Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Muj gynekolog je tu az zítra, bydlím na vesnici a bývá tu pouze dva dny v týdnu
No tak pokud mas jen to krvaceni a zadne jine obtize (teplota, pocit na zvraceni apod.)tak to do zitra vydrzis. Ale do prace/skoly bych nechodila. Muze se ti udelat blbe z tak velke ztraty krve.
Jsem na mateřské, takže naštěstí nikam nemusim. Stejně bych nikam nedosla, když mi hned protece tampon i vložka
Zkusila bych den dva vydržet. Není to první od porodu třeba? Ale jinak, hlavně kdyby to neustávalo, tak na gyndu asap. Kno to taky může značit nějaký větší problém.
Ne dcera má 16 měsíců. Stalo se mi to poprvé tak z toho mám trochu hrůzu. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o anonymVždycky jsem měla docelá pravidelnou MS a trvala tak 5 dni, byla normální druhý den trochu silnější ale dalo se to. Včera jsem dostala menstruaci a je hrozné silná, ale opravdu hrozne..tampon měním tak každou hodiny a padají ze mě velké kusy (omlouvám se, ze to rak popisuji)Do rána jsem úplně protékla, všechno mám od krve, dokonce i novou postel. co s tím? Máte to taky některá tak?
Mám to tak. Tampony měním každou hodinu už xlet. Kusy ze mne padají taky.
@lachtanice86 A byla si s tím třeba u dr? neporadil ti něco? A jak to děláš když potřebujes jít třeba nakoupit.?
@Enicka MS přišla v termínu?? Nemohlo to být ranné těhotenství?…to co popisuješ jsem bohužel zažila při potratu. Mensturace se opozdila asi o 14 dní, měla jsem velmi rozházený cyklus a test byl negativní, pak jsem začala takhle šíleně krvácet. Po odběru se zjistilo, že šlo o ranný potrat, podle HCG v krvi.
Nechci tě strašit.
@Enicka byla jsem na gynde ale u mně to hází na vysokou sliznici a endometriozu. Já s tím chodím i do práce. Takže to prostě musím zvládnout. Mám to takhle max 2 dny a potom už je výrazně slabší.
Kup si ascorutin, 3×denne 2 tablety, k tomu vitamin C, pohanku. Jestli ms přišla dříve, tak byla zřejmě vysoká sliznice, proto ty kusy a silne krvácení.
@lachtanice86 děkuji,tak snad mě to brzo přejde. Nezávidím ti ti, ale tak člověk si asi zvykne ze?
@lachtanice86 píše:
Mám to tak. Tampony měním každou hodinu už xlet. Kusy ze mne padají taky.
hodně silná MS se řeší, posílá se třeba na hysteroskopii, aby se zjistilo co tam ta sliznice dělá..někdy se to řeší i odnětím dělohy. Mě dr. říkal, že když denně použiješ více než 7 silných vložek, tak by se to mělo řešit, protože to je patologický stav.
@lilith1 odnětím dělohy? Tak timhle mě naštěstí nikdo nestrasil. Asi taky tím že nemám děti. Loni jsem byla na dvou operacích a nikdo k tomuhle nic neříkal.
Muj gynekolog je tu az zítra, bydlím na vesnici a bývá tu pouze dva dny v týdnu