Herpangína tři týdny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4430
1.10.13 15:25

Herpangína tři týdny

Přeji pěkný den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s herpangínou takové, že jste se jí nemohli zbavit. Má dcerka ji má již podruhé, mudr říkala, že to asi herpangína je. Je to virové. Sama jsem to chytla a manžel už také. (Byla jsem také u mudr a na výtěru, kde byla bakterie vyloučena). Nemáme tedy žádné léky, pouze zkouším na vlastní pěst neocide gel - zatím druhý den a nic. Problém je v tom, že malá to má už tři a půl týdne! Já to budu mít dva týdny. Nic nezabírá. Čistíme si pravidelně zuby, jazyk, dudlíky malé oplachuju a vyvařuju. Prosím poraďte, mudra je nějaká flegmatická, ale ty puchýřky jsou docela bolavé a už mi to fakt leze na nervy. Jsou vzadu na jazyku a v krku..Díky moc za zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silwinka87
1.10.13 15:28
@kabab píše:
Přeji pěkný den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s herpangínou takové, že jste se jí nemohli zbavit. Má dcerka ji má již podruhé, mudr říkala, že to asi herpangína je. Je to virové. Sama jsem to chytla a manžel už také. (Byla jsem také u mudr a na výtěru, kde byla bakterie vyloučena). Nemáme tedy žádné léky, pouze zkouším na vlastní pěst neocide gel - zatím druhý den a nic. Problém je v tom, že malá to má už tři a půl týdne! Já to budu mít dva týdny. Nic nezabírá. Čistíme si pravidelně zuby, jazyk, dudlíky malé oplachuju a vyvařuju. Prosím poraďte, mudra je nějaká flegmatická, ale ty puchýřky jsou docela bolavé a už mi to fakt leze na nervy. Jsou vzadu na jazyku a v krku..Díky moc za zkušenosti!

No a u malé to bylo léčené čím? Dostala nějaké ATB?

• Citovat
  • Upravit
4430
1.10.13 15:29

Když je to virové, tak se antibiotika nedávají 8o Jsou zbytečné. Dávají se max antivirotika, ale to naše mudra odmítla s tím, že to má jen na jazyku, že to dává jen v případech, kdy je to rozlezlé po celé pusince… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
1.10.13 15:31
@kabab píše:
Když je to virové, tak se antibiotika nedávají 8o Jsou zbytečné. Dávají se max antivirotika, ale to naše mudra odmítla s tím, že to má jen na jazyku, že to dává jen v případech, kdy je to rozlezlé po celé pusince… :nevim:

Jo jo..Uvědomila jsem si to až potom..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
1.10.13 15:33

A co zkusit konzultaci s jiným doktorem?
S tou nemocí teda zkušenosti nemám, ale zdá se mi to už dlouho..
A tu pusinku jí něčím vytíráš? Aby ji to nebolelo nebo co?

• Citovat
  • Upravit
4430
1.10.13 15:35

Zkouším ten neocide gel. Předtím mundisal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
1.10.13 15:37
@kabab píše:
Zkouším ten neocide gel. Předtím mundisal.

A nevidíš žádné zlepšení? Ten Mundisal jsem dávala na afty, ale nám líp pomohl Tantum verde roztok..Akorát nevím, jestli by to na tohle bylo vhodné..

• Citovat
  • Upravit
4430
1.10.13 15:40

Už jsem tak zoufalá, že zkusím asi i to tantum verde..přeci to nemůžeme mít měsíce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
1.10.13 15:42

U mě se to spíše zhoršuje ať zkoušíme co zkoušíme. Vyplachuju a kloktám…nic. U dcerky to je chvíli červený chvíli ne, ale puchýře tam jsou furt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
1.10.13 15:42
@kabab píše:
Už jsem tak zoufalá, že zkusím asi i to tantum verde..přeci to nemůžeme mít měsíce :zed:

Já si právě myslím..To už je fakt dlouhá doba..Však to zkus a uvidíš..A v lékárně ti nic neporadili?
Zdá se, že má maličká nějaký horší průběh..Ale jinak je bez teploty, né?

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
1.10.13 15:43

Ještě mě napadli vyměnit zubní kartáčky za nové..Ale to jste asi už udělali..
A malá jinak jí a pije, jo?

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
1.10.13 15:44
@kabab píše:
U mě se to spíše zhoršuje ať zkoušíme co zkoušíme. Vyplachuju a kloktám…nic. U dcerky to je chvíli červený chvíli ne, ale puchýře tam jsou furt..

A zkoušela jsi šalvěj? Ta pomáhá na při aftech nebo když bolí zub a tak..

• Citovat
  • Upravit
4430
1.10.13 15:47

Já do ní bylinky moc nedostanu…je zvyklá (což je blbý) na ovocný šťávy, i když hooodně ředěný. Dávám jí vodu. Sem tam trošku heřmánek. Teplotu měla jen na začátku zvýšenou. Kartáčky jsem namočila do vroucí vody, tak by to snad mělo zlikvidovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
1.10.13 15:49
@kabab píše:
Já do ní bylinky moc nedostanu…je zvyklá (což je blbý) na ovocný šťávy, i když hooodně ředěný. Dávám jí vodu. Sem tam trošku heřmánek. Teplotu měla jen na začátku zvýšenou. Kartáčky jsem namočila do vroucí vody, tak by to snad mělo zlikvidovat :think:

tu šalvěj jsem myslela spíš pro tebe..Na vyplachování..
Malé bys to mohla jen potřít..
To je hrozné..Nevím, co ti poradit, musí to být hrozné a otravné.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
4232
1.10.13 16:19

Tak starší holka to měla několikrát. Poprvé jsem jí nechala doma týden a pořád tam ty puchýře měla. Naštěstí je má většinou jenom na jazyku, v krku ne, takže jí trochu bolí jazyk a jinak jí v podstatě nic není. Já už jí s tím pouštím i do školy, pokud nemá nic k tomu a je bez teplot, protože to by tam loni nechodila vůbec. Jediný, co na to zabírá jsou velký dávky vitamínů, hlavně céčka a vůbec celkově posilovat imunitu. Ty kartáčky bych radši koupila nový. Na potírání zkus herbadent. Blbý je, že ty puchýře jsou většinou dost vzadu, takže se to blbě natírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí