Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není to tkáň, je to vysrážená krev, vypadá to třeba jako syrová játra, je to normální
Tak to není vysrážená krev, menstruační krev je nesrážlivá!!! je to děložní sliznice. Mohou to být hormonální změny, krvácení není silné a přesto se sliznice odloučí jako při menstruaci. Nebo by mohlo jít třeba o miom v děloze.
Já jsem měla jinou menstruaci když jsem dostala chlamidye, ale nechci strašit..
Tu „vystráženou“ krev jsem měla též, v děloze jsem měla polypy, nebo co to bylo, spravila to kyretáž dělohy, od té doby, cca 3 roky vše v pořádku.
Ono i při normální ms jsou přítomny kousky té sliznice, ale tohle je opravdu větší, vyloženě kusy, dojdi si k lékaři. Celkově se mi po tom zákroku ms výrazně zmírnila, co do síly krvácení, ze středně bolestivé je téměř nebolestivá.
V 15-ti jsem měla podobný „zážitek“ k doktorce jsem šla hned, byl to spálový bacil, 1× přeléčeno a byl pokoj.
Holky, moc děkuji, moc jste mě nepotěšily. Objednám se k Dr. a budu doufat, že to nebude velký problém.
Ach jo.
Zakl.
Přesně jak tu někdo psal, je to děložní sliznice a asi za tím budou hormonální změny. Na gyndu si určitě zajdi, jistota je jistota.
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuji, moc jste mě nepotěšily. Objednám se k Dr. a budu doufat, že to nebude velký problém.Ach jo.
Zakl.
tak co to nakonec bylo? mam to taky, uz tak 3 mesice ![]()
@Anonymní píše:
tak co to nakonec bylo? mam to taky, uz tak 3 mesice
Byla jsem u Dr. a mám zvýšenou tvorbu děložní výstelky plus velký myom na děloze. Podle mého lékaře je to normální stav v mém věku a s mojí porodní anamnézou.
Řešení problému:
Mám za sebou dva měsíce HA, no, nic moc. Mám problém se zapomínáním, ale snažím se.
Nyní dobírám druhé platíčko, už nyní špiním, menstruaci mám mít během následujících dní. Je pravda, že ta minulá byla slabší, co bude nyní, nevím. Pokud bys chtěla, mohu napsat (a všem se předem omlouvám za podrobnosti).
Dekuju, mne se to objevilo po 3 samovolnych potratech.Ha jsem prestala brat, protoze jsem po ni otekala
prave ze 3 ms uz byly brutalni.mam za sebou jeden cisarak. presne jak pises. citim jak to ze me pada
za dva tydny si take zajdu k lekari.ms u me trva 15 dni.7 dni spinim malo a pak brutalni MS. dekuju a at jsi brzo v poradku
Já mám dneska přesně to, co se tu popisuje, velké krvácení s kusy sliznice a bolí mě hrozně břicho. Jen mě zarazilo, že ti na to dr. doporučuje Mirenu, já jí totiž mám a problémy mám stejné! A upozorňuji, že mirenu mám 8 měsíců a pořád jen špiním, krvácím…a dneska poprvé teda v takovém rozsahu ![]()
Prosím o anonym
Vždycky jsem měla docelá pravidelnou MS a trvala tak 5 dni, byla normální druhý den trochu silnější ale dalo se to. Včera jsem dostala menstruaci a je hrozné silná, ale opravdu hrozne..tampon měním tak každou hodiny a padají ze mě velké kusy (omlouvám se, ze to rak popisuji)Do rána jsem úplně protékla, všechno mám od krve, dokonce i novou postel. co s tím? Máte to taky některá tak?
@Anonymní píše:
Prosím o anonymVždycky jsem měla docelá pravidelnou MS a trvala tak 5 dni, byla normální druhý den trochu silnější ale dalo se to. Včera jsem dostala menstruaci a je hrozné silná, ale opravdu hrozne..tampon měním tak každou hodiny a padají ze mě velké kusy (omlouvám se, ze to rak popisuji)Do rána jsem úplně protékla, všechno mám od krve, dokonce i novou postel. co s tím? Máte to taky některá tak?
Je pondeli, takze bych pro klid v dusi zasla na gyndu.
Menstruace byla podobná jako v pubertě, tedy nepravidelná, silná, jen nebolestivá (nebo jen málo bolestivá). Naštěstí se mi menstruace zkrátila, a to na sedm dní. Začíná špiněním - tak dva dny, pak tři dny silně krvácím - tři dny a pak zase dva dny špiním. Omlouvám se za podrobnosti.
Posledních několik měsíců ale pozoruji změnu. Po špinění následuje extrémně silné krvácení, které trvá třeba i jen den dva nebo dokonce jen několik hodin - a nejde ze mě jen krev, ale také pevné kusy tkáně, i několik centimetrů velké, podobně jako v šestinedělí. Menstruace je pak také kratší.
Ke svému lékaři se v příštích několika týdnech nedostanu, tak se chci zeptat, zda nemáte podobné zkušenosti? Ke svému lékaři pochopitelně zajdu hned jak to bude možné - ale trochu mám strach, nechtěla jsem k němu letět, když se mi to stalo poprvé, ani podruhé… A teď si trochu nadávám, že jsem to možná zanedbala.
Ještě jednou se omlouvám za anonymitu, ale opravdu nechci dávat na web popis takových intimit pod svým nickem, nepotřebuji, aby si to každý vybavil až se mnou bude mluvit…