovu těhotná a znova rodit. ![]()
Manžel je teď takový, že se o mě bojí a navrhl to odsunout, ale nevím. Nemusí to být tak hrozné, jak píšeš i ty.
Teda mě nic zatlačovat asi nejde. Je to taková měkká pohyblivá bulka spíš na povrchu, že by byl vnější?..jsem z toho jelen.
Mně se v prvním těhu udělal, po porodu jsem zalecila mastickama. Druhé těhotenství po 6 letech a hemeroidy jsem měla celou dobu, těsně před porodem už to bylo hodně nepříjemné. Takže bych si na tvém místě na proktologii zašla.
Ahoj maminky,
Po prvním porodu, jsem dostala šílené hemoroidy. Vyskočil mi, myslím si teda, hned “pod” nástřihem, jak kdyby to bylo z toho? Je to možné?
Bylo to šílené, na toaletě jsem byla třeba 10× denně a celá jsem se třepala bolestí, potila se, pomalu až brečela vyčerpáním. Toto trvalo docela dlouho a neustávalo to ani s čípky a mastičkami (pro kojící). Čípků jsem spotřebavala tak 6 balení. Jestli byly jen vnější, nebo i vnitřní, to nevím. Nic jako svědění a jiné problémy jsem neměla, jen na toaletě. Najednou to ze dne na den ustalo.
Jednou se mi vrátilo krvácení, ale to jen na pár dní.
Teď mám po porodu 2,5 roku a je to v pořádku. Stravu mám dobrou, pohyb taky. Zhubla jsem i většinovou část kil z těhotenství a kojení.
No hemoroid tam stále je, a mám pocit, že mi vykoukl i nějaký další. Problémy nemám žádné.
Snažíme se o druhé, mám i den spoždění, takže teď přemýšlím co bude v těhu/při porodu? Je možnost, že nebudou dělat problémy, a nebo aspoň ne velké při těhotenství?
Pokud to tento měsíc nevýjde, mám to jít řešit preventivně na proktologii?
a nebo je možnost, jak je zatahnout doma?..hygienu dodržuju, potírám dubovou kůrou,..můžu udělat doma ještě něco?
Předem moc děkuji za přečtení a za nějakou tu radu nebo podporu