Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, pokud je herpes v infekční fázi lze jej přenést kontaktem s další osobou, t. j. i polibkem (pokud je herpes na rtu, tak je to velice pravděpodobné). Dá se přenést i rukou, kterou si sáhneš na pusu a na příteli na tváře. Herpes je vlmi infekční a virus v těle zůstává do konce života, t. j. herpes se může pak objevit kdykoliv, zejména při oslabené imunitě. ![]()
Děkuji za informace. Já mám právě herpes na genetáliích tak jsem myslela že polibkem by to nešlo. Škoda ![]()
Herpes labialis je na puse
Genitální herpes (herpes genitalis) by se polibkem přenést neměl. Jsou to 2 různé typy stejného viru. Takže se líbejte jak chcete
![]()
@Freetke píše:
Děkuji za informace. Já mám právě herpes na genetáliích tak jsem myslela že polibkem by to nešlo. Škoda
Jj, jak tu bylo psaný, tak stačí i dotykem. Nepříjemný, já na to trpím hrozně (na rtu, teď už dlouho nic. Klepu)
@Seizdra píše:
Jj, jak tu bylo psaný, tak stačí i dotykem. Nepříjemný, já na to trpím hrozně (na rtu, teď už dlouho nic. Klepu)
To chápu já to dostala poprvé. A nemůžu ani chodit.
Ahojte holky potřebuju poradit. Nedávno jsem byla na bazeně a z tama jsem si přinesla pořádny Herpes. Pořád se hrozně bojím abych někoho nenakazila. A zajímá mě zda jde Herpes přenést i polibkem. Nemáte někdo zkušenosti? Bojím se dát příteli pusu