Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, právě jsem zjistila na stránkách SUKL a kontrolou očkovacího průkazu, že stahují jako závadnou celou šarži Prevenaru 13,kterou má moje malá naočkovanou. Řešil to někdo? Bylo vše v pohodě?
Konkrétně se jedná o FN5579, použitelná do 12/2023.
Proč tuhle otázku nesměřuješ k lékařce která dítě očkovala.
@Maybeanotherbaby píše:
Ahoj holky, právě jsem zjistila na stránkách SUKL a kontrolou očkovacího průkazu, že stahují jako závadnou celou šarži Prevenaru 13,kterou má moje malá naočkovanou. Řešil to někdo? Bylo vše v pohodě?
Konkrétně se jedná o FN5579, použitelná do 12/2023.
Můžeš sem hodit přímo odkaz? Na jejich stránkách jsem to hledala a teda žádnou takovou informaci nenasla. Díky
@Umík píše:
Můžeš sem hodit přímo odkaz? Na jejich stránkách jsem to hledala a teda žádnou takovou informaci nenasla. Díky
@mamule42 zajímají zkušenosti, jestli už se to stalo někomu. Tuhle zatím stáhli a budou nějak dál nějak řešit. Takže s tím asi nebude zatím nikdo nic dělat a bude se čekat na výsledek. Víš, asi bych chtěla slyšet, ze to není poprvé a bylo to pak v pohodě. Pro můj klid. Naše doktorka víc neví, třeba někdo má lepší info.
Očkovací látka se nestahuje, ale jen se pozastavuje distribuce a provádění očkování.
Jelikož se ve stejný den stalo i u Infanrix Hexa, zřejmě se někdy na širém světě přihodila závažná potenciální nežádoucí reakce (nejspíše v rámci současné aplikace 2 OL), výrobce musí prověřit ev. souvislost.
Netřeba panikařit, stresovat se, pro naočkované děti prakticky žádná omezení nejsou.
@Maybeanotherbaby píše:
@mamule42 zajímají zkušenosti, jestli už se to stalo někomu. Tuhle zatím stáhli a budou nějak dál nějak řešit. Takže s tím asi nebude zatím nikdo nic dělat a bude se čekat na výsledek. Víš, asi bych chtěla slyšet, ze to není poprvé a bylo to pak v pohodě. Pro můj klid. Naše doktorka víc neví, třeba někdo má lepší info.
Vzdyt nikde nepisou, ze stahuji.
Pozastavuji distribuci. A jak pise @Doctus to je neco uplne jineho.
jeste je take rozdil, odkud se stahuje a vetsinou uvadi i duvod proc. Takze nez zacit panikarit, vyplati se precist, co pisou.
@Ornwen stopli distribuci, výdej i léčebné použití téhle šarže, použila jsem akorát nevhodně slovo “stáhli”, ale výsledek je stejný. Já jsem to četla, proto ten dotaz
@Maybeanotherbaby píše:
@Ornwen stopli distribuci, výdej i léčebné použití téhle šarže, použila jsem akorát nevhodně slovo “stáhli”, ale výsledek je stejný. Já jsem to četla, proto ten dotaz
Rikame ja i Doctus, ze to neni stejne. Stahli je opravdu neco jineho, co do závažnosti problemu.
Nejhorsi je stahovani od pacientu.
@Ornwen Použila jsem nevhodné slovo, to je moje chyba a díky za opravu. Ja pochopila, ze už to žádné dítě u nás nedostane tuhle šarži, dokud to neprověří, když už se nevydává a nepoužívá v tuhle chvíli, stejně jako ta jedna šarže Hexy. Gábi ji ještě dostala, přesně tuhle šarži, tak mě právě zajímalo, jestli se to někomu už stalo. Pro klid duše. Nechci samozřejmě dělat paniku. Jen to znejistí, že Jo, standard to není.
@Maybeanotherbaby píše:
Fakt zatím klid. Kdyby to stáhli, tak JE s tím něco špatně. Jen pozastavili a otestují, JESTLI je něco špatně. Možná ji má naše druhá taky. Snad to bude ok.
Jo, to jsi pochopila dobře. A jestli bude v pořádku, bude se dál normálně používat jakoby se nic nestalo. Zatím se neboj, ale chápu tě.
Ale stahovani porad neznamena, ze je s tim neco urcite spatne. Pro ochranu pacienta se stahuje uz pri podezrenich. Stahuje se kvuli ruznym vecem vcetne chyb v pribalovych letacich nebo kdyz se najde pradzne misto v blistru.
Jak rikam, desila bych se pripadne pri stahovani od pacientu to je az posledni clanek retezce a tam to bude zavaznejsi.