Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Dzoganka píše:
Ahoj, jsem ve 27 tt a v těhu jsem začala mít problémy s hemeroidy. Né stále, ale tak 2 dny v měsíci. Doktor na gyndě mi předepsal Detralex, ale ten byl asi ve 4 lékárnách nedostupný. Tak mi moje obvoďačka předepsala Diorex s tím, že tj na stejné bázi. Přijdu domů, otevřu příbalový leták a tam je napsáno, že tj nevhodné pro těhotné a kojící ženy. Tak mám teď dilema, užít takletky nebo neužít? A to jsem se ji ještě ptala, jestli to těhotné můžou..díky za každou radu!!
Zavolej svému gynekologovi, když řekne, že je to v pořádku tak si to klidně vem. Já jsem dostalav těhotenství ATB a taky jsem se raději zeptal gynekologa jestli to mimískovi neuškodí
@Dzoganka píše:
Ahoj, jsem ve 27 tt a v těhu jsem začala mít problémy s hemeroidy. Né stále, ale tak 2 dny v měsíci. Doktor na gyndě mi předepsal Detralex, ale ten byl asi ve 4 lékárnách nedostupný. Tak mi moje obvoďačka předepsala Diorex s tím, že tj na stejné bázi. Přijdu domů, otevřu příbalový leták a tam je napsáno, že tj nevhodné pro těhotné a kojící ženy. Tak mám teď dilema, užít takletky nebo neužít? A to jsem se ji ještě ptala, jestli to těhotné můžou..díky za každou radu!!
Ahoj, v těhotenství bych se klonila k Detralexu. Je to léčivý přípravek (lék), kde je garantované složení, testuje se bezpečnost a účinnost. Diorex je doplněk stravy, kde je otestována bezpečnost, složení je teoreticky stejné, ale už ti nikdo nezaručí, že tam nejsou nějaké další příměsy (pomocné látky), které by mohly vadit. Navíc bezpečnost se nikdy nesmí testovat na těhotných, kojících a malých dětech, právě proto je třeba velké opatrnosti i u samotných léčiv (ne tak u doplňků stravy). Proto je Detralex vázaný na předpis (+ je dražší)a Diorex volně prodejný. Detralex by měl být normálně k sehnání, žádný výpadek ve výrobě neměl, my ho máme v lékárně běžně skladem, stejně tak se dá objednat…Já osobně (31.tt) užívám jen Detralex a to jen v akutním stavu (silné křeče v nohách)