Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla přímo na genetice,mě přijde,že když to dělá CAR,že to není tak obsáhlé a kompletní
Navíc mě rovnou s těma mutacema poslali i na hematologii ![]()
@cvana píše:
@mari1912 já chodím přímo do gennetu..
Mohli by tě tedy rovnou i poslat na tu hematologii co?I když to oni už ví předem,že by se píchaly injekce,tak to asi není třeba.
Já byla na genetice,ale tam se nespecializují na ivf,ale pouze na vyšetření páru a všech těhle věcí a pak i sledují atd.Myslím,když jsou nějaké ty problémy…
Určitě ví co dělají ![]()
já bych se toho tak nebála, já mám mutaci od obou a k tomu ještě nějakou jednu mutaci navíc a taky stačily injekce.. teda zatím - musím to zaklepat ![]()
na hematologii si tě pohlídají ![]()
Ahoj holky, jdu si pro radu.. Nemáte některá podobné výsledky jako já? Já jen abych věděla co mě čeká - Výsledky genetiky – Trombofilní stavy – mutace C677T i mutace A1298C v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu.
Byl detekovám polymorfismus v genu pro PAI varianta 4G/5G
Já jsem heterozygot v mutaci A1298C. A gynekolog mi řekl, že to má každý druhý a nijak se to neřeší. A bylo. Těhu bez komplikací, malá se narodila v pořádku. Přišli mi na to z důvodu jiné nemoci, těhotným se tohle vyšetření standardně nedělá, až po potratech…
No já jsem po 2 zamlklých těhotenstvích, takže u mě to asi budou muset nějak řešit
Ahoj holky, nepročítala jsem to tu celé, ale i já mám Heterozygot pro PAI-1 a hyperhomocysteinemii C677T pro MTHFR homozygot a taky jsem prodělala 2 ZT…u druhého jsem si píchala heparin a stejně to nepomohlo… A pak mi nahematologii nabídli speciální testy, který jsou strašně citlivý a mně osobně je dělali půl roku, než vyšli aby se dalo něco určit… ale říkali, že k těmhle trombofilím, se strašně rád přidružuje syndrom lepivých destiček… je to sviňárna, na kterou heparin nepomáhá, ale pomáhá obyč aspirin a léky tohoto tipu… ten syndrom prý způsobuje potraty a je to mylně přisuzováno těm trombofiliím a ZT se opakují a opakují… doporučuju tlačit na hematologiích ať vám tenhle test udělaj… nedělaj ho všude, ale vím že ho dělají v UNL… Prý 90 procent z těch co potrácely a pak jim na to přišli a těhu bylo na to ošetřené mají už mimísky… Člověk je pak v relativím klidu, když ví, co mu je a že je jednoduchá pomoc…Držím palečky…