Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.. chci se zeptat jestli jste se nekdo nenechal priuspat na vikon a pripadne jestli jste vnimali ci ne… zitra me to ceka a strasne se bojim.. ![]()
Byla jsem, nevnímala jsem, téměř nic si nepamatuju. neboj se.
Byla jsem totálně mimo. Akorát si pamatuju chviličku, když mi sestra říkala „to nic, je to v pořádku“ a zase tma. Zpětně si myslím, že to byla chvíle, kdy mi sondu vyndávali, ale jistá si tím nejsem, protože jsem absolutně nic necítila. Nemáš se čeho bát. Jen pak budeš po zbytek dne dost unavená
A zajisti si odvoz ![]()
Co je to gastoskopie? a víkon
ale gastroskopie je vyšetření žaludku optickou kamerou a výkon je to vcelku rychlý ale nic příjemného, pokud je mě známo tak v úplném uspání člověk není. Je mu podáno do žíly obvykle něco na zklidnění a vystříkán krk znecitlivující látkou.
Holky dekuju.. a oni kdyz tam neco vidi tak to raknou nebo jsou vysledky za dyl? a to se asi sedi u toho ze jo..? a tu hodinu po tom jste tam spaly nebo jen lezely? ![]()
Hele u toho se fakt úplně nespí. V anestezii (úplném uspání jsou jen děti.
Ja vnimala vsechno, na me to nezabralo
pri endoskopii se lezi na boku
vidi to hned na obrazovce, ale pokud budou brat sliznici, tak vysledky budou az za cca 2-3 tydny
@Fassatka píše:
Hele u toho se fakt úplně nespí. V anestezii (úplném uspání jsou jen děti.
Hele, já na tom byla a fakt jsem o ničem nevěděla. Možná, že mě tehdy (cca 22 let) brali jako dítě ![]()
@Fassatka píše:..no tohle na tech diskuzich miluju.. ne kazda je ceska a ma moznost chodit od 1 tridy do ceske skoly.. ale hlavne jestli sis udelala dobre..
Co je to gastoskopie? a víkonale gastroskopie je vyšetření žaludku optickou kamerou a výkon je to vcelku rychlý ale nic příjemného, pokud je mě známo tak v úplném uspání člověk není. Je mu podáno do žíly obvykle něco na zklidnění a vystříkán krk znecitlivující látkou.
@Fassatka no jo, z hlediska pravopisu je to jak drátem do oka, ale rýpat takhle do někoho večer před gastro je docela hnusný.
Píchají jen něco na uklidnění, v žádném případě nespíš, záleží, jak na koho ty oblbováky působí, já si nenechala píchnout nic, protože ten výkon sám o sobě nijak nebolí, je to jen nepříjemný tlak, ale to se dá těch pár minut vydržet a člověk potom aspoň je schopný s doktorem konzultovat výsledky a odejde v pohodě a ne omámený
neboj se, opravdu se to dá vydržet ![]()
Byla jsem tak před pěti lety, vystříkali mi krk nějakým znecitlivovačem a dostala jsem do žíly jakýsi oblbovák. Cítila jsem se po tom docela příjemně, asi jako po pár skleničkách vína, taková akorát malátná. Výkom už tolik příjemný nebyl, ale dalo se to vydržet v pohodě. Měla jsem domů odvoz a polehávala jsem.
@Fassatka píše:
No tak se hned nečerti!!!Ale víkon je fakt úsměvnej.
kdyz myslis ![]()