Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si ten ascorutin. Ja takovouhle menstruaci mam ted uz cca 2 rok (bud ji nemam vubec nebo po vyvolavacce to, co popisujes ty). A minuly mesic jsem si poprve koupila ten Ascorutin, brala 3×2tblety denně asi tři dny a hned první den se mi to zeslabilo a nelítaly ze mě kusy, nic…
Takže za mě spokojenost.
@lachtanice86 píše:
@lilith1 odnětím dělohy? Tak timhle mě naštěstí nikdo nestrasil. Asi taky tím že nemám děti. Loni jsem byla na dvou operacích a nikdo k tomuhle nic neříkal.
Já už jsem 40+ tak mě to dr. navrhoval..jinak posílám odkaz http://www.silnamenstruace.cz/…struaci.html
https://priznaky.vitalion.cz/…-menstruaci/
Děkuji všem za rady, ascorutin sem si koupila. Nevím, jestli je to tim, ale do večera to bylo slabší.
@Anonymní píše:
Byla jsem u Dr. a mám zvýšenou tvorbu děložní výstelky plus velký myom na děloze. Podle mého lékaře je to normální stav v mém věku a s mojí porodní anamnézou.Řešení problému:
Mám za sebou dva měsíce HA, no, nic moc. Mám problém se zapomínáním, ale snažím se.
- několik měsíců užívám a ještě budu užívat HA - do zklidnění stavu. Doporučená doba minimálně tři měsíce.
- a následně doporučena Mirena, což je hormonální tělísko, která by měla dělohu lokálně zcela zklidnit. Lékař doporučuje zavádět až na podzim, právě kvůli následnému možnému špinění.
Nyní dobírám druhé platíčko, už nyní špiním, menstruaci mám mít během následujících dní. Je pravda, že ta minulá byla slabší, co bude nyní, nevím. Pokud bys chtěla, mohu napsat (a všem se předem omlouvám za podrobnosti).
Mě taky doktor doporučil Mirenu, když jsem mu řekla, že mám silné menstruaci a někdy jdu ze mě taky kusy jak popisuješ.
Ale začíná mi tam růst taky miom, tak nevím. Prý se to dnes neoperuje a mě je navíc už 47let, antikoncepci neberu kvůli křečákům beru na ně Detralex nohy mi natíkají a bolí, kdysi jsem byla na operaci, mám je však v rodině, takže se jich nezbavím.
Nevím jestli má v mém věku Mirena význam za 3 roky můžu přestat menstruvat po přechodu a je to dost drahé.