Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá v pondělí očkování hexy a po 48hod nástup teploty, zvracení, průjem, nechutenství a neustálý pláč.
Zažil taky někdo? Jak dlouho takový stav může trvat? Malá se chová úplně šíleně, pláče opravdu neustále kromě noci, jsme už z toho na nervy a mamobavu z trvalých následků na chování ![]()
Neustupujici plac delsi nez 3 hodiny behem 48 hodin od ockovani je dle pribaloveho letaku vazny nezadouci ucinek a dalsi ockovani ma byt zvazeno.
Utcite navstiv pediatra, zkonzultovat, zapsat do karty, nahlasit na sukl a rozmyslet, jestli chcete v ockovani vubec pak pokracovat.
@Thomassss řeším, pediatr neshledal souvislost s očkováním. Řekl nám, že děti prostě někdy mají průjem a zvracejí.
Jeďte do nemocnice. Jak už tu někdo psal, neutisitelny pláč delší jak 3h, je vazne nu.
Další krok je výměna pediatra.
Ahoj, chtěla bych se jen zeptat. Byli jsme ve čtvrtek na hexe, synovi je rok. Od pátku má teplotu, která pořád roste. Dnes už má 39.3. Sestra mi říkala, že teploty jsou do 38. Syn postupně ztrácí chuť k jídlu, hodně pije a je unavený. Kdyby to bylo bezprostředně po očkování, tak to chápu…ale tak vysoká teplota se mi nezdá. Srážím paralen/nurofen. Ale o moc to nesleze. Nemáte podobnou reakci někdo?
Sestra pekne keca.
Ohledne ockovani si vzdy precti pribalovy letak:
Dalsi nezadouci ucinky:
Velmi časté (mohou se objevit u více než 1 z 10 dávek vakcíny): ospalost; ztráta chuti k jídlu; vysoká
teplota 38 °C nebo vyšší; otoky, bolest, zarudnutí v místě vpichu vakcíny; neobvyklá plačtivost; pocit
podrážděnosti nebo neklidu.
Časté (mohou se objevit u méně než 1 z 10 dávek vakcíny): průjem; nevolnost (zvracení); vysoká
teplota vyšší než 39,5 °C; otok v místě vpichu vakcíny větší než 5 cm nebo zatvrdnutí v místě vpichu
vakcíny; pocit nervozity.
@Lucie_Sx akorát jsem mu před hodinou dělala zabal, měl 40,2 a před třemi hodinami čípek. Ale už je zase horký. Takže uvidíme no. Jiné příznaky nemá, tak budu doufat, že je to z očkování a nic tam k tomu nechytil. ![]()