Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji pěkný den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s herpangínou takové, že jste se jí nemohli zbavit. Má dcerka ji má již podruhé, mudr říkala, že to asi herpangína je. Je to virové. Sama jsem to chytla a manžel už také. (Byla jsem také u mudr a na výtěru, kde byla bakterie vyloučena). Nemáme tedy žádné léky, pouze zkouším na vlastní pěst neocide gel - zatím druhý den a nic. Problém je v tom, že malá to má už tři a půl týdne! Já to budu mít dva týdny. Nic nezabírá. Čistíme si pravidelně zuby, jazyk, dudlíky malé oplachuju a vyvařuju. Prosím poraďte, mudra je nějaká flegmatická, ale ty puchýřky jsou docela bolavé a už mi to fakt leze na nervy. Jsou vzadu na jazyku a v krku..Díky moc za zkušenosti!
@kabab píše:
Přeji pěkný den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s herpangínou takové, že jste se jí nemohli zbavit. Má dcerka ji má již podruhé, mudr říkala, že to asi herpangína je. Je to virové. Sama jsem to chytla a manžel už také. (Byla jsem také u mudr a na výtěru, kde byla bakterie vyloučena). Nemáme tedy žádné léky, pouze zkouším na vlastní pěst neocide gel - zatím druhý den a nic. Problém je v tom, že malá to má už tři a půl týdne! Já to budu mít dva týdny. Nic nezabírá. Čistíme si pravidelně zuby, jazyk, dudlíky malé oplachuju a vyvařuju. Prosím poraďte, mudra je nějaká flegmatická, ale ty puchýřky jsou docela bolavé a už mi to fakt leze na nervy. Jsou vzadu na jazyku a v krku..Díky moc za zkušenosti!
No a u malé to bylo léčené čím? Dostala nějaké ATB?
Když je to virové, tak se antibiotika nedávají
Jsou zbytečné. Dávají se max antivirotika, ale to naše mudra odmítla s tím, že to má jen na jazyku, že to dává jen v případech, kdy je to rozlezlé po celé pusince… ![]()
@kabab píše:
Když je to virové, tak se antibiotika nedávajíJsou zbytečné. Dávají se max antivirotika, ale to naše mudra odmítla s tím, že to má jen na jazyku, že to dává jen v případech, kdy je to rozlezlé po celé pusince…
Jo jo..Uvědomila jsem si to až potom..
A co zkusit konzultaci s jiným doktorem?
S tou nemocí teda zkušenosti nemám, ale zdá se mi to už dlouho..
A tu pusinku jí něčím vytíráš? Aby ji to nebolelo nebo co?
@kabab píše:
Zkouším ten neocide gel. Předtím mundisal.
A nevidíš žádné zlepšení? Ten Mundisal jsem dávala na afty, ale nám líp pomohl Tantum verde roztok..Akorát nevím, jestli by to na tohle bylo vhodné..
Už jsem tak zoufalá, že zkusím asi i to tantum verde..přeci to nemůžeme mít měsíce ![]()
U mě se to spíše zhoršuje ať zkoušíme co zkoušíme. Vyplachuju a kloktám…nic. U dcerky to je chvíli červený chvíli ne, ale puchýře tam jsou furt..
@kabab píše:
Už jsem tak zoufalá, že zkusím asi i to tantum verde..přeci to nemůžeme mít měsíce
Já si právě myslím..To už je fakt dlouhá doba..Však to zkus a uvidíš..A v lékárně ti nic neporadili?
Zdá se, že má maličká nějaký horší průběh..Ale jinak je bez teploty, né?
Ještě mě napadli vyměnit zubní kartáčky za nové..Ale to jste asi už udělali..
A malá jinak jí a pije, jo?
@kabab píše:
U mě se to spíše zhoršuje ať zkoušíme co zkoušíme. Vyplachuju a kloktám…nic. U dcerky to je chvíli červený chvíli ne, ale puchýře tam jsou furt..
A zkoušela jsi šalvěj? Ta pomáhá na při aftech nebo když bolí zub a tak..
Já do ní bylinky moc nedostanu…je zvyklá (což je blbý) na ovocný šťávy, i když hooodně ředěný. Dávám jí vodu. Sem tam trošku heřmánek. Teplotu měla jen na začátku zvýšenou. Kartáčky jsem namočila do vroucí vody, tak by to snad mělo zlikvidovat ![]()
@kabab píše:
Já do ní bylinky moc nedostanu…je zvyklá (což je blbý) na ovocný šťávy, i když hooodně ředěný. Dávám jí vodu. Sem tam trošku heřmánek. Teplotu měla jen na začátku zvýšenou. Kartáčky jsem namočila do vroucí vody, tak by to snad mělo zlikvidovat
tu šalvěj jsem myslela spíš pro tebe..Na vyplachování..
Malé bys to mohla jen potřít..
To je hrozné..Nevím, co ti poradit, musí to být hrozné a otravné.. ![]()
Tak starší holka to měla několikrát. Poprvé jsem jí nechala doma týden a pořád tam ty puchýře měla. Naštěstí je má většinou jenom na jazyku, v krku ne, takže jí trochu bolí jazyk a jinak jí v podstatě nic není. Já už jí s tím pouštím i do školy, pokud nemá nic k tomu a je bez teplot, protože to by tam loni nechodila vůbec. Jediný, co na to zabírá jsou velký dávky vitamínů, hlavně céčka a vůbec celkově posilovat imunitu. Ty kartáčky bych radši koupila nový. Na potírání zkus herbadent. Blbý je, že ty puchýře jsou většinou dost vzadu, takže se to blbě natírá.