Prevenar 13 - vadná šarže

24.11.22 08:31

Prevenar 13 - vadná šarže

Ahoj holky, právě jsem zjistila na stránkách SUKL a kontrolou očkovacího průkazu, že stahují jako závadnou celou šarži Prevenaru 13,kterou má moje malá naočkovanou. Řešil to někdo? Bylo vše v pohodě?
Konkrétně se jedná o FN5579, použitelná do 12/2023.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5916
24.11.22 08:43

Proč tuhle otázku nesměřuješ k lékařce která dítě očkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
24.11.22 09:44
@Maybeanotherbaby píše:
Ahoj holky, právě jsem zjistila na stránkách SUKL a kontrolou očkovacího průkazu, že stahují jako závadnou celou šarži Prevenaru 13,kterou má moje malá naočkovanou. Řešil to někdo? Bylo vše v pohodě?
Konkrétně se jedná o FN5579, použitelná do 12/2023.

Můžeš sem hodit přímo odkaz? Na jejich stránkách jsem to hledala a teda žádnou takovou informaci nenasla. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
24.11.22 09:46
@Umík píše:
Můžeš sem hodit přímo odkaz? Na jejich stránkách jsem to hledala a teda žádnou takovou informaci nenasla. Díky

https://www.sukl.cz/…22-11-2022-2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
24.11.22 09:52

@BohunkaP diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.22 10:11

@mamule42 zajímají zkušenosti, jestli už se to stalo někomu. Tuhle zatím stáhli a budou nějak dál nějak řešit. Takže s tím asi nebude zatím nikdo nic dělat a bude se čekat na výsledek. Víš, asi bych chtěla slyšet, ze to není poprvé a bylo to pak v pohodě. Pro můj klid. Naše doktorka víc neví, třeba někdo má lepší info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
24.11.22 10:37

Očkovací látka se nestahuje, ale jen se pozastavuje distribuce a provádění očkování.

Jelikož se ve stejný den stalo i u Infanrix Hexa, zřejmě se někdy na širém světě přihodila závažná potenciální nežádoucí reakce (nejspíše v rámci současné aplikace 2 OL), výrobce musí prověřit ev. souvislost.

Netřeba panikařit, stresovat se, pro naočkované děti prakticky žádná omezení nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.22 12:16

@Doctus Moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.11.22 12:27
@Maybeanotherbaby píše:
@mamule42 zajímají zkušenosti, jestli už se to stalo někomu. Tuhle zatím stáhli a budou nějak dál nějak řešit. Takže s tím asi nebude zatím nikdo nic dělat a bude se čekat na výsledek. Víš, asi bych chtěla slyšet, ze to není poprvé a bylo to pak v pohodě. Pro můj klid. Naše doktorka víc neví, třeba někdo má lepší info.

Vzdyt nikde nepisou, ze stahuji.
Pozastavuji distribuci. A jak pise @Doctus to je neco uplne jineho.
jeste je take rozdil, odkud se stahuje a vetsinou uvadi i duvod proc. Takze nez zacit panikarit, vyplati se precist, co pisou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.22 13:31

@Ornwen stopli distribuci, výdej i léčebné použití téhle šarže, použila jsem akorát nevhodně slovo “stáhli”, ale výsledek je stejný. Já jsem to četla, proto ten dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.11.22 13:47
@Maybeanotherbaby píše:
@Ornwen stopli distribuci, výdej i léčebné použití téhle šarže, použila jsem akorát nevhodně slovo “stáhli”, ale výsledek je stejný. Já jsem to četla, proto ten dotaz

Rikame ja i Doctus, ze to neni stejne. Stahli je opravdu neco jineho, co do závažnosti problemu.
Nejhorsi je stahovani od pacientu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.22 14:09

@Ornwen Použila jsem nevhodné slovo, to je moje chyba a díky za opravu. Ja pochopila, ze už to žádné dítě u nás nedostane tuhle šarži, dokud to neprověří, když už se nevydává a nepoužívá v tuhle chvíli, stejně jako ta jedna šarže Hexy. Gábi ji ještě dostala, přesně tuhle šarži, tak mě právě zajímalo, jestli se to někomu už stalo. Pro klid duše. Nechci samozřejmě dělat paniku. Jen to znejistí, že Jo, standard to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.11.22 14:18
@Maybeanotherbaby píše:
@Ornwen stopli distribuci, výdej i léčebné použití téhle šarže, použila jsem akorát nevhodně slovo “stáhli”, ale výsledek je stejný. Já jsem to četla, proto ten dotaz

Fakt zatím klid. Kdyby to stáhli, tak JE s tím něco špatně. Jen pozastavili a otestují, JESTLI je něco špatně. Možná ji má naše druhá taky. Snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.11.22 14:23

Jo, to jsi pochopila dobře. A jestli bude v pořádku, bude se dál normálně používat jakoby se nic nestalo. Zatím se neboj, ale chápu tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.11.22 15:02

Ale stahovani porad neznamena, ze je s tim neco urcite spatne. Pro ochranu pacienta se stahuje uz pri podezrenich. Stahuje se kvuli ruznym vecem vcetne chyb v pribalovych letacich nebo kdyz se najde pradzne misto v blistru.
Jak rikam, desila bych se pripadne pri stahovani od pacientu to je az posledni clanek retezce a tam to bude zavaznejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek