Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám škaredý opar na puse, který vypadá jako velká vertikální prasklina která se táhne z vnější části rtu až dovnitř. Je na spodním rtu spíše na pravo. Toto se u mě vyskytuje téměř osm let a objevuje se vždy když si zapomenu v noci namazat rty tudíž popraskají a nebo když mám stres. Prasklina je velmi bolestivá a když puchýř zmáčknu mezi palec a ukazováček je tvrdý. Nevíte někdo co to je? ![]()
Ahoj, taky trpim na opary casto.jak pises, staci drobny stres a mam hned velky opar. vylecit herpes jako takovy aby se uz neopakoval nejde.je to jakoby bakterie co mame v tele a cas od casu se objevuje. nekdo nema opary vubec. pomaha mi na to endiaron mast.je to takova zluta mast. pomaha mi na to, aby se opar co nejdriv vysusil a presel do strupu
@inthense Endiaron? Ten je proti průjmu ne?
To jsem nikdy neslyšela.. Nemyslím to nijak zle, jen mě to překvapuje.. To fakt je Endiaron mast na opary?
Zakladatelko, moje kamarádka to tak má taky. Bez loje na rty nemůže udělat ani krok a nedejbože, když na něj zapomene. Pak má pusu doslova olezlou a popraskanou až hrůza… CO s tím, to nevím, prostě mazat mazat mazat… ![]()
Kolegyně z práce měla taky pořád rozpraskanou pusu a zjistilo se, že je to nedostatkem nějakého vitamínu B a nějakým chybějícím enzymem v žaludku, kdy si tělo nebralo tento vitamín z potravy… chodila pak na nějaké injekce a od té doby je v pořádku…
@Theodora92 Jo, kamarádka mi radila endiaronovou mast proti ekzému u dcery, je to ta samá účinná látka a pomáhá to (teda na ten ekzém, nevím jak na opar), jen nevím, jestli to není jen na předpis.
@Teena21 Jde o to, že opar, pásovej opar, genitální herpes, planý neštovice, to jsou všechny mrchy z prakticky stejnýho viru, jde jen o to, jak a kde to propukne. V podstatě každej ho v těle má (stačí prodělat neštovice), a někomu při oslabení vypukne (jinej má migrény, další průjmy, jinej virózy…). Ale pokud pomáhá mazání, no tak holt mazej a blahopřej si
Takovej atopák je horší svinstvo ![]()
(Promiň že si dělám legraci, ale fakt je, že pokud je metoda, která pomáhá, tak se jí drž. Pokud by ses toho chtěla zbavit, já bych asi zkusila čínskou medicínu nebo homeopatii, ale na to není každej typ.)
@karolina_a_betuska Páni, to fakt čtu poprvé, aspoň jsem se přiučila něco nového, díky ![]()
Ahoj…já opary mívám taky, ale mám štěstí protože ho mám třeba za 3 dny pryč. Já na něj používám konopnou mast, nebo zázračný kelímek z oriflamu. Ale co mohu doporučit tak B-komplex tablety. Po tom se mi to hodně zpravilo. ![]()
Nech si napsat u herpesin tablety, u me je to jediny, co mi pomaha. Vzdycky mam na pul roku klid.ted jsem jeste zacla brat bkomplex, tak uvidime:-)
@Lucaluc1 píše:
Nech si napsat u herpesin tablety, u me je to jediny, co mi pomaha. Vzdycky mam na pul roku klid.ted jsem jeste zacla brat bkomplex, tak uvidime:-)
JJ, POD TOHLE SE PODEPISUJU
Mně na klasický opar pomáhá, když si na něj nanesu zubní pastu s fluorem. Zkoušela jsem různé mastičky na opary apod., ale ta pasta je nejúčinnější. Do dvou dnů se opar zmenší a začne zasychat.
@Theodora92 píše:
@inthense Endiaron? Ten je proti průjmu ne?To jsem nikdy neslyšela.. Nemyslím to nijak zle, jen mě to překvapuje.. To fakt je Endiaron mast na opary?Zakladatelko, moje kamarádka to tak má taky. Bez loje na rty nemůže udělat ani krok a nedejbože, když na něj zapomene. Pak má pusu doslova olezlou a popraskanou až hrůza… CO s tím, to nevím, prostě mazat mazat mazat…
jo jo, ma to stejny nazev
taky kdyz mi to lekar poradil, tak jsem cekala co mi daji v lekarne ![]()
@Theodora92 endiaron mast je bez predpisu
herpesin tablety jsou asi dobre, ale u me se projevily nezadouci ucinky a nemohla jsem od zachodu ![]()