Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je tu někdo kdo bral herpesin tablety v těhotenství a jak to dopadlo? Mimi nakonec bylo v pořádku? Mně ho dnes nasadil lékař. Herpesin 200 5× denně po dobu 10 dní
jsem v 34tt, a mám strach aby to nemělo vliv na mimi
Díky za odpovědi
Tak když ti to dal dr, tak bych to brala, přece ví, že jsi těhu, né? ![]()
Já jsem jej brala cca 37 - 38tt pro genitální opar. Poprvé se mi udělal až v těhu a opakovaně se vracel. Vždy jsem mazala Herpesin krémem a tabletky jsem vyfasovala až před porodem kdy se mi ty puchýřky vysely znovu - právě, abych případně mohla rodit klasicky. Brala jsem myslím taky těch 5 tablet denně, myslím 5 nebo 7 dní. Už si to nepamatuju přesně.
Miminko bylo naprosto v pořádku a co vím, tak na mimi by nemělo mít vliv. Pokud by to vliv na mimi mělo,tak by mi jej nenasazovali a rovnou indikovali případný porod císařským řezem.
já ho právě taky dostala na opar, a ještě mi řekli že ho dostanu preventivně před porodem, mám krém i tablety. Já blbka jsem si totiž přečetla příbalovej leták kde píšou, že se těhotným může dávat ve zvlášť závažných důvodech…
xxxxxx píše:
Já jsem jej brala cca 37 - 38tt pro genitální opar. Poprvé se mi udělal až v těhu a opakovaně se vracel. Vždy jsem mazala Herpesin krémem a tabletky jsem vyfasovala až před porodem kdy se mi ty puchýřky vysely znovu - právě, abych případně mohla rodit klasicky. Brala jsem myslím taky těch 5 tablet denně, myslím 5 nebo 7 dní. Už si to nepamatuju přesně.
Miminko bylo naprosto v pořádku a co vím, tak na mimi by nemělo mít vliv. Pokud by to vliv na mimi mělo,tak by mi jej nenasazovali a rovnou indikovali případný porod císařským řezem.
Holky, mazala jste některá opar Herpesin, když jste byla těhotná? Já ho dnes asi 2× namazala a teď si to děsně vyčítám. Jsem asi 6.tt. Opary mám hrozně často a jsem naučená mazat co nejdříve ho ucítím. Takže hend jak jsem ráno vstala, šup ho tam. Moje doktorka mi v první těhotenství říkala, že mazat Herpesinem můžu, takže jsem ho zase použila, ale teď přemýšlím, že jsem možná minule už byla ve druhém trimestru a teď jsem vlastně v prvním. Asi jsem udělala děsnou chybu, že
![]()
@CokeLady Díky za reakci. Vyčítám si, že jsem s před použitím s nikým neporadila a prostě mázla. Myslíš tedy, že do zmizení puchýře je lepší mazat? Vím, že je herpes nebezpečný, ale já ho mám prostě pořád, v prvním těhotenství, celé kojení, a pak kdykoliv jindy, takže se mu nemám jak vyhnout…
Já se přiznám, že jsem za těhotenství mazala několikrát. Když to zachytíš v začátku, stačí namazat jednou, maximálně dvakrát. Furt lepší, než to nechat rozběhnout. jinak hodně vitamínu B a dá se to mazat třeba sudocremem nebo tak něčím (prostě něčím, co obsahuje zinek a vysušuje). A nestresuj se kvůli tomu. Opravdu je to trošička a pokud to nepoužíváš dlouhodobě, tak bych se zas tak nebála ![]()
Holky vcera jsem mela doma detskou doktorku, akorat nas pustili z porodnice.., a vcera rano se mi udelal opar pod nosem… Fajn, nelibam malou, meju ruce a davam bacha… Zatahla jsem ho teatreeckem a detska mi napsala Herpesin 200 tablety… Mela jsem je od 20ti vecer a ted jeste v poledne si vezmu a pak je 8hod pauza a pak si je mam brat nejak znova po 5 dnu…nestacilo by je vzit kratsi dobu? Plne kojim totiz…
@zizulka To jsou „antivirotika“, takže něco jako antibiotika, jenže na viry, takže bych si s tím moc nezahrávala.
Jinak ad opar - po dvou porodech se mi udělal opar, jen jsem zvýšila přísun vitamínu B (koupila jsem si Bkomplex) a mazala sudokrémem, případně v začátku přimázla herpesinem - ani jedno novorozeně mi to nechytlo. Pokud budeš opatrná, tak bych se toho fakt nebála ![]()
Ahoj..jsem 7+5 a doslo mi to az dneska ze vlastne mam jit na kontrolu k prakt.dr..jeste jsem vubec nevedela ze jsem tehotna a mela jsem hrozne moc oparu sla jsem k praktickemu dr a ten napsal Herpesin 400 5× denne..na 10dni…kdyz jsem to ted pocitala byla jsem v 2+6 az 4+1tt..myslite ze to muze mit nejaky vliv na mimi?? Hrozne se ted bojim..a na kontrolu jdu az 14.7..doktor ma dovolenou..:((
Holky, otevírám znovu diskuzi. Dnes jsem v 6+1 a byla jsem u mudr na potvrzení těhoteství. A teď… od minulé soboty jsem se léčila s něčím na oku. Nejdřív, že je to zánět.. pak se z toho na výčku vyklubal buď opar nebo pásový opar. Nikdo neví
( Všude jsem hlásila, že jsem těhotná. I přesto mě nasadili Herpesin 400 5 x denně
( Dnes mi na gyndě řekla, že je to špatně
( Pokud se teda potvrdí, že to byl pásový opar, tak je prý vše špatně a miminko bude mít deformace. Moc nevěřím, že by to ten pásový mohl být. Proto teď spíš řeším, jestli může mít vliv braní toho Herpesinu takhle na začátku. Máte někdo prosím zkušenost? Děkuju moc.
Neni se ceho bat. Cist pribalak je na vystraseni se. Lepsi je, najit si SPC daneho leciva (souhrn udaju o lecivem pripravku) na strankach SUKLu a precist si klinicka hodnoceni a farmakovigilancni vysledky ohledne tehotenstvi. Herpesin, obzvlaste pak ten pro topicke (lokalni) uziti nepusobi v tehotenstvi nic. Masti, ktere pusobi lokalne maji obecne velice spatnou systemovou prostupnost. Kuze je pro leciva nejhure prostupnou barierou, dle SPC je vstrebani minimalni. To same se doctete i u tablet. Deti zen, ktere herpesin v tehotenstvi uzivaly netrpi oproti zdrave populaci zadnym zvysenym vyskytem vad. Jinymi slovy, deti jsou stejne zdrave jako u zen, ktere herpesin neuzily.